FUTBOL

Vedat Muriqi FBTV Instagram yayınında konuştu

31 Mart 2020 Salı 22:00

Futbol A Takımımızın golcü ismi Vedat Muriqi, FBTV (@fbtv) Instagram canlı yayınında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını nedeniyle liglere verilen arada ‘Video Kamera Sistemi’yle evde gerçekleştirilen antrenman programlarının detaylarını paylaşan Vedat Muriqi, futbolcular olarak kendi aralarında topladıkları 5 Milyon TL ile İstanbul Valiliği’nin Getir şirketi ile başlattığı kampanyaya destek olmasını da değerlendirdi.

ADETA EVİMİZDE ‘SAMANDIRA’ ORTAMI OLUŞTURULDU

Vedat Muriqi, “Şöyle başlamak istiyorum; liglerin ertelendiği haberi bize maçımızdan bir gün önce geldi. Açıkçası kendimi bu sürece hazırladım diyebilirim. Kendimi hazırlamasam çok sıkıntı yaşayacağımı düşünüyorum.  Şu an evde olup dışarı çıkamamak gibi bir durum yaşıyoruz ve az önce de ifade ettiğim gibi bu sürece kendimi hazırladım. Açıkçası çok fazla da dışarı çıkan biri değilim ama sıkıldığımda hemen kendimi bir yerlere atmak isteyen bir insan olduğum için o yüzden şimdi evdeyiz. Verilen direktiflere, kurallara uyulmasına özen gösterilmeli. Biz de ailecek özen göstermeye çalışıyoruz. Günümüm nasıl geçtiğine gelince de tabii şimdi hepimiz evdeyiz ve ailecek bir şekilde vakit geçiriyoruz. Daha sonra antrenman saatimiz geliyor. Buradan kulübüme de çok teşekkür etmek istiyorum, bize her türlü imkanı sağladı. Koşu bandından tutun da bisikletimize, sağlık topumuza kadar deyim yerindeyse evimizde ‘küçük Samandıra’ ortamı oluşturdular. Tabii Samandıra gibi olmuyor ve orayı çok seviyoruz, özlüyoruz. Uzun da bir zaman oldu. Bir an önce takımla birlikte Samandıra’da toplanıp idmanlara başlamak istiyoruz.” dedi.

ONLİNE ANTRENMANLARLA SAMANDIRA’DAKİ VERİMİ ALDIĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM

Bireysel Performans Antrenörümüz Fatih Yıldız eşliğinde ‘Video Kamera Sistemi’ ile gerçekleştirilen antrenman programlarına ilişkin de bir değerlendirmede bulunan Vedat Muriqi, “Açıkçası ligler için çıkan erteleme kararının ardından 3-4 günlük bir izin sürecimiz oldu. O süre içerisinde de gerekli ekipmanlar bizlere dağıtıldı. İdmanlarında online yapılacağı bilgisi bizlere söylendi ve program aracılığı ile takım olarak antrenmanlarımızı yapıyoruz. Sağ olsun Fatih Hocamız, analizcilerimiz, tercümanlarımız hepsi bize zaman ayırıyor. Bakıldığı zaman online idare etmek de oldukça zor, sesler üst üste biniyor vs. birçok handikap var ama yine de o Samandıra’daki verimi aldığımızı düşünüyorum.” diye konuştu.

KADIKÖY’ÜN ATMOSFERİNİ ÇOCUĞUMA YAŞATACAĞIM

Evde geçirdiği zaman diliminde çocuğu ile olan ilişkisinde de kısaca bahseden Muriqi, “Çocuğum benim antrenmanlarımı gerçekleştirdiğim odaya gelmiyor. Tam 3 ay sonra 2 yaşında olacak. Beni ilk defa koşu bandının üstünde gördüğü için çığlık atıyor, ağlayarak uzaklaşıyor odadan. Bu ortama daha alışamadı. Rize’de oynadığım dönemde bir kere stada gelmişlerdi, aldığımız bütün önlemlere rağmen (kulaklık, şapka vs.) eşim, çok çığlık attığını söyledi. Bu yüzden de maçın hemen başında çıkmak zorunda kalmıştı. Bir daha da böyle bir riske giremedik. O nedenle çocuğum daha hiç maçıma gelmedi ama inşallah biraz daha büyüdükten sonra Kadıköy’ün atmosferini ona da yaşatacağız.” şeklinde konuştu.

FENERBAHÇE GİBİ KULÜPLERİN ÖNCÜLÜK YAPARAK BU TARZ KAMPANYALARA KATILMASI ÇOK DAHA ANLAMLI

Futbol A Takımımızın kendi aralarında topladıkları 5 Milyon TL ile İstanbul Valiliği’nin Getir şirketi ile başlattığı kampanyaya destek olmasını da değerlendiren Vedat, “Herkes zor zamanlarda elini taşın altına koymalı. Bizim gibi, Fenerbahçe gibi kulüplerin öncülük yapıp, bu tarz kampanyalara katılarak başka birilerini davet etmesi çok daha güzel ve anlamlı. Bize kampanyadan Kaptanımız Emre ağabey bahsetti. Hepimiz bu ülkede yaşıyoruz. Bu ülkenin ekmeğini yiyoruz. Neler yapabileceğimizle ilgili bir toplantı yaptık. Biz de bağış yapmaya karar verdik. Sevindirici taraf da kaptanımız bunu zorunlu kılmadı. Sonuçta çok sayıda yabancı oyuncumuz da var. Buna saygı duydu. Küçüğünden büyüğüne herkesin katkı sağlaması çok güzel oldu. Allah hastalara acil şifalar versin, herkesi sevdiklerine bağışlasın. Bu tür erzak, kıyafet gibi malzemelere muhtaç olanlara da inşallah bizler gibi yardım edenler olur ve ihtiyaçları giderilir.” şeklinde konuştu.

HERKESİN ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMASI İNSANLIK ADINA BOYNUNUN BORCU OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM

Türkiye’nin ülke olarak zor zamanlarda ihtiyacı olanlara el uzatmakta bir numara olduğunu vurgulayan Vedat Muriqi, sözlerini şu şekilde sürdürdü:
Bizim insanımız böyle görmüş, böyle yetişmiş. Sadece bu dönemde değil, daha önceki dönemlerde de çok örneğimiz var. Elazığ ve Malatya’da yaşanan depremde de herkes kendi bütçesine göre depremzedelere yardım etti.  Bu tür zor zamanlarda herkesin elini taşın altına koyması insanlık adına boynunun borcu olduğunu düşünüyorum.

Memleketi Kosova’daki  Koronavirüs vakalarına ilişkin de konuşan Vedat, “Ailem orada yaşıyor. Kosova ile Karadağ vaka sayısı görülmeyen iki ülke olarak kalmıştı. Devlet de havayolu ve karayolu kapılarını kapattı. Ülkede OHAL var. Bunun önlemini almasına rağmen küresel sorun olmasına rağmen 106 vaka sayısı var. 1 de vefat var. Çok önlemler alınmasına rağmen dünyayı sardığı için bize de sıçradı. Orası küçük bir yer olduğu için insanlar dışarı daha çok çıkıyor.” dedi.

Bu süreçte evde kalarak ailesiyle daha çok zaman geçirdiğini belirten Muriqi, “Eşim liglerin erteleme kararına çok sevindi. Salgından dolayı çok korkuyordu.  Evde kalmaya başladığımızdan beri ailemle beraber daha çok zaman geçiriyoruz. Eşimle beraber iş bölümü de yaptık. Evlilik iki hayatın birleşmesiyse bu da her şeyi bölüşmek anlamına gelir. Bu dönemde idmanlar da evde olduğu için daha diri ve daha canlı hissediyorum. Eşime de bu yüzden daha çok yardımcı olabiliyorum.” ifadelerini kullandı.

İzlediği filmlerden de bahseden Vedat, “Daha çok aksiyonun kesilmediği, hırsızlık, ajanlık vs. filmlerden hoşlanıyorum. Eşim de tam tersi. Romantik veya çok uykusu gelince animasyon izlemek istiyor ki izlerken uyusun. ‘Sefirin Kızı’ diye bir dizi var, onu izliyor. Ben de gönlü olsun diye beraber onu izliyoruz. Pek dizi izlemiyorum. La Casa De Papel'i izlemiştim, yeni sezonunu bekliyorum. Film olarak John Wick'i izlemeyi seviyorum. Jason Bourne'ü öneriyorum. Bu tarz filmleri öneriyorum.” şeklinde konuştu.

Takımdaki arkadaşlarıyla gün içerisinde mesajlaştığını belirten Vedat, “Aileden başlarsak, normalde sabah tesise gidiyoruz, akşam eve geliyoruz. Annemle, ablamla günde bir kere konuşuyorduk. Şu an neredeyse 4-5 kereyi buluyor. Arkadaşlar da aynen o şekilde. Takımdakilerle görüntülü konuşmadım ama hep mesajlaştım. Serdar ağabey, Erten ve Emre ağabey'le ara ara mesajlaşıyoruz. Bizimkiler hikaye falan paylaşınca onlara musallat oluyorum, yorum falan atıyorum. Garry de yorum yazmış şimdi, 'Çok konuşma' diyor.” dedi.

SAMANDIRA’YA GİDİP İDMAN YAPMAK VE MAÇLARA HAZIRLANMAK İSTİYORUM

Samandıra’yı ve arkadaşlarını özlediğini vurgulayan golcümüz, “Hepsi birbirinden kıymetli, hepsi arkadaşım. Burada insan ayıramayacağım. Bizim ortamımız hep vardı. İdmanda olsun, idman dışı olsun, yemeklerde olsun. Birini söylersem diğerini de söylemeliyim. Samandıra'yı özledim. Oraya gidip idmanlara, maç hazırlıklarına girmek istiyorum.” ifadelerini kullandı.

Evde kaldığı süre zarfında en çok özlediği şeyleri de anlatan Muriqi, “En çok özlediğim şey; idmandan sonra genelde yapıyoruz. Eşimle, çocuğumla birlikte Bağdat Caddesi'nde kahvemi alıp tur atmak. Bir de hava güzel olunca çok güzel oluyor. İkinci olarak ise eşimle oturup bir yerde güzel bir yemek yemek.” dedi.

Gün içerisinde boş vakitlerinde neler yaptığını da anlatan Vedat Muriqi, “24 saatin 5-6 saatini Manager League oyununa ayırıyorum. Çok oynuyorum. Çok sarıyor. Karantinanın ilk 4-5 günü ilgilenmeyeceğim dedim. Arkadaşlarla farklı oyunlar oynadık ama bilgisayarı açınca önüme çıktı. Başlayım, nasıl olsa sıkılırım dedim ama zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorum.” dedi.

VERİLEN DİREKTİFLERE UYARAK EVDE KALIRSAK BU İLLETİ EN KISA ZAMANDA ATLATACAĞIZ

Herkesi kurallara uymaya davet eden futbolcumuz, “Kurallara uymaya çalışalım. Bunu kendimiz için ailemiz için sevdiklerimiz için yapmak zorundayız. Verilen direktiflere harfiyen uyarsak, hep birlikte evimizde kalırsak bu illeti en kısa zamanda atlatacağız. Hep birlikte bu ölümleri durdurmak için bu vakalara rastlamamak için kendimizi evlerimizde izole edelim. Uzmanların söylediği uygulamamız gereken tüm kurallara hep birlikte uyalım. Bunu yaparsak en kısa zamanda atlatacağımızı düşünüyorum.” dedi.

İNŞALLAH BU KÖTÜ ZAMANLARI ATLATTIĞIMIZDA KADIKÖY’DE BULUŞACAĞIZ

Taraftarlarımıza da mesajlarını ileten Vedat Muriqi, sözlerini şu şekilde sonlandırdı:

Röportajımızı izlemek için zaman ayırdıkları için onlara teşekkür ediyorum. Zaten zamandan başka bol bir şey yok. Kulübümüz adına elimden gelenin fazlasını vermeye çalışıyorum. Genç kardeşlerimize örnek olursak ne mutlu bana. Ben de onları çok seviyorum. Geldiğim ilk günden beri inanılmaz destekleri var. Geçtiğimiz kötü dönemlerde bile çok destek oldular. Fenerbahçe taraftarı bu konuda apayrı. Bambaşka bir yere koymak lazım. Geçen sene yaşadığımız kötü günlerde bile 35 bin kişi stada gelmişlikleri var. O yüzden onlar Fenerbahçe taraftarı biz de Fenerbahçeyiz. İnşallah hep birlikte bu küresel kötü zamanlarımızı atlatıp hep birlikte Kadıköy'de maçta buluşmak dileğiyle."