FUTBOL

Futbol A Takım Direktörümüz Emre Belözoğlu: Topa sahip olduğumuz dönem bizim için bugünün artısıydı

12 Nisan 2021 Pazartesi 22:29

Futbol A Takım Direktörümüz Emre Belözoğlu, 3-1’lk Gaziantep Futbol Kulübü galibiyetini yayıncı kuruluşa değerlendirdi.
 
Maçla ilgili Emre Belözoğlu, “Oyuncularıma teşekkür ediyorum. Her şeyden önce Kadıköy’de kazanmak güzel. Burada kazanmanın keyfini futbolcuyken birçok kez yaşadım. Teknik adam olarak da Allah ikinci kez nasip ediyor. Kazandığımız için çok mutluyuz" dedi.
 
Futbol A Takım Direktörümüz Belözoğlu, şöyle devam etti: "Oyunun başlangıcındaki enerjimiz, oyuncuların isteği, arzusu Fenerbahçe’nin aslında genlerine çok uygun. İstediğimiz oyunu yansıttık. Çok pozisyonlar da vardı. Ama hayatta risk almamak en büyük risktir diye düşünüyorum. Futbolculuğumda da bu böyleydi, teknik adamlığımda da bu böyle devam edecek. İnandığım değerlerin arkasından devam edeceğim. İlk yarı kesinlikle skoru bulmamız gerekiyordu. Yine bitiricilikte problemlerimiz vardı. Ama iştah, oyuncuların isteği, arzusu mutluluk vericiydi. İkinci yarının başlangıcı itibarıyla golü bulmamız, 1-0’dan sonraki oyun, daha sonra 1-1’i yakaladılar, 2-1’den sonraki oyun hiç istemediğim, beklemediğim, arzu etmediğim bir oyun. 2-1’le 3-1 arasındaki oyuna baktığınızda ilk yarıda %75’e yakın topa sahip olmuş, kaptırdığı yerde reaksiyon veren bir takım. Ama 2-1’den sonra 3-1’e kadar olan süreç memnun olmadığımı söylemem gerekiyor ki arkadaşlarla da bunu konuşacağız. Oyunu daha uzun dakikalara yayacağız, bizden beklenenin bilincinde sahada doğru parselizasyonla oyunu sonlandırmaktan çok bazen dinlendirme kısmına geçmemiz gerektiğini arkadaşlarımıza anlatacağız. Ben genel anlamda arkadaşlarımın mücadelesinden, isteğinden çok memnunum. Onlara bir kez daha teşekkür ediyorum. Oyunun topla oynadığımız dönemi, bizim sahip olduğumuz dönemi bizim için bugünün artısıydı.”
 
Orta saha kurgusuyla ilgili soru üzerine Emre Belözoğlu şunları söyledi: “Her maçın ayrı bir senaryosu var. Bugün daha topu tutan ve bekleri çıkaran bir oyun oynamaya çalıştık. Rakibimiz ligin en dar takımlarından biri. Kenar oyuncuları da merkez oynayabilecek kapasitede ve iyi oyuncular. İkisi de üst seviye oyuncular. Bu oyuncuların bekleri çok takip etmemesinden faydalanmaya çalışacaktık ki bunu bir dönem başardık. Topa hakim olduk, koşturduk onları. Ne zaman onlar bizi koşturdular onlar oyunun hakimi oldular, ne zaman biz onları koşturduk oyunun hakimi biz olduk. Futbolun gerçeği de budur. Büyük takım böyle oynar. Vermez topu. Bunu doğru yaptığımızda işler iyi gitti. Ne zaman onlara bunu verdik, maçın ikinci yarısında neredeyse %70'lere %30 onlara geçti top. Bu benim istemediğim bir durumdu. Kazanmak güzel. Bazen topun içeriye girmesi önemlidir. Geçen hafta da bence içeri atabileceğimiz şanslarımız vardı, değerlendiremedik. Dün şampiyonluktaki en büyük rakibimizin 45’le 70 arasında ilk şutu gol oldu. Futbolda bazen ne yazık ki istediğinizde top içeri girmiyor. Bazen teslim olmak gerekiyor. Bugün skor memnun edici, oyunun belli bölümü memnun edici. 2-1’le 3-1 arası kesinlikle hiçbirimizin memnun olmadığı bir dönemdi.”
 
Ligin kalan bölümünde oyun planıyla ilgili soruya ise Emre hoca, “Çok kısa süreler bunlar. Gerçekçi olmak lazım. Henüz 10 gündür 3 tane resmi maça çıktım. Tabii ki mutluyum kaybetmemek önemli. Fenerbahçe’nin zaten her teknik adamı zaten kazanmak için oynar. Ben de her maçımı kazanmak için takımımı oynatmaya çalışacağım ama Emre hocanın oyunundan ziyade Fenerbahçe’nin kendi genlerine uygun bir oyun benim arzu ve isteğim. Kabul etmemiz gerekir ki top rakibe geçtiğinde büyük takımın daha iyi reaksiyon vermesi gerekiyor. Topu aldığında da çok daha efektif, çok daha parselizasyonla kullanması gerekiyor ki bugün bunu yaptılar. Yaptıklarında neler olduğunu gördük. O inandığımız doğruları yaptıkları oyunun süresini biraz daha uzatmaya çalışacağım. Elimden geldiğince de bu süreci böyle geçireceğiz.” cevabını verdi.

'GÜÇLÜ BİR OYUN OYNAMAK İSTİYORUZ'
 
Maç sonu basın toplantısında Emre Belözoğlu, “Maçın başlangıcı, oyuncularımızın isteği, arzusu memnun ediciydi. Mutluluk vericiydi. Oyunun devamında bir türlü golü atamadık ama ne olursa olsun maça başlangıç itibarıyla memnunum. İkinci yarı yine baskıyla başladık, golü bulduk. Daha sonra topa biraz daha sahip olmamız gereken bir dönem var, rakip beraberliği yakaladı. 2-1’i yakaladık. 2-1’le 3-1 arasındaki süreçte rakip bizden daha fazla topa sahip oldu ve pozisyonlara da girdi. Biz topa sahip olduğumuzda rakibe üstündük, rakip de topa sahip olduğunda bize üstünlük kurdu. Ama genel anlamda oyundan memnunum. Düzeltmemiz gereken tarafları var fakat istek, arzu, oyuncuları inancı mutluluk vericiydi. Hepsine tek tek teşekkür ediyorum.” dedi.
 
Maça 5’li orta sahayla başlaması yönündeki soruya Emre hoca, “Evet ayağı temiz oyuncuları tercih ettim. Top bizde kalsın istiyorum. Daha fazla ceza sahasına da girdiler. Rakip boyu kısa olan bir takımdı dar bir takımdı arkada. Kenar oyuncuları biraz daha orta saha menşeili oyuncular rakibin. O yüzden bekleri bulmamız için de oyunu doğru yaymamız gerekiyordu ki bunu iyi yaptığımızda herkesin mutlu olduğu oyun çıktı ortaya. Ne zaman rakibe topu verdik, o zaman istemediğimiz görüntüler de çıktı. Kabul etmemiz gerekiyor. Her maçın ayrı bir senaryosu var. Bu maç böyle düşündük. Önümüzdeki maça 6 gün süremiz var. Düşüneceğiz, çalışacağız. Eksiklerimize çalışacağız. Bu oyun ciddi pratik isteyen güçlü bir oyun. Fenerbahçe'ye elimden geldiğince bunu oynatmaya çalışacağım ve takım da bugün çok doğru bir reaksiyon verdi. Bundan dolayı mutluyum.” diye cevap verdi.
 
Gustavo’nun maça 11 başlamamasıyla ilgili soruyu Emre hoca, “Güçlü bir oyun oynamak istiyoruz ve kolay değil. Pratik ettikçe daha gelişecek bir oyun olacak. O yüzden şu oyunda Gustavo’ya da çok ihtiyacımız var. Bizim için çok değerli bir oyuncu. Her oyuncumuzun değerini bilip sezon sonuna kadar bunu bir şekilde yayacağız. Bütün oyunculara çok ihtiyacım var.” diye yanıtladı.
 
Oyun felsefesiyle ilgili bir soru üzerine Emre Belözoğlu şöyle devam etti: “Bulunduğumuz camia Türkiye’nin en büyük camiası. Fenerbahçe’nin kendi dinamikleri var ve gerçekleri var. Geçmişte yaşamış olduğu şampiyonluklara baktığınızda oyunu hep forse eden, topa hakim olan, kaptırdığı yerde reaksiyon veren… Benim yerimde kim olsa bu oyunu oynatmak ister. O yüzden ben elimden geldiğince her maçın ayrı senaryosu olduğunu düşünüyorum. Bazen rakibe göre farklı dizilişlerimiz, oyun anlayışlarımız olacak ama büyük fotoğrafta Fenerbahçe'ye sezonun genelinde elimden geldiğince bu oyunu oynatmaya çalışacağım. Topu tutan, rakibe kolay vermeyen, kaptırdığı yerde reaksiyon veren bir takım. İnşallah bunu başarmaya çalışacağız.”
 
Şampiyonluk yarışıyla ilgili soruyu Emre Belözoğlu, ““Fenerbahçe bulunduğu her kulvarda sonuna kadar kupayı zorlar. 7 maçı da kazanmaya oynayacak inşallah. Sonrasını göreceğiz. Fenerbahçe’de ümitler ölmez.” diye cevapladı.
 
Hakemlerle ilgili soruya ise Emre hoca, “Benim gibi futbol tecrübesi yüksek ama bulunduğum konum itibarıyla daha deneyimlenmem gereken bir pozisyonda söyleyebileceğim bugün bizim 10 kişi kaldığımız oyuncumuzun sakatlandığı pozisyonda ilk önce bizim değişiklik hakkımızı kullanmamız gerekiyordu. Onu söyleyebilirim hakemler adına. Onun dışında hakemlere çok fazla yüklenmememiz gerektiğini düşünüyorum. Onların da işinin kolay olmadığını düşünüyorum. Hakemleri çok konuşup oyundan uzaklaşma taraftarı değilim. Geçen hafta net bir penaltımız verilmedi. Bunu bir yorum olarak değil, tespit olarak söylemek bence daha gerçekçi, futbola daha yakışan bir tutumdur.” yanıtını verdi.
 
Emre hoca oyuncuları nasıl motive ettiğini ise şu sözlerle anlattı: “Fenerbahçe formasını 1 dakika giymek bile çok önemlidir. Her şeyden önce oyunculara bunu anlatmaya çalışıyorum. Kim oynarsa oynasın takımımızın hepsi bir yerde. Önemli, çok değerli, karakterli oyuncular. Ben onlara verdiğim sürenin kıymetini hissetmeleri yönünde telkinlerde bulunuyorum. Ben de onların içinden geldim. Futbolu bırakalı daha 1 sene olmadı. O yüzden onlara bu duyguyu hissettirmek istiyorum. Futbolculuk çok güzel bir meslek. 1 dakika, 90 dakika ne olursa olsun giydiğiniz formanın hakkını vermektir. Bu meslek çok çabuk da değer kazandırıyor, bir anda da değer kaybettiriyor. O yüzden anın kıymetini bilmek gerekiyor. Fenerbahçe’de olmak zaten herkesi yeteri kadar motive ediyordur diye düşünüyorum. Ben de saha içinden gelmiş biri olarak onlara doğruları anlatmaya çalışıyorum.”
 
Son olarak Valencia ve Gökhan Gönül’ün sağlık durumuyla ilgili bilgi veren Emre hoca, “Yarın MR’dan sonra daha netleşir ama Valencia’nın kasığında, yapışma yerinde bir ağrısı var. Aynı şekilde Gökhan’ın arka adalesi, kalçaya yakın bölgesinde bir ağrısı var. Yarın sağlık ekibimiz değerlendirmeleri yapar, sizleri bilgilendiririz" dedi.