YÜZME

Genç yüzücülerimiz ve Yüzme Antrenörü Serkan Atasay, 14/16’ya katıldı

25 Ocak 2019 Cuma 17:58

Edirne’de 8 Şubat’ta düzenlenecek Uluslararası Yüzme Yarışması’nda mücadele edecek olan yüzücülerimiz Lara Göktaş ve Barkın Köse ile Yüzme Şubesi Antrenörü Serkan Atasay, Fenerbahçe Televizyonu’nda yayınlanan 14/16 programına katıldı.

İlk olarak söz alan Lara Göktaş, 8 yıldır Fenerbahçe Spor Kulübü’nün altyapısında olduğunu belirtti ve sözlerine şu şekilde devam etti:

“Çok güzel gidiyor. Ben 8 yıldır bu kulüpteyim. Yüzmeye Fenerbahçe’de başladım. Yüzmeyi ilk defa burada yaz okulunda öğrendim. Sonra da altyapıya alalım dediler. Bizim böyle bir şey olacağından çok haberimiz yoktu. Ama kabul ettik ve buralara kadar geldik.”

12 senedir Fenerbahçe’de görev yapan Antrenör Serkan Atasay, 8 Şubat’ta düzenlenecek yarışlar ile ilgili, “Sporcularımız her zaman yoğun hazırlık yapıyor. 8 Şubat’ta uluslararası yarışlar olacak. Duyduğuma göre 5 ülkeden sporcular gelecek. Çocuklar için iyi bir tecrübe olacak.  Yaz için bir hazırlık olarak görüyoruz, çünkü yazın daha önemli yarışlarımız var. Yazın daha iyi yüzebilmek için bu uluslararası yarışlar çok güzel olacak.” ifadelerini kullandı.

2019 yılının olimpiyatlar açısından önemli bir yıl olduğuna ilişkin soruyu ise Serkan Hoca şu şekilde yanıtladı:

“Yazın çocuklar olimpiyat için barajı geçebilir. Çocuklar çok yoğun antrenmanlar yapıyorlar ki 2020 için en güzel dereceleri gösterebilsinler. Ama asıl hedefimiz 2024 diyebiliriz.”

Çok yoğun bir antrenman programına sahip olduklarını vurgulayan Lara Göktaş, “Özellikle sömestre tatilindeyken haftada 9-10 antrenman yapıyoruz. Çok yoğun bir programdan geçiyoruz. Tabii ki zorluyor ama küçüklüğümüzden beri yaptığımız için okulla beraber götürmeye alıştık. 8 yıldır bu sporu yapınca insan alışıyor.” dedi. Barkın Köse ise, 4 tane kara antrenmanları, 10 tane de yüzme antrenmanları olduğunu belirtti ve “8 Şubat’ta iyi dereceler elde etmek için uğraşıyoruz.” diye ekledi.

Antrenör Serkan Atasay, bazı zamanlar sporcuların yoğun tempo karşısında zorlandığını belirtse de başarı için güzel bir şekilde çalışmalaro gerektiğini söyledi ve sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Çocuklar tabii ki sıkılabiliyor. Antrenmanlarını güzel bir şekilde yapmaları için motive olmalılar. Veliler ve antrenörler bu konuda yardımcı oluyor. Milli sporcu olmayı, Avrupa Şampiyonası’nda madalya almayı istiyorsa her şeyi yapacak, güzel çalışacak ve başarılı sporcu olacak. Ama çocuklarda hedef yoksa çok zor oluyor.”

Başarılı yüzücümüz Lara Göktaş, antrenörü Serkan Atasay ile ilgili “Çok bilgili ve deneyimli olması ve kendisinin de bizim yaşadıklarımızı yaşamış olması büyük bir avantaj. Çünkü bizi çok iyi anlıyor. Telaşımızı ve stresimizin farkında. O yüzden çok memnunuz. Her zaman bizi motive ediyor.  Kendi anılarından da bahsediyor ve motivasyonumuzu yükseltiyor. Hocamızın yaşında hala bu spora devam edebilmek çok büyük disiplin gerektiriyor. Çok başarılı.” şeklinde konuştu.

Son olarak, en büyük hedeflerinin olimpiyatlara katılmak olduğunu vurgulayan genç sporcularımız, Dünya Şampiyonası’nda 5. olan yüzücümüz Emre Sakçı’yı örnek aldıklarını da dile getirdi.

Haberin diğer fotoğrafları

/