FUTBOL

Yöneticimiz Mustafa Kemal Danabaş, Fenerbahçe-Galatasaray Kadın Futbol Takımları arasında oynanan maçla ilgili açıklamalarda bulundu

07 Aralık 2021 Salı 18:55

Fenerbahçe Kadın Futbol Takımımızdan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Mustafa Kemal Danabaş, Fenerbahçe ile Galatasaray Kadın Futbol Takımları arasında, kadına şiddete karşı toplumsal farkındalık yaratmak amacıyla oynanan hazırlık karşılaşma öncesi Fenerbahçe Televizyonu’na açıklamalarda bulundu.
 
Kulübümüzün kadına şiddet konusundaki duruşuna dikkat çeken M. Kemal Danabaş, “2018 yılından beri Birleşmiş Milletler Kadın Birimi’nin HeForShe hareketinin destekleyicisi olan, Dünya’da bir ilke imza atmış bir spor kulübü olarak kadına şiddetle ilgili yaptıklarımız ve duruşumuz herkes tarafından bilinmektedir. BM Kadın Birimi'nin 25 Kasım-16 Aralık tarihleri arasında Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele için başlattığı kampanya süreci var. Hazırlık karşılaşmasını bu kampanya dahilinde yapıyoruz. Bu maçın bu döneme gelmesi, hazırlık maçının önemini arttırdı. “ dedi.
 
Kadın Futbol Takımımızla ilgili bilgi de veren Yöneticimiz, “2021 yılındaki Olağan Seçimli Genel Kurul’da kongre üyelerimizden aldığımız yetkiyle ve Sayın Başkanımız Ali Koç’un büyük desteğiyle Kadın Futbol Şubesi’ni kurduk. 3 ay gibi kısa bir süre içerisinde pırıl pırıl bir takım oluşturduk. 5 yabancı oyuncuyu kadromuza dahil ettik. Bu süreçte 7-8 hazırlık maçı yaptık. Sonuçlar umut vericiydi. Bu maçların hiçbiri televizyondan yayınlanmadı. Bugün ilk defa Kadın Futbol Takımımızın maçı televizyonlardan yayınlanıyor. İki kulüp tarihindeki ilk kadın futbol karşılaşması olacak. Tarihe tanıklık ediyoruz. İnşallah güzel bir mücadele olur. Takımımıza güveniyoruz. Bu akşam aramızda olamayan ve bu şubenin kurulmasında büyük desteği olan Sayın Başkanımız Ali Koç ve tüm camiamıza bir galibiyet hediye etmek istiyoruz.” diye konuştu.

Yöneticimizin maçın ardından yaptğı açıklamalar şu şekilde: