BASKETBOL ALTYAPI

Genç basketbol takımımızın teknik heyeti ve oyuncuları şampiyonluğun öyküsünü anlattı

01 Haziran 2021 Salı 14:13

Garanti BBVA Basketbol Gençler Ligi finalinde Tofaş’ı, normal süresi 70-70 eşitlikle tamamlanan mücadele sonunda uzatma periyodunda Baran Aslan’ın son saniye basketiyle 81-80 kazanan mağlup eden Fenerbahçe Beko Genç Erkek Basketbol Takımımız, şampiyonluğun öyküsünü Fenerbahçe TV’de anlattı.

Güncel programına konuk olan Fenerbahçe Beko Genç Takımımızın Altyapı İdari Menajeri Cenk Gürsoy, Basketbol Gelişim Ligi Başantrenörü Ertuğ Tuzcukaya ve Altyapılar Teknik Sorumlusu Metin Ağırbaşoğlu ve basketbolcularımız, 12’de 12 yaparak namağlup elde edilen şampiyonluğun hikayesini anlattı.

Basketbol Gelişim Ligi Başantrenörü Ertuğ Tuzcukaya: Oyuncularımın hepsi gelecekte Türk basketboluna hizmet edebilecek oyuncular

Hepimiz çok mutluyuz, ben antrenör olarak çok mutluyum. Final maçıydı ve çok güzel mücadele ettik, güzel de bir galibiyet oldu. Tabii genele baktığımızda takımımızın geldiği seviye beni mutlu ediyor. Oyuncularım potansiyellerini gösterdiler, güveni hak ettiklerini göstermiş oldular. Bence hepsi gelecekte Türk basketboluna hizmet edebilecek oyuncular. Altyapıya şöyle bakmak lazım, 18 yaşında bir oyuncu çıkacak, oynadığı profesyonel ligi domine edecek ve bu çok da kolay bir şey değil. Oyuncularımın bir süreye ihtiyacı var, tecrübe kazanmaya ihtiyacı var. Bu anlamda gelişim kat ettiklerini düşünüyorum. Hepsine çok teşekkür ederim. Çok iyi çalıştılar, çok mücadele ettiler. Terbiyeli, saygılı ve karakterli oyuncular.

Fenerbahçe Beko Genç Takımımızın Altyapı İdari Menajeri Cenk Gürsoy: Biz kazanacağımıza hep inandık

Oyunculuğum dahil çok uzun yıllardır Fenerbahçe’de görev alıyorum. Genç takımda uzun yıllardır şampiyonluğumuz yoktu. Genç takımın şampiyon olması bizim için ayrı güzel oldu. Sporcularımız sezon içerisinde namağlup devam edip final etabında da önce Anadolu Efes’i geçtik ve finale kaldık. Biz kazanacağımıza hep inandık. Çünkü çocuklarımız bunun sinyalini veriyordu. Heyecanlı geçti ama sonunda şampiyon olduk. Başta antrenörümüz olmak üzere Altyapılar Teknik Sorumlusu Metin Ağırbaşoğlu’nu, asistan koçlarımızı, idarecilerimizi, sağlık ekibimizi ve çocuklarımızı tebrik ediyorum.

Altyapılar Teknik Sorumlusu Metin Ağırbaşoğlu: Fenerbahçe armasıyla bunu başardığımız için hepimiz çok mutluyuz

Öncelikle hem bu ekipteki insanlara hem de A Takımdaki ekibe teşekkür ederim. Bizi çok mutlu ettiler. Her şeyin ötesinde manevi anlamda yaşadığımız haz çok üst seviyede. Bu emeği kupayla taçlandırmak çok özel. Ancak bunun hikayesi antrenman yapmak ya da iyi bir performansta öte bir şey, bir ekip çalışması. Burada görmüş olduğunuz ekibin dışında A takımdan da bize çok destek oldular. A Takım ile aramızdaki koordinasyon o kadar iyiydi ki, giden gelen oyuncular özellikle de Yiğit Onan’dan bahsediyorum. Tabii Covid-19 sürecinde vakalarımız da oldu. Bu süreci idare etmek kolay değildi. Çocuklarımız ellerinden gelenin en iyisini yaptılar. Şunu da ifade etmek istiyorum: Biz diğer BGL takımlarına göre daha genç bir takımız. 2001 kontenjanı kullanmadık, 4 tane 2002’li kontenjan kullanmamız gerekirken onu da kullanmadık. 2004’lü, 2005’li çok oyuncumuz var. Genç bir takımız, potansiyelli bir takımız. Çok koordineli çalıştık. Bunları yaptıktan sonra da başarı kaçınılmazdı. Fenerbahçe armasıyla bunu başardığımız için hepimiz çok mutluyuz.

Söz sırasının sporcularımıza geldiği programda duygularını paylaşan basketbolcularımız, takım olmanın ve takım içindeki arkadaşlık ortamının şampiyonlukta fazlasıyla pay sahibi olduğunu ifade ettiler. Bütün sezon boyunca çok yoğun çalıştıklarını ve bunun karşılığını şampiyonluk kupasına sahip olarak taçlandırdıklarını belirten şampiyon basketbolcularımız, sezonu bu şekilde tamamlamaktan dolayı mutlu olduklarını da söylediler.

Renkli görüntülere sahne olan programın ardından Takımımız, şampiyonluk kupası ile objektiflerimize poz verdi.

Basın Fotoğrafları