ATLETİZM

Atletlerimizden İslami Dayanışma Oyunları’nda 3 madalya

09 Ağustos 2022 Salı 20:36

Bu yıl 5.’si düzenlenen İslami Dayanışma Oyunları’nda mücadele eden sporcularımız başarılı sonuçlara imza atıyor.
 
Konya’nın ev sahipliğinde devam eden organizasyonun ikinci gününde atletlerimiz 2’si altın, 1’i gümüş olmak üzere 3 madalya kazandı.
 
Amatör Şubeler Koordinatörümüz Fikret Çetinkaya ile Atletizm Şube Sorumlumuz İhsan Özden’in de sporcularımızı yalnız bırakmadığı organizasyonda milli sporcumuz Ersu Şaşma, sırıkla atlama finalinde 5.60 metrelik atlayışıyla oyunlar rekorunu kırarak altın madalya kazandı. Disk atma finalinde piste çıkan milli atletimiz Özlem Becerek de 54.91’lik derecesiyle altın madalyanın sahibi oldu.
 
Organizasyonun ilk gününde kadınlar gülle atmada mücadele eden Pınar Akyol ise ikincilik elde etti. Kolombiya’daki Dünya U20 Şampiyonası’ndan geçen gün dönen Pınar Akyol, gümüş madalyaya 16.87’lik derecesiyle uzandı.
 
Bir diğer milli sporcumuz Gizem Akgöz ise uzun atlamada 6.28’lik derecesiyle 6. oldu.
 
Öte yandan Pakistan, Katar ve İran ile aynı grupta yer alan Erkek Milli Voleybol Takımımız ise ilk maçında Karatay Kongre ve Spor Merkezi’nde karşılaştığı Pakistan’ı 3-1’le geçti. Erkek Milli Voleybol Takımımızın kadrosunda Fenerbahçemizden İzzet Ünver, Ahmet Tümer, Kaan Gürbüz, Burak Mert yer alıyor.

Basın Fotoğrafları