KULÜP

Başkan Vekilimiz Semih Özsoy: Fenerbahçe Spor Kulübü, büyüktür! Her şeyin farkındadır!

25 Ocak 2020 Cumartesi 23:11

Başkan Vekilimiz Semih Özsoy, Süper Lig’in 19.haftasında sahamızda 2-0’la geçtiğimiz Medipol Başakşehir maçının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Galibiyeti değerlendirerek sözlerine başlayan Başkan Vekilimiz Semih Özsoy, “Maçtan önce şuna değinmek istiyorum; Elazığ, Malatya… acımız büyük. Acıyı paylaşıyoruz. Bütün merhumlara Allah’tan rahmet diliyoruz. Tüm yaralılara da geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Açıkta kalan, soğukta kalanlara da elimizden geldiğince destek vermenin sözünü veriyoruz. Fenerbahçe olarak yaptık, yaparız. Devletimizin, milletimizin emrindeyiz. Bunu bir kere daha söylemek isteriz. Bu acılar gölgesinde ne kadar futbol konuşulursa o kadar konuşabiliriz. Ersun Hoca başta olmak üzere tüm takımımızı gönülden kutluyoruz. Hakikaten çok iyi, çok güzel, sonuç odaklı bir futbol sergilediler. Dolayısıyla mutluyuz. Hepsini ayrı ayrı tebrik ediyoruz.” dedi.

Futbolcumuz Vedat Muriqi’nin PFDK’ya sevki ve sonrasındaki sürece dair de açıklamalarda bulunan Başkan Vekilimiz Semih Özsoy, “Esasında cevap sorunun içinde. Niyet okumayla yapıldı ama bu Fenerbahçe’de ilk mi,  değil! Biz bu filmi çok gördük. Yaşıyoruz da. Niyet okumayla hatta zoraki itelemeyle hakem kararında VAR denilerek ki hakemin burada hiçbir etkisi olmaması gerekir ki öylede. Gözlemci raporunda, temsilci raporunda olmayan bir şeyi sevk ettiler. Tabir yerindeyse kaybettirip sonra buldurduk diye sevindiler ama biz bunların hepsini biliyoruz. Neyin, ne olduğunu da biliyoruz. Kimlerin niye sevk ettirdiklerini de biliyoruz. Bu daha önce de söylediğimiz gibi, 4 dakika 17 kültürü! Bununla birlikte Kayseri’de yerde yatan oyuncuyla girdiği diyalogdan dolayı hiçbir raporda gözükmeyen Emre’yi, ite kaka göndermeye çalışanlar ‘niye?’ diye sorduğumuzda, ‘biz, biliyorduk da emin olmak için gönderdik’ diyenler, bunlarla mücadelemiz devam edecek. Ama bunlarla birlikte ‘biz de sizdeniz, biz de sizdeniz’ diyenler var. Onların da farkındayız. Camı kırıp ondan sonra kapının önünden camcı diye geçenler var. Fenerbahçe Spor Kulübü, büyüktür! Her şeyin farkındadır! Her şeyi bilir, görür, duyar! Zamanını bekler. Eminim Ali Başkan, bu zor süreçlerden sonra çıkar sine-i millete, taraftara döner ve camiasına neyin ne olduğunu çok iyi anlatır. Bu kooperatif yapının içinde Fenerbahçe’ye hizmet eden insanlar da var. Dolayısıyla en acısı, en acıtanı da o. Ama tekrar söylüyorum; biz her şeyin farkındayız. Dost gibi gözükenler, durumdan vazife çıkartanlar var. Fenerbahçe’nin büyüklüğü, Fenerbahçe’nin rakibi, rakipleri yüzyıllardır mücadele ettiklerimiz belli. Ama bir de son zamanlarda Fenerbahçe’nin büyüklüğünü takmayanlar var. Onlara da buradan ikazımız olsun. Fenerbahçe ile bu diyaloglara girmemelerini de kendi açılarından fayda vardır.” şeklinde konuştu.

Trabzonspor maçıyla ilgili Başkan Vekilimiz Semih Özsoy, “Artık her maç zor. İlk yarıdaki mağlubiyetlerimiz; hiç ummadığımız evimizde Antalya ve hiç galibiyeti olmayan Kayserispor karşısında gelmişti. Dolayısıyla her maç zor. Trabzon deplasman ve şuan bulunduğu konum itibariyle de zor bir deplasman. Oraya güçlü kuvvetli ve galibiyetle gidiyoruz. İnşallah galip döneceğiz” dedi.

Limit artışı ve transfer konusuyla ilgili soruyu yanıtlayan Özsoy, Başkanımız Ali Koç’un bütün başkanlarla canlı yayına çıkalım sözüne istinaden Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz’in canlı yayına çıkabileceği sözünün hatırlatılması üzerine şöyle konuştu:

O zaman görev size düşüyor. Madem Mustafa başkan da böyle dedi. Umarım demiştir, dedim de der, inşallah kabul eder. Dolayısıyla Ali başkan her ortamda onlarla birlikte gelir. Anlatırız, konuşuruz. Biz devletimize niye yaptın diye hiçbir zaman demedik. İyi ki yaptın dedik ama bize uymuyor. Uymanın yolları. ..Limit sizin de söylediğiniz gibi limitte. Ali başkan ve ekibi bütün imkanları seferber etti. Bunların doğrultusunda olabilecekse, onu da yapabilecekse biz yaparız. İnanın kuruşlarla hesaplıyoruz. Fakat karşımızda öyle bir yapı var ki, zaten ölçüp biçip biraz taştığını görünce geri çekiyor. Yapılabilecekse biz yapacağız. Fenerbahçe olarak mücadelemizi sonuna kadar götüreceğiz. Velev ki yapamadık, bu takım fazlasıyla yeter. Ersun hoca ve oyuncuları şampiyonluğu çok rahat getirirler. Şunu herkes bilmeli ki, biz güneşi doğduğu yerde karşılamaya hazırız. Sonuna kadar gideriz."