ATLETİZM

Dünya ikincisi milli atletimiz Pınar Akyol’dan açıklamalar

23 Ağustos 2021 Pazartesi 16:46

Kenya'nın başkenti Nairobi’nin ev sahipliğinde 17-21 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen Dünya U20 Atletizm Şampiyonası’nda gülle atmada gümüş madalya kazanan Fenerbahçeli milli atletimiz Pınar Akyol ile antrenörü İhsan Özden, Fenerbahçe TV’de yayınlanan Sportif programına konuk oldu.
 
Bu yıl aynı yaş grubunda Avrupa Şampiyonluğunu ve U23’te Avrupa Kupası’nı kazanan, Dünya U20 Atletizm Şampiyonası’nda elde ettiği 16.72’lik dereceyle de gümüş madalyanın sahibi olan Pınar ve hocası İhsan Özden madalya serüveni ve hedefleri anlattı.
 
Altın madalya kazanamadığı için duyduğu üzüntüyü dile getiren Pınar Akyol,  “Lider olarak gidiyorsun. Her şey garanti gibi gözüküyor. Biraz üzüldüm. Yarışta çok iyiydim. Olmaması için hiçbir sebep yoktu. İlk atışımda 16.68 civarı bir atış yaptım. Rakibim 17.30’la açtı. O biraz beni düşürdü, ‘Ya atamazsam’ demeye başladım.” dedi.
 
Antrenör İhsan Özden ise şampiyonayla ilgili, “Pınar’ın performansı kötü değildi ama oraya hem şampiyonluk hem de Dünya lideri olarak gittiğimiz için biraz buruk oldu. Tarihimizde kadınlar gülle atmada ilk kez gümüş madalya kazandırdık Dünya şampiyonasında. Sezona iyi derecelerle başladık. Balkanlarda şampiyonluk, U23 Avrupa şampiyonluğu, Avrupa Gençler Şampiyonası’nda şampiyon olduk. Bu yarışta da altın hedefliyorduk.” diye konuştu. Olimpiyat madalyası hedeflediklerini belirten İhsan Özden, “Hedefimiz ülkemizde olmamış bir şeyi başarmak.” dedi.
 
Olimpiyatlarda ülkemizi temsil eden sporcularımızı imrenerek izlediğini belirten Pınar Akyol, “Orada olmak için çalışıyoruz. 2024’te en iyi şekilde ülkemi temsil edeceğim.” şeklinde konuştu.
 
Pınar'ın özel ve yetenekli bir sporcu olduğunu belirten İhsan Özden, “Pınar gibi bir sporcuyla çalıştığım için kendimi şanslı hissediyorum. Daha önce de başarılı sporcular yetiştirdim ama Pınar farklı bir yetenek. İnşallah hep böyle devam eder, hep başarılı olur.” ifadelerini kullandı.
 
Başarılı olmak için odaklanmanın ve motive olmanın önemine değinen Pınar, yeni sezonda mücadele edeceği yarışlara altın madalya hedefiyle çıkacağını söyledi.

Öte yandan Nairobi’de ülkemizi temsil eden milli takım kafilesi bugün İstanbul’a geldi. Kafilede yer alan Amatör Şubeler Koordinatörümüz Fikret Çetinkaya ile atletimiz Pınar Akyol’u Atletizm Şube Sorumlumuz Gürsel Özyurt havaalanında karşıladı.

Fotoğraflar: Ahmet Hopyar

Basın Fotoğrafları