FUTBOL

Futbol A Takım Direktörümüz Emre Belözoğlu, D.G. Sivasspor maçını değerlendirdi

11 Mayıs 2021 Salı 23:37

Futbol A Takım Direktörümüz Emre Belözoğlu, Demir Grup Sivasspor maçının ardından yayıncı kuruluşa konuştu.
 
Karşılaşmayı ve şampiyonluk yarışını değerlendiren Belözoğlu, “Çok fazla söz yok. 8 maçlık inanmış, sonuna kadar bu işi kovalayacağını iddia neden ve sahada bunu gösteren bir takım vardı. Bugün bize yakışmadı. Şampiyonluk maçında hepimiz daha çok isteyebilirdik bunu aslında. Sorumluluk bu anlamda benim. Motivasyonu sağlaması gereken kişi de benim. 8 haftadır bütün oyuncular, herkes elinden geldiğince mücadeleyi gösterdi. 3 günlük ara, 3 günde bir maç oynamak da bizi etkiledi. Bir oyun oynamaya çalışıyoruz ve açıkçası aynı oyuncularla ancak bu oyunu oynayabileceğiz gibi gözüküyordu. Onun bir kararsızlığı vardı maçtan önce. Çok üzgünüm. Herkes de üzgün ama söyleyebileceğim açıkçası büyük fotoğrafta bize bu yakışmadı. Net bir şekilde sonuna kadar bu işi kovalamak istediğini iddia eden bir takıma, bizlere bu yakışmadı. Bundan dolayı çok üzgünüm.
 
Ben buna inanıyordum. Zaten biz sezon sonu itibarıyla bunu son maça taşıyabilseydik şampiyon olacağımıza %100 inanıyordum. Başarıyı sahiplenme konusunda hiçbir zaman öne çıkmadık, başarısızlığı da hiçbir şekilde sahiplenmekten geri durmayacağız. Sorumluluk bu anlamda net bir şekilde benim. Bunu herkesin bilmesini isterim. Oyuncular, bizler buradan bugün üstümüze düşeni fazlasıyla almalıyız. Burası çok büyük bir camia. Yapmamız gereken şu an için gerçekten bize yakışmadığını bilmek.” diye konuştu.

Basın toplantısı

Futbol A Takım Direktörümüz Emre Belözoğlu, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında şu değerlendirmede bulundu:

“Öncelikle çok üzgün olduğumuzu söylemek istiyorum. Bizim adımıza şampiyonluk maçı olduğunu maçtan önce de arkadaşlarla paylaşmıştık. Net bir şekilde buna inandığımızı, son maça bunu taşıdığımızda şampiyon olacağımıza inandığımı net bir şekilde arkadaşlarla paylaşmıştım. Son maça taşıyamadık, halen matematiksel olarak bu devam etse de, bugün kazanmış olsaydık; şampiyon bizdik diye düşünüyorum. Böylesine önemli şampiyonluk maçında takımın motivasyon olarak da biraz geride kalması da, bizim adımıza hepimizin sorgulaması gereken bir durum açıkçası. Üzgünüm, çok üzgünüm. 8 haftadır oynanan cesaretli en azından umut veren sürecin bu şekilde yansımasının olmasını açıkçası ben de beklemiyordum. Bize yakışmadı, bunu söyleyebirim. Oyuna zaten hiç girmeyeceğim. Neye çalıştıysak aslında karşımıza da o çıktı. Net oyun planları belli olan bir takım. Yıllardır aynı oyunu oynayan ve oynatmaya çalışan bir hocaları var. Biz neye çalıştıysak o çıktı. Sonuç itibariyle bize yakışmadı, bunu söyleyebilirim."