FUTBOL

Teknik Direktörümüz Ersun Yanal karşılaşmayı değerlendirdi

21 Nisan 2019 Pazar 22:16

Teknik Direktörümüz Ersun Yanal, Aytemiz Alanyaspor karşılaşmasının ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.
 
İlk olarak mücadeleyi değerlendiren Ersun Hoca, “Çok yoğun bir maçtan çıktık. Özellikle zor yönetilmesi gereken bir maçtan çıkınca oradaki mücadelenin buradaki maça yansımaması beni oldukça şaşırttı. Beklediğimiz coşkulu ve tempolu ya da mücadele etmeyi ortaya koyacak bir oyun oynamadık.  Bu eleştiriyi kendimize fazlasıyla yaptık çünkü bizim bu mücadeleyi sahada ne olursa olsun veriyor olmamız gerekirdi. Rakibin ne kadar baskı yaparsa yapsın ya da o stratejiyi uygularsa uygulasın bizim rakibe karşı tepki göstermemiz gerekiyordu. Bunu göstermedik. Hedefler için kaçınılmaz bir yönetim planı ve programı yapmak zorundayız. Artık çok kısa bir süre kaldı ve bu kısa süreyi Fenerbahçe çok hızlı bir şekilde kendi lehine toparlayacak önlemler almak zorundayız. Bu da takım içerisindeki oyuncularımızın tutumu ve hepimizin onlara olan desteğiyle olmalı. Tabii ki eleştireceğimiz yerler olacak. Onların yapabildiği ve yapamadığı şeyleri ortaya koymak olacak ama şunu çok net söyleyebilirim: Fenerbahçe’nin sezon başından bu yana bu krizin içinde olması ve bunun yönetilebilir bir duruma zaman zaman getirse bile tekrar bu duruma düşmesi ve harmoniyi yakalayamamasının sorunlarının hala devam ettiğini görüyoruz. Bununla ilgili yoğun mesai harcamamıza rağmen yaşıyoruz. İyi oynadığımız anları uzatamıyoruz. Bunlar çok hızlı bir şekilde bu beş haftada toparlanıp tekrar Fenerbahçe’nin önümüzdeki dönemi daha iyi planlayacak bir hale getirmemiz lazım. Hem moral olarak hem de iş olarak.” dedi.
 
Genç futbolcularımız hakkında da açıklamalarda bulunan Ersun Yanal, “Fenerbahçe’nin elinde bulundurduğu oyuncuların kullanımı gündeme çok getirilen bir konu. Geldiğimiz andan bu yana yaklaşık 90 antrenman yaptık. 90 antrenmanın yaklaşık 40 tanesini genç futbolcularımızla yaptık. Çünkü genç oyuncularımızın bu stresli ve yönetilmesi gereken yerde ne kadar kullanılacağı konusunda oldukça deneyimliyim. Birçok genç oyuncuyu kazandırdığımı düşünüyorum.  Birçok genç oyuncuyla çalıştığımı düşünüyorum. Bahsedilen isimlerin Fenerbahçe’de oynatılması adına şu anda yerin ve zamanın çok uygun olmadığını, oyuncuların da hazır olmadığını düşünüyorum. Bahsedilen isimlerden birkaç tanesini söyleyecek olursak hem sakat hem daha yeni profesyonel imzayı atmış hem de hayatında profesyonel takımda oynamamış ki Fenerbahçe’nin şu gergin, stresli ve yönetilmesi gereken ortamında bu oyuncuları bırakın kazanmayı kaybedersiniz. Onun için öncelikle bu işi hızlı bir şekilde geçip birkaç hafta da olsa emin olun ki herkesten fazla bunu yapmayı ben istiyorum.” ifadelerini kullandı.
 
Ligin son beş haftasını da değerlendiren Teknik Direktörümüz Ersun Yanal, “Radikal eylem kararları almak için beş hafta var. Bu radikal eylem kararlarını almak adına da bu beş haftalık süreçte yönetilmesi gereken de bir süreç var. Bu sürecin içerisinde de bulunduğumuz yer var. Bunun için ne yapacağımızı hep beraber oyuncularımızla görüşüp bu kararları almamız lazım.” şeklinde konuştu.

BASIN TOPLANTISI

Teknik Direktörümüz Ersun Yanal’ın karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamalar şu şekilde:

“Bu kadar yumuşak ve rakibi rahatlatan bir oyun oynarsanız bu sonuca mahkum olursunuz. Bu, hepimizin aldığı sonuç. Sadece oyuncularımızın değil biz ekip olarak bu sonucu yaşadık. Ben geldiğim günden bu yana sert oynamak; bu konuda rakiplere alan vermemek, rakiplerin baskısını kırmak ve bu baskıyı oluşturmak için gelişmeye çalıştık. Bugün gördüğüm kadarıyla bunu yapmamızın oldukça zor olduğunu ve bu kırılganlığı rakipler bize yaptığında aşamadığımızı gördük. Şimdi bir tablo var. Çok hızlı bir şekilde bu tablonun içinden çıkıp önümüzdeki birkaç maçı bitirip sezon sonunu getirmek durumundayız. Hiçbir oyuncunun da bizlerin de bir mazereti yok ki biz de bunu bu akşam alınan sonuçtan sonra hızlı bir şekilde değerlendirip olması gereken yere taşıyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.”