YÜZME

Başkanımız ve Yöneticilerimiz, rekortmen yüzücümüz Emre Sakçı ile yemekte bir araya geldi

17 Kasım 2020 Salı 23:31

Başkanımız Ali Koç ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz, üst üste kırdığı Avrupa rekorlarıyla hem camiamızın hem de ülkemizin gururu olan Fenerbahçemizin rekortmen milli yüzücüsü Emre Sakçı ile yemekte bir araya geldi.
 
Nusr-Et restoranda yenen yemekte Başkanımız Ali Koç, Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Mustafa Kemal Danabaş, Sertaç Komsuoğlu, Simla Türker Bayazıt, Metin Sipahioğlu, İlker Dinçay ve rekortmen yüzücümüz Emre Sakçı’nın yanı sıra; Emre’nin annesi Özlem Evcan, antrenörü ve aynı zamanda Yüzme Şubemizin antrenörlerinden Türker Oktay, Fenerbahçe Yüzme Şubesi antrenörlerinden Bahar Oktay, Amatör Şubeler Koordinatörümüz Fikret Çetinkaya ile Yüzme Şube Sorumlumuz Orel Oral yer aldı.
 
BAŞKANIMIZ ALİ KOÇ: FENERBAHÇE OLARAK YARIŞTIĞIMIZ HER BRANŞTA BAYRAĞIMIZI EN YÜKSEKTE TAŞIMAYI HEDEFLİYORUZ. BUNUN DA EN GÜZEL ÖRNEĞİ EMRE
 
Fenerbahçe TV’ye konuşan Başkanımız Ali Koç, “Emre’nin başarısı için söyleyecek fazla bir şey yok. Türkiye tarihinin gelmiş geçmiş en iyi başarıları. Rekorları kırdı, şımarttı bizi. Her yarışta yeni bir rekor, yeni bir birincilik. Gurur duyuyoruz, iftihar ediyoruz. Bizi bu kadar mutlu ettiği için, bayrağımızı iyi dalgalandırdığı için, layıkıyla yarıştığı için ona bir sürpriz yaptık, İzmir’den annesini getirdik. Havaalanında karşıladı. O, İstanbul’dan İzmir’e gideceğini zannediyordu, bu akşam Yönetim Kurulu Üyelerimizle, ilgili profesyonellerimizle, hocasıyla, antrenörüyle bir aile buluşması yaptık. Yarın da saat 12.00’da basın toplantısı olacak. Kamuoyuna böyle iftihar ettiğimiz sporcumuzu daha iyi tanıtmayı hak ettiğini düşünüyoruz. Yıllardır Fenerbahçe’de. Yıllardır ona yatırım yapıyoruz, emek veriyoruz. 4 sene daha bizimle. Yeni imzaladık. Emre’nin sadece sportif olarak aldığı başarılardan değil; duruşu, kişiliği, eğitimi, terbiyesi ve sadece Fenerbahçe’ye değil, ülkemize kazandırdığı başarılardan dolayı da gurur duyuyoruz. Bu akşam bir aile buluşması yaptık. Çok mutluyuz ki Fenerbahçe ailesinin bir parçası. Fenerbahçe Spor Kulübü olarak yarıştığımız her branşta, her müsabakada bilhassa uluslararası alanlarda bayrağımızı en iyi şekilde, en yüksekte taşımayı hedefliyoruz. Bunun da en güzel örneği Emre.
 
ÖNEMLİ OLAN DAHA ÇOK EMRELER ÇIKARMAK
 
Gurur duyuyoruz. Helal olsun. İyi ki var, iyi ki bizimle, iyi ki Fenerbahçeli, iyi ki Türkiye vatandaşı, Türk sporcusu. Ama önemli olan daha çok Emreler çıkarmak.  Hocasının da dediği gibi sadece yüzmede değil her branşta daha fazla yatırımlar yapmamız lazım. Genç bir nüfusumuz var, kapasiteli gençlerimiz var. Önemli olan onlara imkanları vermek. Hem tesis anlamında hem hocalar anlamında. Tesisleşmede Türkiye pek çok alanda hamle yaptı ama hoca anlamında da çok ihtiyacımız var. Hoca anlamında çok daha ilerlememiz lazım; futboldan tüm branşlara kadar. Emre’nin en büyük hedefi olimpiyatlarda madalya kazanmak, bayrağımızı en üst seviyelerde dalgalandırmak. İnşallah onu da başaracak.
 
Hocasının dediği gibi pandemi döneminde aslında olumsuz etkilendi. Yarıştığı sporcular idman yaparken, yüzerken, hazırlanırken o uzun bir süre ara vermek durumunda kaldı. Ama arayı çok çabuk kapattı. Bu da altyapısının ne kadar iyi olduğunu, ne kadar iyi hazırlandığını gösteriyor. Gurur duyuyoruz.” dedi.
 
Organizasyon, kesilen pastayla sona erdi.

Fotoğraflar: Burak Saltık

Basın Fotoğrafları