VOLEYBOL

Fenerbahçe HDI Sigorta 0-3 Grupa Azoty Kedzierzyn Kozle

28 Ocak 2021 Perşembe 00:11

CEV Erkekler Şampiyonlar Ligi A Grubu ikinci devre ikinci maçında Polonya temsilcisi Grupa Azoty Kedzierzyn Kozle ile Energia BELCHATOW’da karşılaşan Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız; 23-25, 18-25 ve 18-25’lik setler sonunda mücadeleden 3-0 mağlup ayrıldı.

Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımızın, Grupa Azoty Kedzierzyn Kozle karşısında aldığı mağlubiyet sonrası CEV Erkekler Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finale yükselme ihtimali kalmadı.  Takımımız, PGE Skra Belchatow ile prestij mücadelesine çıkacak.

Beş grubun lideri ile en iyi üç grup ikincisinin çeyrek finale yükseleceği CEV Erkekler Şampiyonlar Ligi’nde şu ana kadar oynadığı 5 maçta 2 galibiyet, 3 mağlubiyet alan Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız, topladığı 5 puanla üçüncü sırada yer alıyor.

Erkek Voleybol Takımımız, ikinci devre üçüncü ve son maçında 28 Ocak Perşembe günü TSİ 20.00'da bir diğer Polonya temsilcisi PGE Skra Belchatow ile karşılaşacak. Bu müsabaka TRT SPOR 2'den ekranlara gelecek.

Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız, mücadeleye Ulaş Kıyak, Graham Vigrass, Metin Toy, Salvador Hidalgo, Emre Batur, Nicholas Hoag altısı ve libero Hasan Yeşilbudak’la başladı.

Maçtaki ilk sayı servis hatamızdan kaynaklı rakibin olurken, takımımız adına sayı üreten isimse file üzerinde Graham Vigrass oldu (1-1). Blokta Emre Batur, etkili servisleriyle de Hidalgo’nun takımımıza kazandırdığı sayılarla Fenerbahçemiz, 4-3’lük üstünlüğü yakaladı.  Lukasz Kaczmarek ve Toniutti’yle skor bulan Grupa Azoty Kedzierzyn Kozle, maça denge getirdi (5-5). Konuk takım, devamında Aleksander Sliwka’yla 5-7’lik üstünlüğü yakalasa da Metin Toy’un sert smaçları, Emre Batur’un da blok sayılarıyla Erkek Voleybol Takımımız, maça ortak oldu (9-9). Bu bölümde rakip adına yapılan servis hataları dikkat çekerken hücumda da Metin Toy-Salvador Hidalgo’yla rakibe nefes aldırmayan Fenerbahçemiz, 13-11’lik üstünlüğü yakaladı. Hoag ve Aleksander Sliwka’nın karşılıklı sayılarıyla skor avantajının sürekli el değiştirdiği sette son bölüme 20-20’lik eşitlikle girildi. Rakip adına yüksek bir yüzdeyle oynayan Sliwka’yla sonuca giden Grupa Azoty Kedzierzyn Kozle, 23-25’le setin kazananı oldu.

İkinci setin ilk servisi Grupa Azoty Kedzierzyn Kozle’den gelirken sayı da rakibimizin oldu. İlk sette olduğu gibi ikinci sete de Aleksander Sliwka’yla hızlı başlayan Polonya temsilcisi durumu 1-3 yaptı. Rakibin farkı açmasına Metin Toy ve Emre Batur’la izin vermeyen Takımımız, maça denge getirdi (3-3). Devamında David Smith ve Kamil Semeniuk’la hücumda etkili olan rakip takım, 6 sayılık bir fark yakaladı (5-11). Üstünlüğünü setin sonuna kadar taşıyan Polonya temsilcisi, seti 18-25 kazandı.

Üçüncü setteki ilk sayılarımız Arinze’den gelirken fark da 1’e indi (2-3). Setin hemen başında Jakup Kochanowski’yle hücumda etkili olan Grupa Azoty Kedzierzyn Kozle, 2 sayılık bir fark yakaladı (3-5). Salvador Hidalgo’yla sette kalmaya çalışan Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız karşısında Polonya ekibi özellikle Adrian Staszewski’nin servis performansıyla skoru 5-13’e getirdi. Takımımız, rakibin bu bölümde yakaladığı seriye Hidalgo ile nokta koydu (6-13). Devamında İzzet Ünver ve Halil İbrahim gibi kenardan gelen oyuncularımızdan katkı alan Fenerbahçemiz, skoru 13-20 yaptı. Sette son bölüme girilirken avantajını koruyan Polonya takımı, seti 18-25; maçı da 3-0 kazandı.

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.

Basın Fotoğrafları