FB DOĞUŞ YELKEN

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nden Çağla Dönertaş’a özel davet

25 Haziran 2019 Salı 09:49

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) milli sporcuların Olimpiyat Oyunları’na en iyi şartlarda hazırlanması hedefiyle çalışmalarını sürdürürken sosyal ve toplumsal anlamda da faaliyetlerde bulunuyor.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin (IOC), sporda cinsiyet eşitliği politikalarını benimsemekte olan TMOK; “Olimpik Hazırlıklar ve Destek Programı” kapsamında, kadın sporculara ve takımlara çeşitli öncelikler sağlıyor. 

Bu kapsamda, ING Bank işbirliği ile sporda cinsiyet eşitliğine dikkat çekmek ve kadınlarımızı sporda güçlendirmek amaçlı iletişim kampanyalarını içeren yeni bir proje başlatan TMOK, bu projeye Fenerbahçe Doğuş Yelken olimpik sporcularımızdan Çağla Dönertaş’ı davet etti.

Türkiye’de sadece 8 başarılı kadın sporcuya özel bir kampanyada yer alacak olan sporcumuz Çağla Dönertaş, Bastırın Kızlar! sloganlı bu kampanya kapsamında, toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadınların spordaki yerini güçlendirme odaklı projelerde yer alacak. 

Selma Altay Rodopman: Kadınlar ülkemizde spor alanında daha da iyi yerlere gelecek  

Sporcumuza yapılan özel davet ile ilgili açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Doğuş Yelken Sorumlumuz Selma Altay Rodopman; "Başarılı sporcumuz Çağla Dönertaş adına çok mutlu olduk. Toplumumuzu ilgilendiren önemli bir konuda, milli sporcu olarak yer alması kulübümüz Fenerbahçe için gurur kaynağı. Olimpik sporcumuz Çağla, hem ulusal hem de uluslararası başarılarıyla ülkemizin spordaki idol sporcularından biri. Erkek egemen bir spor gibi algılanan yelkende böylesi bir başarılı kariyer elde etmesi de çok önemli. Şimdi milli olimpiyat komitesinin desteği ile ülkemiz adına önemli bir misyon daha üstleniyor, başarılı olacağına inanıyorum. Kulübümüz Fenerbahçe, bu sene Birleşmiş Milletler Kadın Birimi’nin toplumsal cinsiyet eşitliği için hayata geçirdiği HeForShe hareketini desteklediğini açıklamış “Birlikte Eşitiz” demişti. Kulübümüz kendisine bu proje kapsamında kadınların sporda ve toplumdaki yerleri adına farkındalık ve fırsat yaratma hedefleri koymuştu.  Şimdi Çağla’ya gelen bu davet de kulübümüzün bu projesini tamamlıyor. Umuyorum ki ülkemizde sporda Fenerbahçe’nin öncülüğünde hayata geçen tüm bu çalışmalar, kadınların ülkemizde sporda ve toplumda daha iyi yerlere gelmelerine ve daha iyi şartlara sahip olmalarına vesile olur." dedi.