ATLETİZM

Kros Ligi’ni bir şampiyonluk, iki ikincilik ve bir beşincilikle tamamladık

13 Mart 2021 Cumartesi 20:44

Fenerbahçe Atletizm Şubemiz, Kros Ligi’ni kadınlarda şampiyon, erkeklerde beşinci, U20 kadın ve erkeklerde ise ikinci sırada tamamladı.

İlk kademesi Diyarbakır’da yapılan Turkcell Türkiye Kros Ligi’nin finali, Adana’da gerçekleştirildi. Büyük erkeklerde 10 kilometre, büyük kadınlar ve U20 erkeklerde 6 kilometre, U20 kadınlarda ise 4 kilometrelik parkurlarda koşulan Kros Ligi’nin final yarışmaları sonunda şampiyonluk kupasını kaldıran takımlar da belirlendi.
Kadınlar Ligi’nde kupayı kaldıran takım Fenerbahçemiz oldu. Kadrosunda Özlem Kaya, Derya Kunur, Emine Akbingöl, Burcu Subatan, Ayşe Ecer ve İnci Kalkan gibi tamamı milli takım atletlerini barındıran sarı-lacivertliler, 36 puanla ligi birinci sırada noktaladı. İlk kademeye göre kürsüdeki pozisyonlar değişmezken, İstanbul BBSK 73 puanla ikinci, Beşiktaş ise 101 puanla üçüncü olarak kürsüye çıkan ekipler oldu.

Erkeklerde ise ilk kademeyi 29 puanla lider geçen Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Spor, ikinci kademede de 30 puan alarak toplamda 59 puanla zirveye çıktı. Ligin ikinciliğini İstanbul BBSK, üçüncülüğünü ise Seyhan Belediyespor aldı. Yarışı kazanan Aras Kaya’nın getirdiği 1 puanla Fenerbahçemiz kademede 84, toplamda da 142 puanda kalarak ligi beşinci tamamladı.
 
U20 kadınlarda şampiyonluk İstanbul BBSK’nın oldu. Puan alan dört atleti ilk 10 içinde yarışı tamamlayan turuncu-mavililer, 35 puanla ipi göğüsledi. Fenerbahçemiz 63 puanla ikinci, Eskişehir Sivrihisar SK da 120 puanla üçüncü oldu. U20 erkeklerde İstanbul BBSK 47 puanla birinci, Fenerbahçe 73 puanla ikinci, İstanbul Ali Öztürk Spor Kulübü 81 puanla üçüncü oldu.
 
35 takımın yarıştığı Kros Ligi finalleri sonrasında yapılan ödül töreninde kupaları takımlara teslim edildi.
 

Basın Fotoğrafları