BASKETBOL

Fenerbahçe Safiport 87-67 VBW Arka Gdynia

26 Ocak 2022 Çarşamba 23:26

Fenerbahçe Safiport Kadın Basketbol Takımımız, EuroLeague Women B Grubu’ndaki 13. maçında Polonya temsilcisi VBW Arka Gdynia’yı konuk etti. Saat 19.00’da başlaması gereken ancak rakibimizin İstanbul’a gelişinin hava koşullarından dolayı gecikmesi sebebiyle 21.45’te başlayan müsabakanın kazananı 87-67’lik skorla Fenerbahçemiz oldu.

Başarılı oyuncumuz Elizabeth Williams bu sezon EuroLeague Women’da 100 ribaund barajını aştı.

Yönetim Kurulu Üyemiz Mustafa Kemal Danabaş ile kadın futbol takımımızın oyuncuları ve teknik heyeti de karşılaşmayı takip etti.

EuroLeague Women’da sekizinci galibiyetine imza atan Takımımız, 29 Ocak Cumartesi günü erteleme maçında Sopron Basket’e konuk olacak. 

Fenerbahçemiz mücadeleye; Olcay Çakır Turgut, Alina Iagupova, Elizabeth Williams, Kayla McBride ve Satou Sabally beşiyle başladı.

Maçın ilk basketi üç sayı çizgisinin gerisinden isabeti bulan Alina Iagupova’dan geldi (3-0). Takımımız, Olcay Çakır Turgut’un da boyalı alan performansıyla maçında başında 5-0’ı yakaladı. Rakibimiz VBW Arka Gdynia ise maçtaki ilk sayılarını Agata Dobrowolska’dan buldu (5-3). Devamında Morgan Quinn Bertsch ve Ana-Marija Begic’le üst üste sayılar bulan konuk takım 7-10 öne geçti. Bu skorla molaya giden Takımımız, mola dönüşünde Kayla McBride ve Alina Iagupova gibi skorer oyuncuların elinden bulduğu sayılarla skor avantajını eline geçirdi (16-14). Skor üstünlüğünü çeyreğin sonuna taşıyan Potanın Kraliçeleri, ilk çeyreği 20-17’lik skorla önde tamamladı.

Elizabeth Williams ve Kamila Podgorna’nın karşılıklı basketleriyle başlayan ikinci çeyrekte Takımımız; Alina Iagupova, Kayla McBride ve Olcay Çakır Turgut’un basketleriyle 8 sayılık farkı yakaladı (33-25). Çeyrekte son üç dakikanın içine girilirken Megan Gustafson ve Morgan Quinn Bertsch’le toparlanan Polonya temsilcisi farkı 3’e indirdi (36-33). Son 30 saniyede Satou Sabally’nin 3 sayı performansıyla farkı 6’a çıkaran Fenerbahçe Safiport Kadın Basketbol Takımımız, soyunma odasına 39-33 önde girdi.

İkinci yarıya; Satou Sabally ve Kayla McBride’ın üç sayı çizgisinin gerisinden üst üste bulduğu isabetli şutlar ve Elizabeth Williams’ın boyalı alan üretkenliğiyle hızlı başlayan Kadın Basketbol Takımımız, 12-0’lık seri sonunda skoru 51-33’e taşıdı. Farkın bir ara 20 sayıya (57-37) kadar çıktığı çeyrekte Olcay Çakır Turgut ve Alper Onar’ın da skor katkısıyla Fenerbahçemiz, final periyoduna 63-47’lik üstünlükle girdi. 

Rakibin savunma zafiyetinin arttığı dördüncü çeyrek sonunda Fenerbahçemiz parkeden 87-67 galip ayrılırken; Kayla McBride 26 sayıyla maçın en skorer ismi oldu.

Skor dağılımımız: McBride 26, Sabally 16, Iagupova 16, Olcay 11, Williams 7, Alperi 6, Manolya 2, Stokes 2, Tuğçe 1.

Karşılaşmanın istatistikleri için tıklayınız.

Fotoğraflar: Ahmet Hopyar

Basın Fotoğrafları