YÜZME

Tarih yazan yüzücülerimiz yurda döndü

09 Aralık 2019 Pazartesi 22:10

Fenerbahçeli milli yüzücülerimiz Emre Sakçı ve Ümitcan Güreş’in madalya kazanarak tarih yazdığı Avrupa Kısa Kulvar Şampiyonası'nın sona ermesinin ardından milli takım kafilesi Glasgow'dan İstanbul'a döndü. Kafileyi, Yüzme Federasyonu Başkanı Erkan Yalçın karşıladı.

50 metre kelebekte bronz madalya alan Ümitcan Güreş, Fenerbahçe ve Milli Takım Antrenörü Fatih Yıldırım ile Yüzme Federasyonu Başkanı Erkan Yalçın, Fenerbahçe Televizyonu’na açıklamalarda bulundu.  

50 metre kelebekte 22.38'lik derecesiyle üçüncü olan Ümitcan Güreş, “Buraya madalya hedefiyle gelmiştik. Hedefime ulaştığım için çok mutluyum. Bütün sene bunun için çalıştım. 100 metre kelebekte de iki salise ile madalyayı kaçırdım. Bir dahakinde madalyanın rengini değiştirerek altın almayı hedefliyorum.” dedi.

Fenerbahçe ve Milli Takım Antrenörü Fatih Yıldırım, “Fenerbahçe olarak amatör şubelere yaptığımız yatırımın faydalarını hep görüyoruz. Ne kadar doğru yatırımlar yaptığımızı da görüyoruz. Avrupa Gençler’den ve yıldızlardan uzanan bir serüven. Ümitcan’ın Avrupa Gençler altın madalyası var. Emre'nin daha önceki madalyaları ve rekorları var. Emre, 50 metre kurbağalamada Avrupa ikincisi oldu. Ardından Ümitcan'ın bronz madalyası geldi. Bütün iskelet Fenerbahçe'nin yatırımları doğru yaptığının, Fenerbahçe'deki teknik heyetin kurmuş olduğu planlamanın doğru olduğunu gösteriyor. Büyük bir başarı ve biz de gururlanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Yüzme Federasyonu Başkanı Erkan Yalçın ise, "İlkleri yaşamak mükemmel bir duygu. Çocuklarımız tarihi yeniden yazıyor. 2016 Rio Olimpiyatları'nda en çok sporcu Fenerbahçe'den çıktı. Lider bir kulübümüzün bize destek vermesi de bizim için onur verici. Emre ve Ümitcan tarihi bir gurur yaşattılar. Artık Avrupa’da ses getiriyoruz.” şeklinde konuştu.

Emre Sakçı'ya İzmir'de sevgi seli
50 metre kurbağalamada 25.82'lik derecesiyle Avrupa ikincisi olan milli sporcumuz Emre Sakçı, İstanbul aktarmalı uçakla memleketi İzmir'e gitti. Akşam geç saatlerde havaalanına inen sporcumuz, burada sevgi gösterileriyle karşılandı. 
  

Fotoğraflar: Atilla Sertbakan

Basın Fotoğrafları