ATLETİZM

Avrupa Şampiyonu atletlerimiz yurda döndü

22 Eylül 2019 Pazar 19:55

Portekiz’in Leiria kentinde yapılan Avrupa U20 Şampiyon Kulüpler Kupası’nda (ECCC U20) kadınlarda ve erkeklerde Avrupa Şampiyonu olan Fenerbahçe Atletizm Şubemiz sporcuları yurda döndü.

U20 yaş grubunda Avrupa kıtasının en önemli kulüp organizasyonu olan Avrupa U20 Şampiyon Kulüpler Kupası’nda çifte şampiyonluk elde eden kafilemiz, öğle saatlerinde Portekiz’den kalkan uçakla İstanbul Havalimanı'na geldi.  Kafilede Amatör Şubeler Koordinatörümüz Fikret Çetinkaya, Atletizm Şubesi antrenörleri ve sporcularımız yer aldı.

Amatör Şubeler Koordinatörümüz Fikret Çetinkaya: Atletlerimiz Avrupa'da da Fenerbahçe’nin adını ezberlettiler

Fenerbahçe Televizyonu'na açıklamalar yapan Amatör Şubeler Koordinatörümüz Fikret Çetinkaya, “Başlangıçta özellikle de kadınlarda çok zor oldu. İlk 6 yarış sonunda İspanya’dan 14 puan gerideydik. Erkeklerde iyi gidiyorduk ama Aşkın Sadi Aşkın’ın koşarken ayakkabısının çivisinin çıkması bizi bir anda üçüncü pozisyona düşürdü. Ancak biz çok güçlü bir takımız. Kadınlarda ve erkeklerde şampiyon olduk. Zor başladık ama mutlu bitirdik. Avrupa’da bu başarıyı devam ettirmek o kadar kolay değil.  İngiliz, Çek ve İspanyol takımları çok iyi hazırlanmışlardı ve bu takımlar yabancı sporcu kontenjanını kullanmıştı. Ben antrenörlerimizi, sporcularımızı tebrik ediyorum. Bu başarıları ülkemize kazandıran kulübüm Fenerbahçe’ye ve bize bu imkanları verdiği için Başkanımız Ali Koç ve Yönetim Kurulumuza, Amatör Şubelerden Sorumlu Yöneticilerimiz Mustafa Kemal Danabaş ve İlker Dinçay’a teşekkür ediyorum. Sadece altyapıda değil üst yapıda da çok kuvvetliyiz. Çok başarılı bir atletizm takımımız var. Kadın ve erkek takımlarımızın son yıllarda girdikleri 24 yarışın sadece 2’sini kaybetti. 24 şampiyonluğun 22’sini Fenerbahçe’nin gençleri kazandı. Avrupa’da da Fenerbahçe’nin ismini ezberlettiler. Çok mutluyuz, bu mutluluğu anlatacak kelime bulamıyorum.” dedi.

Katar’da düzenlenecek 2019 Dünya Atletizm Şampiyonası hakkında da konuşan Amatör Şubeler Koordinatörümüz Fikret Çetinkaya, “Katar’da 5 sporcumuz yarışacak. Bildiğiniz üzere en büyük favorilerden bir tanesi Ramil Guliyev. Aynı şekilde Özkan Baltacı çekiç atmada yarışacak. Alperen Acet yüksek atlamada, Eda Tuğsuz cirit atmada ve Kayhan Özer de 4x100 metrede yarışacak. Sporcularımızı yakından takip edeceğiz. İnşallah oradan da güzel başarılarla döneriz.” ifadelerini kullandı. 

Fenerbahçe Atletizm Şubesi Antrenörü İhsan Özden: Şampiyonluğu çok istedik

Fenerbahçe Atletizm Şubesi Antrenörü İhsan Özden ise, “Portekiz’e çifte şampiyonluk için gittik. İyi mücadele ettik, şampiyon olduk. Kulübümüzün yüzünü kara çıkarmadık. Elimizden gelen her şeyi yaptık. Avrupa’nın güçlü takımlarıyla yarıştık. Üst seviyelerde bir yarış oldu. Sporcularımızın hepsi en iyi şekilde yarışarak başarılı oldular. Özellikle de birincilik kürsüsüne çıktıklarında ‘Fenerbahçe’ diye ortalığı inlettiler. Bu da ayrı bir gurur oldu.” dedi.

Şampiyon atletlerimiz de mutluluklarını Fenerbahçe Televizyonu ile paylaştılar:

Özlem Becerek: İyi ki Fenerbahçe’deyiz

Bu yarış için çok iyi hazırlanmıştık. Bizim için çok güzel bir yarış oldu. Oraya şampiyonluk için gittik ve olduk. Hatta ilk başlarda kadınlarda biraz gerideydik. Daha sonrasında gücümüzü gösterdik ve şampiyonluğu elde ettik. Erkeklerde de iyi gidiyorduk ve çifte şampiyonluk yaşadık. Buradan Başkanımız Ali Koç’a, yöneticilerimize ve bize destek olan herkese çok teşekkür ederim. İyi ki Fenerbahçe Spor Kulübü’ndeyiz.

Ömer Faruk Avan: Gururluyuz

Çifte şampiyonluk yaşadık ve çok mutluyuz. Portekiz’e giderken kendimize olan inancımız da güvenimiz de tamdı. Herkes elinden gelenin en iyisini yaptı. Gururluyuz. Bize destek olan Başkanımıza, Yöneticilerimize, Amatör Şubeler Koordinatörümüze, antrenörlerimize çok teşekkür ederim. Tabii bir teşekkür de ağabeyim ve antrenörüm Fatih Avan’a. Şampiyonada özellikle İngiliz ve İspanyol sporcularla başa baş bir mücadelemiz oldu. Zorlandığımız anlar da oldu ama şampiyon olduk.” 

Gizem İlgar: Bayrağımızı dalgalandırmak gurur verici

Portekiz’e inanarak gittik ve hepimiz şampiyon olacağımızı biliyorduk. Bayrağımızı dalgalandırmak için elimizden geleni yaptık. Hiçbir zaman pes etmedik. Her zaman daha iyisi için çabaladık. Biz, şampiyon bir takımız. Bu sene de hem kadınlarda hem erkeklerde şampiyon olduk. Özellikle İstiklal Marşımızı hep bir ağızdan bağırarak okuduk ve birbirimize kenetlendik. Bayrağımızı dalgalandırmak gurur verici.

Berke Akçam: Şampiyonluk için iddialıydık

Biz Portekiz’e şampiyon olmaya gittik. İddialıydık, çünkü her birimiz başarılı sporcularız. Bizlere destek olan herkese teşekkür ederim."

Fotoğraflar: Ahmet Hopyar

Haberin diğer fotoğrafları

/

Basın Fotoğrafları