YÜZME

MUTLU VE GURURLUYUZ

07 Aralık 2019 Cumartesi 22:49

Yüzme Şubemizden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz İlker Dinçay, Amatör Şubeler Koordinatörümüz Fikret Çetinkaya ve Yüzme Şube Sorumlumuz Uğur Orel Oral, Ümitcan Güreş’in başarısını Fenerbahçe Televizyonu'na değerlendirdi. 

Avrupa Kısa Kulvar Şampiyonası’nda 50 metre kelebekte 22.38'lik derecesiyle bronz madalya kazanan Ümitcan Güreş'i tebrik eden yöneticilerimiz, bu başarıdan dolayı mutlu ve gururlu olduklarını ifade ettiler.  

İlker Dinçay: İkinci Avrupa madalyamız geldi

Yayına telefonla bağlanan Yüzme Şubemizden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz İlker Dinçay, “Milli yüzücümüzün bu başarısından dolayı çok gururluyuz. Çok önemli başarı. Emre’nin madalyasından sonra kulüp tarihinde ikinci Avrupa madalyamız geldi. Yarışı gururla izledim. Madalyaların ilk olması, yüzme şubemizin nerelere geldiğini gösteriyor. 9 branşta mücadele ediyoruz ve hepsinde en iyisi için çabalıyoruz. Başta Başkanımız ve Yönetim Kurulumuz olarak elimizden geleni yapıyoruz. Bunun meyvelerini toplamak gurur verici. Çok gururlu ve mutluyuz.” dedi.

Fikret Çetinkaya: Bu madalyalarla yüzücülerimiz bir devrimi gerçekleştirdi

Amatör Şubeler Koordinatörümüz Fikret Çetinkaya da, “Çok sevindik. Avrupa’da büyükler kategorisinde ilk madalyalarımız. Şube sorumlumuz Uğur hocamızın çok büyük katkıları var. Fenerbahçe’nin amatör branşlara verdiği değer takdir görüyor. Başta Başkanımız Ali Koç ve yönetimimizin büyük katkısı var. Yüzme şubemiz son yıllarda çok önemli mesafeler kat etti. Alt kategorilerde madalya geliyordu ancak büyüklerde elde edilen bu madalyalarla bir devrimi gerçekleştirdiler. Hem Ümitcan’ı hem de Emre’yi tebrik ediyorum. Önümüzde olimpiyatlar var. Emre Sakçı barajı geçti. Şimdi sıra Ümitcan ve diğer sporcularımızda. İnşallah bu başarılar uzun yıllar devam eder” ifadelerini kullandı. 

Uğur Orel Oral: Avrupa Şampiyonası’nda 2 madalya birden kazanan ilk Türk kulübü olduk

Yüzme Şube Sorumlumuz Uğur Orel Oral  ise, “Çok mutluyuz. Sporcumuz Harvard Üniversitesi’nde okuyor. Yazları ve tatil dönemlerinde tesislerimizde çalışıyor. Avrupa Gençlerde şampiyonluğu var. Genç bir sporcu. Uzun süreler başarılar elde edebilecek bir sporcumuz. 2 gün önce 100 metre kelebekte 2 salise ile madalyayı kaçırmıştı. Bu akşam da 3’üncü oldu. Fenerbahçe Yüzme Şubesi'nin daha önce Avrupa Şampiyonası'nda madalyası yoktu. Türk sporcularla Avrupa Şampiyonası’nda 2 madalya birden kazanan ilk Türk kulübü olduk. Kulübümüzün spora verdiği değer herkes tarafından kabul ediliyor. Ayrıca Emre de bu akşam 100 metre kurbağalamada çok güzel yarıştı. Rekorlar kırdı ancak 3 salise ile madalyayı kaçırdı.” diye konuştu.