BASKETBOL

Fenerbahçe Öznur Kablo 82-67 LDLC Asvel Feminin

11 Aralık 2019 Çarşamba 21:09

Fenerbahçe Öznur Kablo Kadın Basketbol Takımımız, FIBA Euroleague B Grubu 7. hafta maçında Fransa’nın LDLC Asvel Feminin takımını konuk etti. Büyük mücadeleye sahne olan karşılaşmayı Potanın Kraliçeleri 15 sayı farkla 82-67 kazandı ve zirvedeki yerini korudu.
 
Cecilia Zandalasini kaydettiği 24 sayıyla maçın skoreri olurken; Alina Iagupova 21, Kiah Stokes 12, Elizabeth Williams da 10 sayıyla galibiyete önemli katkı verdi.
 
Metro Enerji Spor Salonu’nda oynanan maçı; Başkan Vekilimiz Semih Özsoy, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Metin Sipahioğlu, Sevil Zeynep Becan ve Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımızın Genel Menajeri Maurizio Gherardini, Başantrenörü Zeljko Obradovic ile Öznur Kablo Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Balarısı ve kadın basketbol takımımızın eski kaptanları Birsel Vardarlı Demirmen ile Esmeral Tunçluer de takip etti.
 
Victor Lapena yönetimindeki Potanın Kraliçeleri Fransız ekibi karşısında parkeye; Olcay Çakır Turgut, Tuğçe Canıtez, Alina Iagupova, Cecilia Zandalasini, Elizabeth Williams beşiyle çıktı.
 
Mücadelenin ilk periyodunda iki takım da dengeli bir oyun sergiledi. Açılışı Iagupova’yla yapan Fenerbahçe Öznur Kablo, boyalı alanı Zandalasini ve Elizabeth Williams’la iyi kullandı ve ilk 5 dakikayı 11-4 önde geçti. 17-17 eşitliğin ardından ilk periyot Iagupova’nın basketiyle 19-17 tamamlandı.
 
İki takımın da sıklıkla hücumlarından boş döndüğü ikinci periyotta ilk 5 dakikalık bölüm 25-27 konuk ekibin üstünlüğüyle geçildi. Elizabeth Williams’la skoru eşitleyen Takımımız, Johannes’in turnikesine Alina Iagupova’nın üçlüğüyle yanıt verdi ve skor üstünlüğünü eline geçirdi. Potanın Kraliçeleri Fransız ekibinin son saniye basketiyle soyunma odasına 33-34 önde gitti.
 
Karşılıklı sayılarla başlayan ikinci yarıda 41-45 geri düşen Potanın Kraliçeleri, Olcay’ın basketinin ardında Ayşe Cora’nın 6-0’lık serisiyle skoru 49-45 yaptı ve rakibine mola aldırdı. Mola sonrası üstünlüğünü koruyamayan ekibimiz, final periyoduna 58-59 geride girdi.
 
Dördüncü periyotta ilk hücumlarından skor üretemeyen ekibimiz, suskunluğunu Anna Cruz’un üçlüğüyle bozdu ve farkı 1 sayıya indirdi: 62-63. Zandalasini’nin sayılarıyla skor avantajını eline geçiren ekibimiz, Iagupova’nın basketiyle de farkı 5 sayıya yükseltti: 70-65. Kalan bölümde boyalı alanda rakibini domine eden Fenerbahçe Öznur Kablo, Zandalasini ile farkı çift hanelere çıkardı ve maçı 82-67 kazandı.

Fotoğraflar: Atilla Sertbakan

Basın Fotoğrafları