BASKETBOL

Fenerbahçe Öznur Kablo, Avrupa arenasında ilk maçına çıkıyor

15 Ekim 2019 Salı 15:36

Yeni sezona Cumhurbaşkanlığı Kupası şampiyonluğu ile başlayan, ligin ilk haftasında Beşiktaş’ı 43 sayılık farkla mağlup eden Fenerbahçe Öznur Kablo Kadın Basketbol Takımımız, FIBA Euroleague B Grubu ilk maçında bu akşam saat 19.30’da İspanya temsilcisi Spar Citylift Girona ile karşılaşacak.

Metro Enerji Spor Salonu’nun ev sahipliği yapacağı karşılaşma, Fenerbahçe Televizyonu’ndan canlı olarak ekranlara gelecek.

B Grubu’nda Fenerbahçe Öznur Kablo’nun yanı sıra Spar Citylift Girona, LDLC ASVEL Feminin, Arka  Gnyia, BLMA, Sopron Basket, Famila Schio ve Dinamo Kursk takımları yer alıyor.

Fenerbahçe Öznur Kablo, 14 hafta sürecek grup aşamasını ilk 4’te tamamlaması halinde adını play-off turuna yazdıracak. Potanın Kraliçeleri, play-off turunda iki galibiyet alması durumunda ise Final Four’da mücadele edecek.

Ekibimiz, kadınlar basketbolunda Avrupa'nın kulüpler bazındaki en önemli organizasyonunda 2012-2017 yılları arasında altı kez üst üste Final Four'a kaldı. 2017-2018 sezonunda grubunu üçüncü sırada noktalayan Potanın Kraliçeleri, play-off turundaysa Macaristan'ın Sopron takımına elenmişti.

Geçtiğimiz sezonda ise; B Grubu’nu üçüncü sırada tamamlayan Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımımız, Kadınlar EuroLeague çeyrek final turunda USK Prag ile karşılaşmış ve seride 2-0 geriye düşerek EuroLeague’e veda etmişti.

Geçtiğimiz sezon İspanya Ligi’ndeki ikinci şampiyonluğunu elde eden Girona, yeni sezona İspanya Süper Kupası’nı kazanarak başladı. Rakibimiz, dört haftası tamamlanan İspanya Ligi’nde de tüm maçlarından galip ayrıldı.