FUTBOL

Oyuncumuz İrfan Can Kahveci'den açıklamalar

02 Mart 2021 Salı 14:14

Devre arasında takımımıza katılan milli oyuncumuz İrfan Can Kahveci, Can Bartu Tesislerimizde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.
 
Öncelikle Fenerbahçe’de olduğu için mutlu olduğu belirten İrfan Can Kahveci, “Böyle büyük bir camiaya geldiğim için çok mutluyum. Fenerbahçe ile 2-3 yıldır adım geçiyordu. Yakınlarım, en yakın arkadaşlarım da bilir, hangi takımı tuttuğumu da. Bunu buraya geldiğim için de söylemiyorum. Burada olduğum için mutluyum” dedi.

İZLEDİĞİM OYUNCULARLA BERABER OYNAMA ŞANSIM OLDU
 

Mesut Özil ile ilgili soruya oyuncumuz İrfan Can, “Benim futbol hayatımda şanslı olduğum konular. Hep izlediğim oyuncularla beraber oynama fırsatım oldu. Başakşehir’de ve Fenerbahçe’de. Mesut ağabey dünyanın en iyi oyuncularından biri. Ondan öğreneceğim çok şey var. Önceden de dediğim gibi Mesut ağabey idollerimden biriydi. Ondan ne kadar şey kapabilirsem benim için kar. Zaten her sene kendimi geliştirmeye çalışan oyuncuyum. İnşallah buradan Avrupa’ya gideceğim. Bunu da Mesut ağabeyimin sayesinde yapabilirim” yanıtını verdi.
 
Transfer sürecine dair de konuşan Kahveci,”Emre ağabey, benim gelişimimde en önemli oyunculardan biriydi. Burada da gelişimimi tamamlamamda yardımcı olacak insanlardan biri. Başakşehir’in sözleşmeli oyuncusuydum ve hiçbir zamanda bir açıklama yapmadım. Hiç konuşmadım. Başakşehir’in de benim üstümde emeği çoktur. Göksel Başkanla aramızda ağabey-kardeş ilişkisi vardır. Kulübün menfaatleri ne gerektiriyorsa ve tabi benim isteğim doğrultusunda en iyisine karar vermeye çalıştık. Sonucunda da Fenerbahçe’ye geldim” açıklamasında bulundu.
 
Forma rekabetinin transfer sürecini nasıl etkilediği ile ilgili soruya başarılı orta saha oyuncusu, “Sadece orta sahada değil, bütün bölgelerde çok iyi oyuncular var. Rotasyona girebilecek bir kadromuz da var. İki takım çıkabilir. Bunu hiçbir zaman düşünmedim, nerede olursam olayım, orada en iyi katkı vermeyi düşünüyorum. Buraya gelirken de Mert Hakan, Ozan, Gustavo, Pelkas, Mesut ağabey ve bir sürü oyuncu var orta sahada. Hepsi kaliteli oyuncular. Ben de takım için elimden geleni yapacağım” yanıtını verdi.

KATKIMIN OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM
 
İrfan Can sözlerini şöyle sürdürdü: Tabi ki iki sene üst üste şampiyon olmak isterim. İnşallah olacağımızı da düşünüyorum. Bu benim için büyük bir gurur olur. Hayalimdeki takımda şampiyon olmak benim için daha güzel olur. Orta sahaya katkı sağlayacağımı düşünüyorum tabi ki. Kapanan maçlar olacak. O zaman kendime ve takım arkadaşlarıma pozisyonlar yaratmaya çalışacağım. Kesinlikle takıma katkımın olacağını düşünüyorum.”
 
Sakatlık ve tedavi süreci dair bilgiler veren milli oyuncu, milli takım içinse şöyle konuştu: "Her zaman milli takımda olmak isterim. Bayrağımızı temsil etmek isterim. Avrupa Şampiyonası elemelerinde de sürekli süre buldum. Aslında Başakşehir’den gitme düşüncem yoktu ve sırf Avrupa Şampiyonası, milli takım olduğu için transfer olmak istedim. Avrupa olmadı, Fenerbahçe oldu. Bundan sonraki hedefim de Avrupa. Her zaman söylüyorum. İnşallah Avrupa Şampiyonası’nda milli takımda da süre bulurum ve elimizden geleni yaparız. Çok iyi kadromuz var, önemli oyuncularımız var. Oynayan, oynamayan milli takımda çok iyi aile olduk. Elimizden geleni yaparız. Şu an hazırım. Hocamız şans verirse bu hafta sahada olacağım. İnşallah bundan sonra sakatlıksız, belasız bir sezon geçirim. “

TAKIM ARKADAŞLARIM TRABZONSPOR MAÇINDA İYİ MÜCADELE ETTİ
 
Trabzonspor karşısında takımda oluşan havaya değinen İrfan, “Takımın çok içinde bulunamadım, hep dışarıdan gözlemledim. Mağlubiyetler olur, galibiyetler olur. Kulübümüzü dışarıdan da çok karıştırmak isteyenler olabiliyor. Çok büyük bir camiayız. Bu algılara kapılmamamız gerekiyor. İyi bir aileyiz. Takım arkadaşlarım Trabzonspor maçında iyi mücadele etti. Bunu gösterdi. Bu mücadelemizi sürdürdüğümüz zaman mutlu sona ulaşacağımızı düşünüyorum” dedi.

HER MEVKİDE ELİMDEN GELENİ YAPARIM
 
Farklı mevkilerde de oynayabilen başarılı isim, “Fenerbahçe formasıyla sahada olduğum sürece benim için hiçbir mevkinin önemi yok. Yeter ki o efsane çubuklu formamızla bütün emekleri karşılayabileyim. Mevki açısından benim için hiçbir sıkıntı yok. Elimden geleni her mevkide yaparım” ifadelerini kullandı.
 
Fenerbahçe taraftarı içinse oyuncumuz İrfan Can, “Başakşehir’e gelmeden de taraftarlar beni burada görmek istiyordu. Onlara da ayrıca teşekkür ederim. Beni çok iyi karşıladılar. Ne zaman sahada seni göreceğiz diye bana mesajlar atıyorlar. İnşallah karşılığını verebilirim” dedi.

FUTBOLCU HER ZAMAN KENDİNİ GELİŞTİRMELİ
 
Oyuncumuz İrfan Can Kahveci şöyle devam etti: "Futbolcu her zaman kendini geliştirmeli. Ben de her zaman kendimi geliştirmeye  çalışıyorum. Bireysel hocalar, doktorlar, fizyoterapistlerin gözlemleriyle kendimi her zaman geliştirmeye çalışıyorum. 25 yaşında da çalışacağım, 35 yaşıma geldiğimde de inşallah çalışacağım.  Futbol hayatım bitene kadar kendimi geliştirmeye çalışacağım. Kendime İspanya Ligi’ne daha uygun buluyorum ama başka liglerde de oynayabilirim. Giderken de Fenerbahçe’nin çıkarları doğrultusunda gideceğim. Sonuçta bana bir ücret ödenilerek buraya geldim. Başakşehir’e gittiğimde de öyleydi. Sözleşmeli oyuncularıyken onların menfaatlerine göre de hareket ettim. İleride Avrupa’ya gidersem yine Fenerbahçe’nin menfaatleri doğrultusunda gideceğim."
 
Fenerbahçe'ye daha önce transferinin olma ihtimaliyle ilgili bir soruya İrfan Can Kahveci şöyle cevap verdi: "İyi ki (Gençlerbirliği sonrası) Başakşehir’e gitmişim. Çünkü kendimi geliştirmem gereken noktalar vardı. O zamanlar Fenerbahçe’ye gelseydim, belki çok bekleneni veremeyecektim. Başakşehir’de kendimi daha da geliştirdim. Şampiyonluk yaşadım. Şampiyonlar ligi ve Avrupa Ligi oynadım. Başakşehir’de iken milli takımda oynamaya başladım. O zaman iyi ki Başakşehir’e gitmişim." diye cevap verdi.

İrfan Can son olarak "Hiç endişem yok. Takımımızda kaliteli oyuncular var. Ben de sürekli 11’de oynamak için elimden geleni vereceğim." dedi.

Fotoğraflar: Atilla Sertbakan

Basın Fotoğrafları