KULÜP

FBÇGK’nin düzenlediği 23 Nisan şenliğine Başkanımız da katıldı

23 Nisan 2019 Salı 19:11

Çocuk ve Gençlik Kulübümüzün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Fenerbahçe Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesisleri’nde düzenlediği festivale Başkanımız Ali Koç da katıldı. Çocuklarla yakından ilgilenen ve onlarla fotoğraf çektiren Ali Koç, festivalde basın mensuplarına açıklamalarda da bulundu.

İlk olarak herkesin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayan Başkanımız Ali Koç, “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Ata’mızın bize hediye ve emanet ettiği en önemli günlerden biri. Aynı zamanda da kendi meclisimizde ilk kararları aldığımız gün. Her ülkeye nasip olmaz. Bu gün de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hem Türkiye’ye hem de dünyaya armağanı. Fenerbahçe Spor Kulübü Dereağzı Tesisleri’ndeyiz. Burada üç sene üst üste yaptığımız bir etkinlik vardı ama iki senedir yapmıyorduk. Bu sene tekrar başladık. Fenerbahçe Çocuk ve Gençlik Kulübü’nün bir eseri. Aynı zamanda Yönetim Kurulu Üyemiz Nazlı Hanım ile çok iyi Fenerbahçeli olan Tolga Ertür bir araya gelerek bu işi kurguladılar, organize ettiler ve tekrar hayata geçirmek istediler. Mali şartların olumlu olmadığını ama sponsor bulunursa olabileceğini söyledik. Gördüğünüz gibi destek olan sponsorlarımıza bu özel ve güzel günün gerçekleşmesine vesile oldukları için özellikle teşekkür etmek istiyorum.  Şu anda hava çok güzel ve coşku var. Aileler, çocuklar ki her yaştan çocuk var burada, hem eğleniyorlar hem de enerji boşaltıyorlar. Ailece keyif alıyorlar. Güvenli de bir alandayız. Çocuklarınızı rahat bir şekilde bırakabilirsiniz. Aileler endişe etmeden çocukları etrafta koşturabilirler. İnşallah her sene bu etkinliği yapmaya devam ederiz. Arkadaşlarıma sordum, şenliğe 7 binin üzerinde giriş olmuş. Herhangi bir rakam hedefimiz yoktu ama bugüne kadar yanılmıyorsam en yüksek giriş sağlandı. Umarım her sene üstüne koyarak bu güzel günü hep birlikte kutlarız.  Benim esas hayalim, en kısa zamanda küçüklüğümüzden beri alıştığımız gibi stadımızda 23 Nisan’ı kutlayabilmek. Tabii ki bu etkinlikleri stadımızda yapamayız ama 23 Nisan törenini Fenerbahçe Spor Kulübü olarak bizim genlerimize, ilke ve değerlerimize yakışacak şekilde stadımızda yapmak gibi bir hayalim var.” ifadelerini kullandı.

Başkanımız Ali Koç: Çocuklarımıza iyi insan olmayı, adaletli, vicdanlı ve merhametli olmayı öğretelim

Ardından bu özel gün vesilesiyle çocuklara mesaj veren Başkanımız, “Bugünün özelinde çocuklara çağrıda bulunmak lazım. Ata’mızın bize bıraktığı ve emanet ettiği bayramı kutladık. Fenerbahçe’nin duruşunu ve ilkelerini söylemeye gerek yok. Tam anlamıyla cumhuriyet ilkeleri ve değerleri doğrultusunda hayatını sürdüren bir kulübümüz biz. Her ülkenin olduğu gibi bizim de geleceğimiz çocuklardır. Çocuklara bir çağrıda bulunmak istiyorum. İki tane şey söyleyeceğim. Dedem bize hep ‘Allah bize dünyanın en güzel ülkesini vermiş ama kıymetini bilmiyoruz’ derdi. Ülkemizin, vatanımızın kıymetini bilelim. Birbirimizi sevmeyi bilelim. İkinci söyleyeceğim şey ise; çocuklarımız iyi insan olsunlar. Şu an ülkemiz öyle bir ortamdan geçiyor ki değerlerimizin yozlaştığı bir ortamdan geçiyoruz. Çocuklarımıza iyi insan olmayı, adaletli, vicdanlı ve merhametli olmayı öğretelim. Onlar iyi olsunlar. Vatanına sahip çıksınlar, sevsinler ve iyi insan olsunlar.” dedi.

Samandıra Can Bartu Tesislerine gitmesinin ardından basında çıkan haberlere ilişkin de konuşan Ali Koç, sözlerini şu şekilde noktaladı:

“Hepimiz biliyoruz ki sezon iyi gitmiyor. Hatta en mahcup olduğum kişiler de çocuklar. Sağ olsun onlar da velileri de camiamız da genel olarak inançlarını kaybetmemiş vaziyetteler. Bu olağanüstü ortamda dahi bize çok büyük destek oluyorlar ve kredi veriyorlar. İnşallah önümüzdeki sezon onların arzularını ve beklentilerini de yerine getireceğiz. Esirgemedikleri destekleri için teşekkür ediyorum. Sezon zaten kötü gidiyordu. Benim Samandıra’ya gitmiş olmam olağanüstü bir durum değil. İyi günlerde de Samandıra’ya gidiyoruz ve dertleşiyoruz. Bu sefer özellikle gitmek istedik. Kesinlikle yenildiğimiz için gitmedik. Bu sezon ilk defa yenilmiyoruz ama Fenerbahçe’ye yakışmayacak bir şekilde yenildiğimi için gittim. 7 yaşından beri tam 45 senedir maça gidiyorum ama Alanyaspor maçının ikinci yarısında seyrettiğim futbolu ilk defa görüyorum. Arkadaşlara dertleşmeye, onlara inandığımızı söylemeye gittik. Sonuçta sahaya çıkıp oynayacaklar bizler değiliz. Bizler, onların işlerini en iyi şekilde yapmaları için ortamı sağlamaya çalışıyoruz. Onların da bu camiaya borçları var. Kalan beş maçta en iyilerini yapmalarını, ellerinden geleni vermelerini, tam bir takım ruhu olarak sezonu en iyi şekilde kapatmalarını; yoksa bu şekilde giderse tarihe kötü anlamda geçeceklerini, bundan kurtulmak için şansları olduğunu ifade ettim. Kesinlikle herhangi bir ceza, kızma falan değil; tamamen destek olmaya, güven vermeye, güç vermeye ve en iyisini yapmaları için gerekli ortamı sağlamaya gittim. Hocamızla da dertleştik. Öyle gazetelerde yazdığı gibi ültimatom vermek zaten benim tarzım değil. Her şeyin yeri ve zamanı var. O konuları da yeri ve zamanı geldiğinde konuşuruz. Şu anda bizim tek amacımız, başkanından hocasına, futbolcu direktöründen çimlere bakan arkadaşa kadar Samandıra’da şu kalan beş haftayı layıkıyla bitirmek.”

Fotoğraflar: Atilla Sertbakan

Haberin diğer fotoğrafları

/

Basın Fotoğrafları