BASKETBOL

Fenerbahçe Öznur Kablo 69-66 Galatasaray

08 Aralık 2019 Pazar 17:07

Fenerbahçe Öznur Kablo Kadın Basketbol Takımımız, Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin 8. haftasında Galatasaray’ı konuk etti. Potanın Kraliçeleri, taraftar desteğini de alarak rakibini 69-66 mağlup etti ve ligde 8'de 8 yaparak liderliğini sürdürdü.

Takımımızın en skorer oyuncusu 18 sayıyla Alina Iagupova olurken; onu 15 sayıyla Cecilia Zandalasini takip etti. Elizabeth Williams 13, Olcay Çakır Turgut 10, Ayşe Cora 5, Tuğçe Canıtez 4, Kiah Stokes ve Sevgi Uzun 2 sayı kaydetti.

Metro Enerji Salonu’nda oynanan mücadeleyi; Başkan Vekilimiz Semih Özsoy ile Yönetim Kurulu Üyelerimiz Mustafa Kemal Danabaş, Metin Sipahioğlu ve Simla Türker Bayazıt takip etti.

Parkeye “KADINA ŞİDDET SUÇTUR. ORTAK OLMA, SEYİRCİ KALMA!” pankartıyla çıkan Fenerbahçe Öznur Kablo maça; Olcay Çakır Turgut, Alina Iagupova, Cecilia Zandalasini, Tuğçe Canıtez ve Elizabeth Williams beşiyle başladı

Zandalasini’nin iki sayılık isabetiyle mücadeleye başlayan Fenerbahçe Öznur Kablo, farkı 6 sayıya kadar çıkarsa da rakibimiz Macaulay’ın bulduğu basketlerle durumu 8-6’ya getirdi. Televizyon molasından Elizabeth Williams’ın smacıyla dönen Potanın Kraliçeleri, Galatasaray’ın top kayıplarını da fırsata çevirerek Ayşe Cora’nın üst üste bulduğu sayılarla skoru 14-7 yaptı. Çeyreğin son bölümünde tempo yakalayan Galatasaray, farkı indirse de Fenerbahçe Öznur Kablo ilk çeyreği 15-12 önde tamamladı.

Takımımız, ikinci çeyreğe etkili bir başlangıç yapamayınca Başantrenörümüz Victor Lapena erken bir mola aldı(17-18). Moladan Olcay Çakır Turgut’un isabetiyle dönen Fenerbahçe Öznur Kablo, skor avantajını tekrar eline almayı başardı(19-18). Bu bölümde sayı üretmekte zorlanan takımımız, 5 sayı geriye düştü(25-30). Sevgi Uzun’un üç sayılık basketi ikinci periyotun sonucunu belirledi: 27-30

Soyunma odasından Alina Iagupova’nın basketiyle başlayan Fenerbahçe Öznur Kablo, Zandalasini ile 35-32 öne geçti. Stankovic’in sayılarıyla bir ritim yakalayan Galatasaray skor avantajını eline alınca Victor Lapena molayı aldı.(35-38). Moladan 5-0’lık seriyle dönen Potanın Kraliçeleri, Elizabeth Williams’ın basketiyle farkı 10’a çıkardı. Takımımız, üçüncü çeyreği 53-47 önde tamamladı.

Oldukça çekişmeli başlayan dördüncü çeyrekte, rakibimiz art arda bulduğu sayılarla farkı iki sayıya kadar düşürdü(57-55). Bu bölümde Alina Iagupova’nın üç sayılık isabetleriyle maça ağırlığını koyan Fenerbahçe Öznur Kablo, son 40 saniye kala Bria Hartley’nin sayısına engel olamayınca bir sayı geriye düştü(65-66). Zandalasini’nin basket faulüyle avantajı tekrar eline aldı ve karşılaşmadan 69-66 galip ayrıldı. Maçın ardından oyuncularımız galibiyeti taraftarlarımızla kutladı.

Fotoğraflar: Atilla Sertbakan

Basın Fotoğrafları