BASKETBOL ALTYAPI

Fenerbahçe Gelişim Takımımızın Try-Out kampı başladı

18 Ağustos 2020 Salı 14:37

Yeni sezon hazırlıklarına başlayan Fenerbahçe Öznur Kablo Kadın Basketbol Takımımız ve Gelişim Takımımız, bu hazırlık sürecinde yeni bir heyecanı birlikte yaşıyor.
 
Türk Kadın Basketboluna sayısız oyuncu yetiştiren Kadın Basketbol Şubemiz, Try-Out kampını hayata geçirerek Gelişim Takımımızın oyuncularına A Takım formasını terletme şansı sunuyor. 1 haftalık ölçme ve değerlendirme antrenmanlarında antrenörlerimiz tarafından seçilen Gelişim Takımımızın oyuncuları A Takıma yükseltilerek, altyapı ve A Takım arasındaki bağ güçlendirilecek.
 
Gelişim Takımı oyuncularımızdan Merve Arı, Duygu Özen, Doğa Adıcan, İdil Saçalır, Ayşe Yılmaz ve Banu Şimşek, Try-Out kampının ilk gününü geride bıraktılar.
 
Try-Out kampına katılan oyuncularımızın görüşleri şu şekilde;
 
İdil Saçalır: . Bu kamp dönemini sıkı çalışarak ve kendimize bir şeyler katarak en faydalı şekilde değerlendirmek istiyoruz
 
“Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını bizi basketboldan uzun bir süre ayrı bırakmıştı. Tekrardan sahada olmak apayrı bir mutluluk. Sezonun başlamasını iple çekiyoruz. Bu kamp dönemini sıkı çalışarak ve kendimize bir şeyler katarak en faydalı şekilde değerlendirmek istiyoruz. Ablalarımızın ve antrenörlerimizin tecrübelerini kendi oyunumuza eklemek daha iyi seviyelere gelebilmemiz için büyük bir fırsat. Umarız bu süreçte kazandıklarımızı sezon içinde sahada uygulayabiliriz.”
 
Doğa Adıcan: Antrenmanlarda ablalarımdan ve antrenörlerimden öğrenebileceğim maksimum bilgiler için heyecanlıyım
 
“Ülkemiz ve dünya üzerinde süregelen bu pandemi sürecini dikkatli ve sağlıklı şekilde atlatabilmemiz için kulübümüz öncülüğünde tüm önlemlere uyarak antrenmanlarımıza başladık. Takımın genç oyuncularından biri olarak antrenmanlarda ablalarımdan ve antrenörlerimden öğrenebileceğim maksimum bilgiler için heyecanlıyım. Bu kamp dönemi hepimizin beklediği, özlediği hayatımıza dönüşün başlangıcı olarak çok iyi oldu. Hepimiz çok mutluyuz.”
 
Merve Arı: Biz gençler için A takım antrenmanları bir nevi velinimet
 
“İdmanlara başladığımızda bu zorlu pandemi sürecinde basketbola ne kadar çok özlem duyduğumuzu fark ettik. Yeni sezon için heyecanlıyız. Umarım her şey çok güzel olur. Biz gençler için A takım antrenmanları bir nevi velinimet çünkü tecrübe ve basketbol donanımı olarak çok değerli bir kadroda kendimizi gösterip yer edinmeye çalışıyoruz. İdmanlarda her zaman elimizden geleni yapmaya gayret gösteriyoruz. A Takımda öğrendiğimiz yeni bilgileri gelişim takımı maçlarında ve antrenmanlarında uygulamaya çalışıyoruz. Gelişim takımımıza da aynı özveri ve saygıyı gösteriyoruz. Gelişim takımımızın en iyi yerlerde olması için var gücümüzle çalışıp savaşacağız. Umarım Fenerbahçe formasını uzun yıllar hakkıyla taşıyacağız.”
 
Duygu Özen: Elimizden gelenin en iyisini yapıp formayı kapmak için mücadele edeceğiz
 
“İlk olarak dünyada ve ülkemizde yaşanan virüs dalgasının gitgide azalmasından yana hepimiz mutluyuz. Basketbola geri dönmek ise bizim için ayrı bir mutluluk. Yeni sezon için çok heyecanlıyız. Ablalarımızdan ve antrenörlerimizden idmanlarda öğrenebildiğimiz ne varsa hepsini öğrenip tecrübelenmek ve bunu sahaya yansıtmak istiyoruz. Elimizden gelenin en iyisini yapıp formayı kapmak için mücadele edeceğiz.”
 
Try-Out kampımızın sonuçları, ilerleyen günlerde resmi internet sitemiz ve Kadın Basketbol Takımımızın sosyal medya hesaplarından (@fbkadinbasket) açıklanacaktır.

Basın Fotoğrafları