YÜZME

Amatör Şubeler Koordinatörümüz Fikret Çetinkaya, Yüzme Şube Sorumlumuz Orel Oral ve rekortmen yüzücümüz Emre Sakçı'dan açıklamalar

24 Aralık 2020 Perşembe 21:22

Türkiye Arena Kulüplerarası Kısa Kulvar Genç Ve Açık Yaş Yüzme Şampiyonası’nda elde edilen 3 şampiyonluk ve 1 ikinciliğin ardından Amatör Şubeler Koordinatörümüz Fikret Çetinkaya, Şube Sorumlumuz Orel Oral ve rekortmen yüzücümüz Emre Sakçı Fenerbahçe Televizyonu’na açıklamalarda bulundu.
 
Başarılarından ötürü Yüzme Şubemizi tebrik eden ve amatör şubeler için bir de müjdeli haber veren Amatör Şubeler Koordinatörümüz Fikret Çetinkaya, “Öncelikle şube sorumlumuz Orel Oral’a teşekkür ediyorum. Sporcularımızı, antrenörlerimizi tebrik ediyorum. Onlara bir de müjdeli haber vermek istiyorum. Uzun zamandır üzerinde çalıştığımız Amatör Şubeler Olimpik Şubeler Ödül ve Disiplin Yönetmeliği 22 Aralık 2020’de Yönetim Kurulu kararıyla kabul edildi. Bu kulüp tarihimizde bir ilktir. Amatörlerde tarihi bir yönetim kararıdır. Yüzme branşımızın başarısı her geçen gün devam ediyor. Türkiye çapında, Avrupa ve Dünya çapında başta Emre Sakçı olmak üzere çok başarılı sporcular çıkartıyoruz. Bu gururu yaşatan Yüzme Şubesi ailesine teşekkür ediyorum. Bir büyük teşekkür de Sayın Başkanımız Ali Koç ve Yönetim Kurulu’na. Onların destekleri ile bu başarıların artarak devam edeceğini ümit ediyorum. Devletimizin de stopaj desteğinin tekrar başlamasını diliyorum. Fenerbahçe camiasına bu şampiyonluklar hayırlı uğurlu olsun.” dedi.
 
Yüzme Şubesi Sorumlumuz Orel Oral de, “Açık yaş kadın ve açık yaş erkeklerde birinci olduk. Genç erkeklerde birinci, genç kızlarda ikinci olduk. Genç kızlarda akşam seansına kadar kafa kafaya yarışları sürdürdü. Genelde sporcularımızın dereceleri beklediğimiz gibi. Yazın yaptığımız yarışların artısını gördük. Genç kızlarda güzel jenerasyon geliyor. Gelecek yıl daha iyi, alabileceğimiz bir yarış olacak diye düşünüyorum” diye konuştu.

Rekortmen sporcumuz Emre Sakçı ise “Pandemi sonrası ilk Türkiye şampiyonumuzdu. Alnımızın akıyla bitirdik ve açık yaşta tekrar şampiyon olduk. Uzun yıllardır sürdürdüğümüz geleneğimizi bu yılda sürdürdük. Pandemi bizi biraz daha birbirimize kenetledi. Mesafe olarak olmasa da zihnen daha çok yaklaştık.” ifadelerini kullandı.