BASKETBOL ALTYAPI

Basketbol Gençler Ligi Dörtlü Final basın toplantısı düzenlendi

09 Mayıs 2019 Perşembe 19:40

Basketbol Gençler Ligi’nin Dörtlü Final basın toplantısı 9 Mayıs Perşembe günü İstanbul’da gerçekleştirildi.

Basın toplantısına Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu ve TBF CEO’su Ömer Onan ile Türkiye Basketbol Federasyonu Yetkilileri, Dörtlü Final’de mücadele edecek Fenerbahçe Beko, Anadolu Efes, Banvit Basketbol ile Pınar Karşıyaka takımlarının yöneticileri, antrenörleri ve oyuncuları yer aldı.

Ligde sezonun en iyi beşine ise Efe Ergi Tırpancı (Fenerbahçe Beko), Mert Akay (Darüşşafaka Basketbol), Mustafa Kurtuldum (Anadolu Efes), Ege Cem Sun (Beşiktaş) ve Alperen Şengün (Banvit Basketbol) seçildi.

Basın toplantısında açıklamalar yapan Fenerbahçe Beko Genç Takımı Başantrenörü Serhan Aydanarığ “Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çocuklar sezonu başarıyla tamamladılar. Dörtlü Final’de yer alan dört takım da sezon boyunca çok iyi mücadele etti ve burayı hak ettiler. Dörtlü Final’de elimizden gelen en iyi mücadeleyi sergileyeceğiz. Tüm takımlara başarılar diliyorum.” ifadelerini kullanırken, oyuncumuz Efe Ergi Tırpancı ise görüşlerini “Bu turnuva bizim için kendimizi göstermemiz açısından çok önemli. Maçlarda elimizden geleni yapacağız ve umarım kazanacağız. Dörtlü Final’de mücadele edecek takımlara başarılar diliyorum.” şeklinde ifade etti. 

Sinan Erdem Spor Salonu’nda düzenlenecek ve Tivibu Spor tarafından yayınlanacak BGL Dörtlü Final’de maç programı şu şekilde:

10 Mayıs Cuma

18.00 Banvit – Pınar Karşıyaka
20.30 Fenerbahçe Beko – Anadolu Efes

11 Mayıs Cumartesi

13.00 Üçüncülük maçı
16.00 Final maçı