VOLEYBOL

Vakıfbank 3-0 Fenerbahçe Opet

24 Ekim 2020 Cumartesi 21:41

Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız, Misli.com Sultanlar Ligi'nde 11. hafta maçında Vakıfbank’a konuk oldu. Takımımız, Vakıfbank Spor Sarayı'nın ev sahipliği yaptığı mücadeleden 3-0 mağlup ayrıldı.

Yönetim Kurulu Üyemiz Simla Türker Bayazıt da karşılaşmayı izledi. 

Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız, Vakıfbank karşısında mücadeleye Eda Erdem Dündar, Naz Aydemir Akyol, Melissa Vargas, Dicle Nur Babat, Brankica Mhajlovic, Bianka Busa altısı libero Aylin Sarıoğlu ile başladı.

Maça iyi başlayan ev sahibi Vakıfbank, Gabi Guimaraes ve Zehra Güneş’le sete hızlı bir giriş yaptı (3-0). Takımımız, Dicle Nur Babat’la Vakıfbank karşısındaki ikinci sayısını bulurken rakibimiz, özellikle bloktan bulduğu sayılarla 8-4’lük üstünlüğü yakaladı. Bu skor Başantrenörümüz Zoran Terzic’e mola aldırırken moladan 3-0’lık seriyle dönen Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız, farkı 1 sayıya indirdi (8-7). Setin devamında rakibimiz Isabelle Haak gibi skorer ismiyle üretken olsa da Fenerbahçemiz Melissa Vargas ve Brankica Mhajlovic’le maçı bırakmadı (11-9). Teknik molaya 12-9’luk skorla önde giden Vakıfbank olsa da devamında Takımımız, Dicle Nur Babat ve Mhajlovic’le etkili oldu. Ev sahibi takım, bir ara farkı 4 sayıya (16-12) kadar çıkarırken harika bir geri dönüşe imza atan Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız Bianka Busa’nın etkili oyunu ve üst üste bulduğu sayılarla sete ortak oldu (17-17). Hemen ardından Melissa Vargas’ın Ace’i, Eda Erdem Dündar’ın da blok sayısıyla takımımız 17-19 öne geçti. Bianka Busa’nın takımımızın en skorer ismi olarak ön plana çıktığı ilk setin son bölümü büyük bir çekişmeye sahne olurken Vakıfbank’ta oyuna sonradan dahil olan Michelle Bartsch-Hackley’in katkısıyla ev sahibi takım 22-21’lik üstünlüğü yakaladı. Dengeli geçen ilk setin kazananı ise 25-21’lik skorla Vakıfbank oldu.

Mücadelenin ikinci seti Meliha İsmailoğlu/Isabelle Haak ile Melissa Vargas/Eda Erdem Dündar’ın karşılıklı sayılarıyla hızlı başladı (4-4). Ev sahibi takım, yeniden öne geçse de (6-4) Takımımız, maçı bırakmayan taraf oldu (9-8). Vakıfbank, bu sette de teknik molaya 12-9’la önde giden taraf olurken maçı bırakmayan Fenerbahçemiz farkı 1 sayıya indirdi (13-12). Bianka Busa ile Isabelle Haak’ın karşılıklı sayılarıyla skor avantajının sürekli el değiştirdiği ikinci setin son bölümüne Melissa Vargas ve Bianka Busa ile damga vuran Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız, skora denge getirdi (23-23). Setin sonunu getiren Vakıfbank, 25-23’le skoru 2-0 yaptı.

Sete Isabelle Haak ve Zehra Güneş’in 3-0’lık serisiyle başlayan Vakıfbank’a Kaptan Eda Erdem Dündar’la cevap veren Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız, Melissa Vargas’ın da devreye girdiği sette skora denge getirdi (4-4). Vakıfbank, setteki teknik molaya 12-10’luk skorla önde giderken Fenerbahçemiz devamında Bianka Busa ve Melissa Vargas’la sette kalmaya çalıştı. Setin son bölümünde 22-19’luk üstünlüğü yakalayan Vakıfbank, seti 25- 20, maçı da 3-0 kazandı.

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.

Fotoğraflar: Ahmet Hopyar

Basın Fotoğrafları