FUTBOL

Teknik Direktörümüz Jorge Jesus, Beşiktaş maçının ardından açıklamalarda bulundu

02 Ekim 2022 Pazar 22:56

Teknik Direktörümüz Jorge Jesus, golsüz eşitlikle tamamlanan Beşiktaş maçının ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.
 
Maçla ilgili Teknik Direktörümüz Jorge Jesus, “İki taraf için de iyi bir sonuç değil. İki takım da kazanmak için oynadı. Fenerbahçe ilk 70 dakika boyunca daha iyi olan, daha fazla pozisyona giren, daha fazla şut çeken taraftı. Ama son 15-20 dakikada Beşiktaş bizden daha iyiydi. Oyuna sonradan giren oyuncuları katkı sağladılar. Biz de kenarları durdurmakta zorluk yaşadık. O dakikadan sonra Weghorts ile girdikleri iki pozisyon vardı. İlk 70 dakika boyunca daha iyi olan ve öne geçme şansını pek çok kez yakalayan taraf Fenerbahçe’ydi.” değerlendirmesini yaptı.
 
Takımın Beşiktaş karşısında ofansif ve defansif performansını değerlendiren Jesus, “Defansif anlamda iyi organize olan bir takıma karşı oynadık. Duran topları da iyi savunuyorlar. Bugün iki güçlü takımın karşılaşmasıydı. Defansif olarak biz de iyiyiz. Ligin en çok gol atan takımı olmamıza rağmen bu her zaman gol atacağımız anlamına gelmiyor. Bugün pozisyonlara girdik. Takımım bugün gol atamadı diye ofansif anlamda iyi değildi diyemem. Valencia’nın ilk yarıda girmiş olduğu iki pozisyon vardı. Rakip de biz de defansif anlamda iyi organize olduk. Onların da bizim de defansif anlamda performanslarımızın hakkının verilmesi gerekiyor. Bizim defansif organizasyonumuza baktığımızda rakibimizin bir tane duran toptan yakaladığı net pozisyon vardı.” dedi.
 
Son olarak Fenerbahçemizin UEFA Avrupa Ligi’nde 6 Ekim Perşembe günü konuk edeceği AEK Larnaca maçını ve takımımızın mücadele ettiği B Grubunu değerlendiren Jesus sözlerini şu şekilde tamamladı: “Şimdiden o maçı düşünmeye başladık. Gruptaki liderliğimizi devam ettirmek istiyoruz. Bunun için de o maçı kazanmamız gerekiyor. Rakibimizin 3, bizim 4 puanımız var. Çok dengeli bir grup. Her takımın gruptan çıkma ihtimali var. Dinamo Kiev ve Rennes grubun favorisi ama dışarıdan Larnaca ve Fenerbahçe de geliyor. Biz de gruptan çıkmak için kendimizi onların arasında görüyoruz. Bu yüzden de önümüzdeki maçı kazanmak istiyoruz.”