KULÜP

Başkanımız Ali Koç’tan Fenerbahçe Üniversitesi’ne ziyaret

07 Ağustos 2020 Cuma 18:17

Başkanımız Ali Koç, Yüksek Divan Kurulu Başkanımız ve Üniversitemiz Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Vefa Küçük ile Yönetim Kurulu Üyemiz Turhan Şahin, Fenerbahçe Üniversitesi'ne bir ziyaret gerçekleştirdi.
 
Üniversitenin Ataşehir yerleşkesindeki ziyarette Başkanımız Ali Koç’u öğrenciler çiçeklerle karşıladı. Ardından üniversiteyi gezen Başkanımız Ali Koç, YDK Başkanımız Vefa Küçük ve Yöneticimiz Turhan Şahin’e Fenerbahçe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Arat, öğretim üyeleri ve öğrenciler eşlik etti, bilgiler verdi. Daha sonra Rektör Prof. Dr. Emin Arat, Başkanımız Ali Koç’a bir teşekkür plaketi takdim etti.
 
YDK Başkanımız ve Üniversitemiz Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Vefa Küçük ile Fenerbahçe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Arat, ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
 
YDK Başkanımız Vefa Küçük: Gençlerimizin üniversitemizi  tercih etmelerini temenni ediyorum
 
Yüksek Divan Kurulu Başkanımız Vefa Küçük, “Fenerbahçe Spor Kulübü olarak Genel Kurul’un verdiği yetkiye istinaden Yönetim Kurulumuz 24 Kasım 2016 yılında Fenerbahçe’nin kuruluşunu resmi gazetede yayınlanmak suretiyle yerine getirdi. Daha sonra gelişen dönemlerde kiralık bina aradık, burayı kiraladık ve kontenjan olarak o zaman 960 kontenjan almıştık, Haziran 2018’de başkanlık seçimi yapıldığı için yeni gelen yönetim yani Sayın Ali Koç yönetimi üniversitenin 1 sene ötelenmesine karar verdi. 1 senelik süreç içerisinde Medicana Sağlık Grubu’yla iş birliği yapılarak geçen sene öğretim yılında Fenerbahçe Üniversitesi ilk öğrencilerini kaydetti, öğretime başladı. Bu sene ikinci öğretim yılımız. İnşallah bu sene 1200 kontenjanımızla yüzde 90’lara varan bir doluluk bekliyoruz. Bütün yükseköğretim yaşına gelen ve üniversiteye yeni başlayacak olan öğrencilere Fenerbahçe Üniversitesi’ni tavsiye ediyorum. Fenerbahçe Üniversitesi’nin yönetim kadrosu ve idari kadrosu emsallerinin çok daha üstünde bir şansa sahip. Onun için gençlerimizin üniversitemize teveccüh göstermelerini ve tercih etmelerini temenni ediyorum, teşekkür ediyorum.” dedi.
 
FBÜ Rektörü Prof. Dr. Emin Arat: Fenerbahçe Üniversitesi, Türk yükseköğretimine yeni bir nefes ve heyecan getirmektedir
 
Fenerbahçe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Arat, “Saygıdeğer Başkanım, değerli misafirler, sevgili basın mensupları, büyük Fenerbahçe camiasının yükseköğretime yansıyan yüzü üniversitemize hoş geldiniz. Bizleri onurlandırdınız. Değerli Başkanım, 100 yılı aşan şanlı tarihimizde Fenerbahçe camiası daima Türk sporuna hizmet anlayışıyla hizmet etmiştir. Bugün de Fenerbahçe Üniversitesi, Türk yükseköğretimine yeni bir nefes, heyecan ve rekabet getirmektedir. Önceki yıl ilk defa öğrencileriyle buluşan üniversitemiz lisans düzeyinde yaklaşık 400 öğrenciyle yolculuğuna başlamıştır. Bu yıl Sağlık Meslek Yüksekokulu’nda 10 ön lisans, Sağlık, İç Mimarlık ve Mühendislik, İletişim, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Spor Bilimleri Fakültesinde 17 lisans düzeyindeki programla 60’ı kadın 107 öğretim elemanıyla öğrencilerimize eğitim fırsatı sağlamaya çalışıyoruz. Ayrıca üniversitemizde 2021 yılından itibaren kurulacak yeni fakülte, lisansüstü enstitülerimiz ve araştırma merkezlerimizle eğitim ve bilimsel araştırma faaliyetlerini arttırmayı hedeflemekteyiz. Üniversitemizde eğitim dili Türkçe ve İngilizce’dir. Bu kapsamda üniversitemizde yabancı dil eğitimine büyük önem vermekteyiz. Saygıdeğer Başkanım, sözlerime son verirken Fenerbahçe Üniversitemizin bu yolculuğunda yakın desteklerinizi ve katkılarınızı esirgemeyeceğiniz inancıyla sizleri üniversitemizde ağırlamaktan duyduğum memnuniyetimi ifade eder, saygılarımı sunarım.” diye konuştu.

Fotoğraflar: Ahmet Hopyar

Basın Fotoğrafları