KULÜP

Kadına Şiddet Suçtur. Ortak Olma, Seyirci Kalma!

10 Aralık 2019 Salı 17:18

Bugün 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü! Bu tarih, Birleşmiş Milletler'in, her yıl 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Uluslararası Günü'nden 10 Aralık'a kadar yürüttüğü “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele için 16 Günlük Aktivizm Kampanyasının” da kapanış günü.
 
Fenerbahçe Spor Kulübü olarak bu önemli süreç boyunca kadınlara yönelik şiddetin karşısında olduğumuzu vurguladığımız, şiddete karşı farkındalık yaratıp kadınların sahip olduğu tüm haklara koşulsuz saygı duyulması gerektiğini milyonlarla paylaştığımız bir dizi adım attık.
 
Kadına Şiddet Suçtur. Ortak Olma, Seyirci Kalma! sloganı ile sosyal medyada, maçlarımıza çıktığımız pankartlarda, kamu spotu olarak pek çok televizyon kanalında duyurduğumuz mesajlarımızın ardından bu anlamlı günde tekrar vurguluyoruz ki kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddet bir insan hakları ihlalidir.
 
Maalesef ülkemizde her 10 kadından 4’ü fiziksel ya da cinsel şiddet görmektedir.
 
Kadına yönelik şiddet, kadınların sosyal, siyasal ve ekonomik hayata katılımı önü deki en büyük engeldir.
 
Kadına yönelik şiddetin, kadınlar üzerinde fiziksel, cinsel, psikolojik ve ekonomik ağır sonuçları vardır. Ancak en vahim sonucu kadın cinayetleridir.
 
Fenerbahçe Spor Kulübü olarak kadın ve şiddet kelimelerinin bir araya gelmeyeceği; tüm dinamikleriyle kadınların sahip olduğu haklara saygı duyulan bir toplum olmamızı diliyor;
 
Sadece 16 gün değil, her gün kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddetle mücadele eden tüm renklerle omuz omuza çalışmaya devam edeceğimizi duyuruyoruz.