VOLEYBOL

Fenerbahçe Opet, Vestel Venus Sultanlar Ligi’ne galibiyetle başladı

12 Ekim 2019 Cumartesi 16:58

Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız sezona galibiyetle başladı. Vestel Venus Sultanlar Ligi 2019-2020 sezonu ilk hafta maçında Türk Hava Yolları’nı konuk eden Fenerbahçe Opet, karşılaşmadan 3-2 galip ayrıldı. Mücadelenin setleri 25-18, 25-15, 22-25, 18-25 ve 15-9 tamamlandı.
 
Karşılaşma öncesi İstanbul Voleybol İl Temsilcisi Erdal Fındık iki takımın kaptanı ve maçın hakemleri Nurper Özbar ile Mehmet Gül’e çiçek takdim etti.
 
Fenerbahçe Opet sahaya, üzerinde “Obezite ile mücadele için ‘Hadi Birlikte’ hareket et” yazılı pankartla çıktı.
 
Burhan Felek Voleybol Salonu’nda oynanan karşılaşmayı Yüksek Divan Kurulu Başkanımız Vefa Küçük, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Simla Türker Bayazıt, Mustafa Kemal Danabaş, Turhan Şahin, İlker Dinçay ve Esra Nazlı Ercan ile Teknik Direktörümüz Ersun Yanal, Yardımcı Antrenörümüz Volkan Demiel ve futbolcumuz Adil Rami de izledi.
 
Fenerbahçe Opet maça; Fatma Yıldırım, Bahar Toksoy Guidetti, Brankica Mihajlovic, Eda Erdem Dündar, Naz Aydemir Akyol, Ceren Kestirengöz ve libero Aylin Sarıoğlu altısıyla başladı.
 
Karşılaşmaya hücumda ve savunmada iyi başlayan Sarı Melekler, 4 sayılık serisinin ardından rakibine ilk mola hakkını kullandırdı. Mola dönüşü skoru 10-5 olunca Türk Hava Yolları ikinci mola hakkını da kullandı. Teknik molanın 12-5’lik skorla geçildiği mücadelede fark 3 sayıya inince Zoran Terzic’ten mola geldi: 16-13. Karşılıklı sayıların ardından bu set 25-18 Fenerbahçemizin oldu.
 
İkinci sette teknik molaya Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız 12-9 önde gitti. Mola dönüşü farkı açan Fenerbahçe Opet, ikinci seti de 25-15 kazandı.
 
Karşılıklı sayılarla başlayan üçüncü sette 5-5’lik eşitliğin ardından Mihajlovic’in hücum, Naz’ın blok sayısıyla skor avantajını eline geçiren Sarı Melekler, teknik molaya ise 10-12 Türk Hava Yolları’nın üstünlüğüyle girildi. Mola dönüşü skor avantajının sürekli el değiştirdiği üçüncü set, 22-25 konuk ekibin lehine sonuçlandı.
 
Dördüncü sette teknik mola 6-12 konuk ekibin üstünlüğüyle geçildi. İlerleyen bölümde istediği oyunu sergileyemeyen Fenerbahçe Opet, seti 18-25 kaybetti.
 
Beşinci sete 3 sayılık seriyle başlayan Fenerbahçe Opet, ele geçirdiği skor avantajını setin sonuna kadar sürdürdü ve seti 15-9, maçı da 3-2 kazandı.

Fotoğraflar: Ahmet Hopyar

Basın Fotoğrafları