ATLETİZM

Avrupa Oyunları’nda mücadele eden sporcularımızdan başarılı sonuçlar

24 Haziran 2019 Pazartesi 09:52

Belarus'un Minsk kentinde bu yıl 2. kez düzenlenen Avrupa Oyunları’nda mücadele eden Fenerbahçeli sporcularımız, milli takım adına yarıştı.
 
Oyunların atletizm ayağında takım halinde mücadele eden Türkiye, 4. grupta Portekiz, Ukrayna, Bulgaristan, İspanya ve Danimarka ile mücadele etti.
 
Fenerbahçeli atletlerden kadınlar cirit atmada Eda Tuğsuz rakiplerini geride bırakarak ay yıldızlılara 12 tam puan kazandırdı.
 
100 metre kadınlarda Mizgin Ay 4. olurken; Emel Şanlı ve Derya Yıldırım'ın yer aldığı Türkiye 4x400 karışık bayrak takımı, yarışı 3. sırada tamamladı. Sarı lacivertli bir diğer atlet Şevval Ayaz ise 100 metre engelli yarışında 3. oldu.
 
4 grup lideri ve iki gruptan en iyi ikinciler olmak üzere toplam 6 ülkenin yarı finale çıkacağı oyunlarda ay yıldızlılar grubunu 5. sırada tamamlayarak repesaj'a kaldı. Türkiye Atletizm Takımı salı günü yarı final için bir kez daha mücadele edecek.
 
Boksta ise 75 kiloda sarı lacivertli sporcu Serhat Güler, son 16 turunda karşılaştığı Belaruslu rakibi Vadzim Pankou'yu 5-0 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi.