ATLETİZM

Türkiye Milli Bayrak Takımımız finale kaldı

11 Mayıs 2019 Cumartesi 19:56

Japonya'da düzenlenen Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) Dünya Bayrak Yarışları Şampiyonası'nda mücadele eden Türkiye Milli Takımı, erkekler 4x100 metrede finale adını yazdırdı.

Dünya ve Avrupa Şampiyonu milli atletimiz Ramil Guliyev ile Emre Zafer Barnes, Jak Ali Harvey ve İzzet Safer’den oluşan milli takım, erkekler 4x100 metre elemelerinde yarıştı. Milli sporcular, 38.47'lik derecesiyle genel klasmanı 6'ncı, serisini ise 3'üncü sırada tamamlayarak finale kalma başarısı gösterdi.

Dünya Bayrak Yarışları Şampiyonası’nda 4×100 erkekler finalinde şu ülkeler yer alacak:  Britanya, Brezilya, İtalya, ABD, Fransa, Türkiye, Çin, Jamaika.

Milli Takım, 12 Mayıs Pazar günü yapılacak olan final yarışında TSİ 15:00’te madalya için sahne alacak. Türkiye’nin yer alacağı final yarışı, başlangıç saatinde TRT Spor’dan yayınlanacak.

Öte yandan Türkiye, finale kalarak ayrıca Doha’daki Dünya Atletizm Şampiyonası’nda da 4×100 için yerini ayırttı. Yokohama’daki şampiyonada 4×100’de ilk 10’da yer alacak takımlar, Doha’ya direkt olarak katılım hakkını elde edecek.