BASKETBOL

Melih Mahmutoğlu: Hedefimiz her zamanki gibi şampiyonluk. Hangi kupalar varsa hepsine adayız

13 Ağustos 2020 Perşembe 21:39

Yeni sezon hazırlıklarını Serkan Acar Resort&Sports Topuk Yaylası Tesislerimizde sürdüren Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımızın Kaptanı Melih Mahmutoğlu, Fenerbahçe Televizyonu’nda yayınlanan ‘Kamp Günlüğü’ programının konuğu oldu.

Topuk Yaylası kampını değerlendirerek sözlerine başlayan Melih, “Topuk Yaylası’na iki sene önce gelmiştik. Burası sporcu için kamp yapılacak muhteşem bir tesis. İstanbul’a yakın olması da önemli. Senelerdir bu kamplar için yurt dışına gidildi. Kendimizin böyle bir imkanının olması bizim için çok önemli. Bizler sporcular olarak çok şanslıyız. Çünkü her şey elimizin altında. Ortam çok güzel, hava çok güzel.  Her şey muazzam. Yeni sezon hazırlıklarını da böyle yüksekliklerde yapmak herkes için önemlidir. Biz de buraya geldik. En son maçımızı 15 Mart’ta yapmıştık. Daha sonrasında hiç yaşamadığımız bir nedenden dolayı bir araya girdik. Şu an önümüzde sezona hazırlanacak vaktimiz de var. Yeni hocamız ve yeni oyuncularımız var. Heyecanlıyız. Şu an gayet güzel. Çok keyifli bir ortamımız var.” ifadelerini kullandı..

Fenerbahçe Beko’nun Başantrenörü Igor Kokoskov’un oyun anlayışını hakkında konuşan Melih, Mahmutoğlu, “Obradovic ile arasında tabii ki farklılıklar var. Bu da gayet doğal. Hocamız da bunun bilincinde. Hocamız, Zeljko ile de bundan önce görüştü. Bizim neler oynadığımızı, hangi taktiklerle oynadığımızı zaten biliyor ama onun basketbol görüşü, oynatışı daha farklı olabilir. Bu da doğaldır. Biz de onunla beraber güzel bir hava yakaladık. Gerçekten çok sıcakkanlı. Basketbolu ve çalışmayı çok seven bir hoca. Kendisini de kanıtlamış. NBA’de çalışmış, Slovenya milli takımıyla da şampiyonluk yaşamış kariyerli bir hoca. Biz de onunla çalıştığımız için şanslıyız. Ben buraya 7 sene önce Obradovic ile beraber geldim. Onunla çalıştım. Çok büyük şampiyonluklar yaşadık. Onun bendeki yeri her zaman başkaydı. Hep de öyle olacak. Fenerbahçe’de çok büyük emekleri oldu. Ben ona bir kez daha buradan teşekkür etmek istiyorum.  Şu an Fenerbahçe sayesinde herkes zirveye ulaşabileceğini düşünüyor. Anadolu Efes de öyle bir takım kuruyor. Onlar da oraya oynuyor. Türk basketbolu için çok önemli. Bu sene de yeni bir oluşumla hedeflerimiz her zamanki gibi yine şampiyonluklar kazanmak. O yönde de çalışmaya başladık. Hocamızın mantalitesini biz de anlamaya çalışıyoruz. Herkes full konsantre bir şekilde burada idmanlarını yapıyor. Yavaş yavaş güzel bir tempoda ilerliyoruz. Gördüğüm kadarıyla herkes de hazır gelmiş. Vücut olarak herkes hazır. Şu an sadece herkes beyin olarak hocanın ne istediğini öğrenmeye çabalıyor. Güzel ve keyifli bir ortam var. Yeni arkadaşlarımızla burada daha sıcak bir ortam var. Daha yakınız. Pazar gününe kadar buradayız. O güne kadar da en iyi şekilde çalışacağız. Sonrasında da İstanbul’da hazırlık maçlarına kadar güzel bir dönem bizi bekliyor.” dedi.

DAHA ÇOK KOŞAN, DAHA ATLETİK BİR TAKIM OLDUK

Yeni sezonda taraftarlarımızın nasıl bir Fenerbahçe Beko izleyeceklerinin de sinyallerini veren Kaptan, “Şimdiye kadar görünenden daha farklı olabilir. Daha çok koşan bir takım izleyecekler. Zaten takıma gelen oyuncular da bu yönde. Daha çok koşan, daha atletik oyunculardan kurulu bir takım olduk. Hazırlık maçları başlayınca daha da iyi anlayacağız. Takım bunu daha da oturtacak. 7 senedir görünen takımdan biraz daha farklı bir takım görünebilir. Bu da gayet doğaldır. Çünkü hocanın bizden istediği bu. Zamanla daha da iyi anlayacağız.” ifadelerini kullandı.

Pandemi sürecinde kendini geliştirdiğini belirten Melih Mahmutoğlu, sözlerini şu şekilde sürdürdü:
“Kendimi çok iyi hissediyorum. Alışkın olmadığımız bir süreçti ama bize iyi geldi diyebilirim. Çünkü biz senelerdir bu kadar uzun tatil yapmadık. Sporcu her zaman yazın kendini geliştirir, yazın kendine bir şey katar. Çünkü sezon içi çok yoğun geçiyor. Böyle bir yaz dönemi bana çok faydalı oldu. Hem kendimi hem de vücudumu geliştirdim. Karantina döneminde de sürekli İlker ağabeyden programlar alarak çalıştım. Çeşme’ye gittiğimde hocalarım vardı. Onlarla sürekli idman yaptım. Sporcuysanız kendi fiziğinize iyi bakmanız lazım. Böyle bir aranın ardından daha da ciddi hazırlanmanız lazım. Hayatımızda hiç bu kadar ara verdiğimiz olmadı. Vücudumu korumaya çalıştım. İdmanlarda da bunun farkına varıyorum. İyi ki de çalışmışım.” şeklinde konuştu.

Takımın her birlikte kamp yapabiliyor olmasına da değinen Mahmutoğlu, “Senelerce hep milli takım olduğu için sezona hep ayrı ayrı ve geç başladık. Her zaman dezavantaj oldu ama bu sene özellikle böyle bir yerde kampa girmek çok önemli. Uzun süre hep aynı oyuncularla oynadık. Bu sene hem yeni hocanın olması hem de farklı oyuncuların olması bize avantaj olacak. Erken başlamamız da daha iyi oldu. Bir an önce başlanması lazımdı. Hocanın ne istediğini öğrenmemiz, alışmamız gerekiyor. Burası da bize büyük şans oldu. Fikstür de kolay değil artık. Arka arkaya zorlu maçlar olacak. O zamana kadar en iyi şekilde hazırlanmamız gerekiyor.” dedi.

HEDEFİMİZ HER ZAMANKİ GİBİ ŞAMPİYONLUK

EuroLegue fikstürü hakkında da konuşan Melih Mahmutoğlu, “Fikstüre İstanbul’da başlamak her zaman avantajlıdır. Tabii ki nasıl bir sene olacağı da soru işareti. Seyircisiz olacağı için her takım dezavantajlı olacak. Bir takım ne kadar iyi hazırlanırsa en iyi şekilde sezona başlar ama şu anda pek de bir şey söyleyemiyorum. Bir hafta önce de Türkiye ligi başlayacak. O zamana kadar olan hazırlık maçları bizim için belirleyici olacak. Hedefler her zamanki gibi şampiyonluk. Türkiye Ligi şampiyonluğu, EuroLeague şampiyonluğu… Hangi kupalar varsa hepsine adayız. Onun için de önümüzdeki bir aynı çok iyi geçirmemiz gerekiyor.” ifadelerini kullandı.
Yeni sezonda EuroLegue’in alacağı önlemleri de değerlendiren Mahmutoğlu, “Bize göre en önemlisi özel uçakların olması. Salonlarda önlemler her türlü alınıyor ama uçuşlar problem olabilir. Bunların hepsi sorun. Bizim de duyduğumuz özel uçakların olacağı yönünde. İnşallah o yönde de ciddi bir ilerleme olur. Geçen sezon oynanmaması yönünde karar doğruydu. Artık önemli olan bu sene sağlıklı bir şekilde maçlara çıkıyor olabilmemiz.”
dedi.

BİZE ‘DÜNYANIN EN GÜZEL TAKIMI’ DİYORLAR. YİNE AYNI ŞEKİLDE SAHAYA ÇIKIP SAVAŞIMIZI VERECEĞİZ

Takımımızın yeni yapılanması hakkında da görüşlerini belirten Melih, “Giden oyuncuları n hepsi Fenerbahçe’ye değer kattı. Başarılar kattı. Bunu zaten herkes söylüyor. Herkes de farkında. Sporun içinde olacak şeyler. Gidenler, gelenler her zaman olacak. Önemli olan oynadıkları süre zarfında Fenerbahçe’ye neler kattıkları. Bu oyuncuların hepsi Fenerbahçe tarihine geçmiş oyuncular. Hepsi EuroLegue Kupası kaldıran oyuncular. Her zaman konuşulacaklar. Hepsi güzel bir şekilde ayrıldılar. Hocayla da aynı şekilde. Önemli olan bu. Hayatınız boyunca bir kulübe bağlı olamayabiliyorsunuz. Sporun içinde olan şeyler. Gelen oyuncular da gelen hoca da aynı kalitede ve aynı seviyede oyuncular. Tabii ki ayrılıklar üzücü. Biz de alışmışız. 6 senedir, 7 senedir beraber oynuyorduk. Ayrı bir ilişkimiz var. Ama bunlar sporun içinde olan şeyler. Onlar da çok değerli kulüplere gittiler. Hepsine başarılar diliyorum. Fenerbahçe taraftarı da onları unutmayacak. Onlar da Fenerbahçe’yi unutmayacak. Şimdi önemli olan gelecek sezona ne kadar iyi başlayacağımız. Gelen oyuncuları giden oyuncular gibi taraftarlarımız benimseyecektir. Ben buna yüzde 100 inanıyorum. Onlar da çok karakterli oyuncular. Yine güzel bir ortam yaratacağız. Güzel bir takım olacağız. Bize ‘Dünyanın en güzel takımı’ diyorlar. Yine aynı şekilde sahaya çıkıp savaşımızı vereceğiz. Sonunda da kupalara ulaşırız inşallah.” ifadelerini kullandı.

OBRADOVIC’İN HEM KULÜBÜMÜZ HEM DE BENİM İÇİN ÇOK AYRI BİR YERİ VAR

Takımımızın eski Başantrenörü Zeljko Obraodovic’in hem Fenerbahçemiz için hem de kendisi için çok ayrı bir yeri olduğunu vurgulayan Melih Mahmutoğlu, “Biz bütün yaz konuştuk. Hep bağlantı içerisindeydik. En son kulüpte de karşılaştık. Sarıldık. Benim için önemli bir insan. Hayatımda her zaman öyle kalacak. Biraz onun tatil programı hakkında konuştuk. Benim Türkiye’de güzel gezdiğimi biliyor. Hem kulüp için hem benim için çok ayrı bir yeri var.” şeklinde konuştu.

Son olarak dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgınına ilişkin uyarılarda bulunan Kaptanımız, “Umarım pandemiden uzaklaştığımız bir yıl olur. Biraz daha dikkatli olmamız gerekiyor. Kurallara uyulmadığını görüyoruz. Vakalar da artmış durumda. Biraz daha dikkat edersek hepimiz için sağlıklı bir sene olur.” dedi.

Basın Fotoğrafları