BASKETBOL

Fenerbahçe Beko 75-94 Real Madrid

19 Mayıs 2019 Pazar 20:20

Fenrbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, İspanya’nın Vitoria-Gasteiz kentinde düzenlenen Turkish Airlines Euroleague 2019 Final Four üçüncülük maçında karşılaştığı İspanya temsilcisi Real Madrid’e 94-75 mağlup oldu ve THY Euroleague Final Four 2018-2019 sezonunu dördüncü olarak tamamladı. 

Finalde karşılaştığı Anadolu Efes'i 91-83 mağlup eden CSKA Moskova ise EuroLeague'de sezonu şampiyon tamamladı.

Fernando Buesa Arena’da oynanan mücadeleyi Başkanımız Ali Koç ile Yönetim Kurulu Üyelerimiz de izledi.

Fenerbahçe Beko maça; Sinan Güler, Erick Green, Marko Guduric, Nikola Kalinic, Ahmet Düverioğlu beşiyle başladı.

Karşılaşmaya Nikola Kalinic’in üçlüğüyle giren Fenerbahçe Beko, televizyon molasına ise 7-15 geride girdi. İlerleyen bölümde farkın çift hanelere çıktığı bu periyot İspanyol ekibi lehine 16-24 tamamlandı.

İkinci periyoda hücumda ve savunmada agresif başlayan Takımımız, farkı 4 sayıya indirince İspanya temsilcisinden mola geldi: 24-28. Mola dönüşü Vesely, Guduric ve Melli ile sayılar bulan ekibimiz, skoru da 32-31 yaptı. Karşılıklı sayıların ardından soyunma odasına önde giren taraf 40-38 ile Fenerbahçe Beko oldu.

Karşılıklı sayılarla başlayan ikinci yarıda dengeli bir oyun sergileyen Fenerbahçe Beko, televizyon molasına 56-56 eşitlikle girdi. Moladan Melih’in üçlüğüyle dönen Takımımız, kalan bölümde skor avantajını yitirdi ve üçüncü periyodu 63-69 geride tamamladı.

Dördüncü periyoda istediği başlangıcı yapamayan Fenerbahçe Beko 11 sayı geri düşünce Koç Obradovic’ten mola geldi: 63-74. Oyuncumuz Erick Green periyodun sonlarında sakatlandı ve oyun alanını sedyeyle terk etmek zorunda kaldı. Son bölümde farkı eritemeyen Fenerbahçemiz, karşılaşmayı 75-94 kaybetti.

Fotoğraflar: Burak Saltık

Haberin diğer fotoğrafları

/

Basın Fotoğrafları