VOLEYBOL

HDI SİGORTA, ERKEK VOLEYBOL TAKIMIMIZIN İSİM VE GÖĞÜS SPONSORU OLDU 

03 Eylül 2019 Salı 13:23

Fenerbahçe Erkek Voleybol Takımımızın, HDI Sigorta ile gerçekleştirdiği isim ve göğüs sponsorluğu anlaşmasının imza töreni Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi 1907 Tribünü’nde yapıldı.

Başkanımız Ali Koç ve Yönetim Kurulu Üyelerimizin hazır bulunduğu imza töreninde Başkan Yardımcımız Burhan Karaçam, HDI Sigorta Genel Müdürü Ceyhan Hancıoğlu ile Erkek Voleybol Takımızın kaptanı Ulaş Kıyak ve başarılı smaçör Salvador Hidalgo Oliva açıklamalarda bulundu. 

Başkan Yardımcımız Burhan Karaçam: HDI Sigorta’nın bu güçlü yol arkadaşlığının artarak devam edeceğini inanıyorum
 
İlk olarak söz alan Başkan Yardımcımız Burhan Karaçam, “HDI Sigorta, geçen sene çok zor şartlar altında devraldığımız Kulübümüzün yönetiminde mali konularda bize destek veren en önemli kuruşlardan bir tanesi olarak öne çıktı. Tüm tesislerimizin sigortalarını geçen seneki sponsorluk anlaşmamızla HDI Sigorta üstlenmişti. Bu sene de bu kapsamı daha da genişlettik. HDI bu sefer Erkek Voleybol Takımımızın hem isim hem de göğüs sponsoru oldu. HDI Sigorta’nın bu güçlü yol arkadaşlığının artarak devam edeceğine ve çok daha büyük başarılara ulaşacağımıza inanıyorum. O yüzden Genel Müdür Ceyhan Hancıoğlu’na çok teşekkür ediyorum.” dedi.
 
Başkan Yardımcımız Burhan Karaçam: Ceyhan Hancıoğlu, Kulübümüz için son derece önemli olan Fener Ol kampanyamızın gönüllülerinden biri
 
HDI Sigorta Genel Müdürü Ceyhan Hancıoğlu’nun Fener Ol gönüllüsü olduğunu hatırlatan Burhan Karaçam, “Ceyhan beyin geçen seneden bu yana benim de Fenerbahçe’deki deneyimim içinde çok özel bir yeri var, değinmeden geçemeyeceğim. Kendisi, Kulübümüz için son derece önemli olan Fener Ol kampanyamızın gönüllülerinden biri. Yetkili bölge yöneticilerimizden biri olarak Fener Ol kampanyamızın geçen sene aralık ayından bu yana içinde. Çok değerli katkıları oldu.” şeklinde konuştu.
 
Başkan Yardımcımız Burhan Karaçam: Bu sene daha da büyük başarılara yol alacağımıza gönülden inanıyoruz
 
Erkek Voleybol Takımımızın çift kupalı geçen sezonuna değinen Başkan Yardımcımız Burhan Karaçam, “Erkek Voleybol Takımımız geçen sene çok iyi başlamadığı sezonu gerçekten göğsümüzü kabartarak, gözlerimizi yaşartarak hem yöneticimiz Simla Türker Bayazıt liderliğinde hem de İlker Dinçay’ın yardımcı liderliğinde Fenerbahçemize yakışan şekilde tamamladı. Bu sene daha da büyük başarılara yol alacağımıza gönülden inanıyoruz. Geçen sene Kupa Voley ile lig şampiyonluğunu aldık. Bu sene camiamız için çok sevindirici olan, Avrupa’da Şampiyonlar Ligi’nde hem erkek hem de kadın Voleybol Takımlarımız ülkemizi temsil edecekler.” ifadelerini kullandı.
 
Başkan Yardımcımız Burhan Karaçam: Bu tür destekler Türkiye’de sporun gelişmesi için önemli
 
HDI Sigorta’nın spor destekçisi bir kurum olduğunu sözlerine ekleyen Burhan Karaçam, “İçinden geçtiğimiz bu zor ekonomik koşullarda HDI Sigorta’nın yapmış olduğu bu özverili katkı, spora ne kadar büyük destek verdiğini, sporun ne kadar yanında olduğunu gösteriyor. HDI Sigorta’nın diğer kurumlarımıza, diğer şirketlerimize örnek olmasını gönülden diliyorum. Türk sporunun HDI Sigorta gibi kurumlara ihtiyacı var. Fenerbahçe’nin sadece bir futbol kulübü olmadığı, birçok branşta mücadele verdiği gibi diğer kulüplerimizde de -bu kadar geniş olmasa da- amatör branşlarda çalışmalar var. Bu tür destekler Türkiye’de sporun gelişmesi için önemli. Türk gençlerinin sporun getirdiği kardeşliğe katılabilmeleri için bu kulüplerin desteklerine ihtiyacımız var.” değerlendirmesini yaptı.
 
Başkan Yardımcımız Burhan Karaçam: HDI Sigorta’nın bu katkılarına da Fenerbahçe camiası sessiz kalmayacak
 
Varılan bu iş birliği anlaşmasında Fenerbahçe camiasına sonuna kadar güvendiklerini belirten Başkan Yardımcımız Burhan Karaçam, “Zaten o güven içinde bu göreve geldik. İnanıyoruz ki HDI Sigorta’nın bu katkılarına da Fenerbahçe camiası sessiz kalmayacak. Onlar bir şekilde sahiplenecek ve bu başarının hem Fenerbahçe için hem de HDI Sigorta için kalıcı, katkısı yüksek bir ilişki olmasını sağlayacak. Bu açıdan da örnek olacak. Taraftarlarımızdan bir isteğimiz daha var. Futbola olduğu gibi diğer branşlarımıza da gereken ilgiyi göstermelerini ve takımlarının yanında olmalarını diliyoruz. Bu sene bunun için çok güzel bir fırsat. Yine zor bir dönemden geçeceğiz. Hatta belki de mevcut ekonomik koşulların daha da zorlanması nedeniyle daha da sıkıntılı bir dönem olabilir. Birbirimize kenetleneceğimiz, camiamızın desteğini ve yakın ilgisini her an üzerimizde ve arkamızda hissedeceğimiz bir sezonun daha olmasını diliyoruz.” dedi.
 
Son olarak taraftarlarımıza çağrıda bulunan Başkan Yardımcımız Burhan Karaçam, “Bu sene voleybol maçlarımız Burhan Felek’te oynanıyor. Camiamızın tüm fertlerinin bununla ilgilenmelerini rica ediyorum ve voleybol takımlarımızın başarılarını izlemeye davet ediyorum.” diyerek sözlerini noktaladı.
 
HDI Sigorta Genel Müdürü Ceyhan Hancıoğlu: Amatör branşlara destek olmak bizim için keyifli, kulüpler açısından da çok önemli
 
Daha sonra söz alan HDI Sigorta Genel Müdürü Ceyhan Hancıoğlu, “Bundan yaklaşık 1 sene önce yine bu masada otururken sizin bir ricanız bizim de bir sözümüz vardı; ‘Seneye daha iyisini yapalım’ diye. Ekonomik konjonktür müsaade ettiği sürece bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. HDI Sigorta olarak yaklaşık 10 yıldır spor arenasında sadece voleybol değil; basketbol, futbol, hentbol tarafında da varız. Burada olmaya devam ediyoruz. Amatör branşlara destek olmak bizim için çok daha keyifli ve kulüpler açısından da çok önemli böyle bir ekonomik süreçten geçerken. Yönetim kurulumuza, başkanımıza, özellikle şubemizin yöneticisi Simla hanıma çok teşekkür ediyorum çalışmamızın kapsamını genişletme şansı verdiği için. Biz 5 yıldır Fenerbahçe’nin içindeyiz. Burası bizim yuvamız. Sponsorluk bacağında da mutlu olmak esas, sponsoru mutlu etmek lazım. Geçen sene de duygularımı ifade etmiştim. Fenerbahçeli olarak çok mutluyum. Sponsor olarak da mutlu olmam gerekiyordu. Yeni yönetimimiz göreve başladığından beri bu konuda elinden geleni yapıyor. Bu iş birliğimizin genişlemesi de buna denk geldiği için ayrıca mutluyum. Bugüne kadar biz sadece Fenerbahçe Spor Kulübü’nün sigorta sponsoru gibiydik. Hala o tarafımız devam ediyor. Yani bu paketin dışında biz sigorta sponsoru olarak da devam ediyoruz ama bugün bunu taçlandırıyoruz. Artık voleybol gibi şirin, sevimli bir amatör branş takımına ismimizi koyabiliyoruz. Başkanımın dediği gibi biraz daha seyircimizi toplamamız gereken bir arenaya ismimizi koymamız, bize bu imkanı vermeleri çok keyifli.” dedi.
 
HDI Sigorta Genel Müdürü Ceyhan Hancıoğlu: Şampiyona sponsor olduk
 
HDI Sigorta’dan da bahseden Genel Müdür Ceyhan Hancıoğlu, “Almanya’nın üçüncü büyük sigorta grubu, dünyanın 150 ülkesinde faaliyet gösteren Talanx grubunun Türkiye’deki mensubuyuz. Türkiye’deki gelişmeler de bizim açımızdan çarpıcı. Son 1,5 senede 2 tane sigorta şirketini satın aldık. Belki Fenerbahçe uğurlu gelmiş olabilir. Momentum iyi gidiyor. Dört dala gidiyoruz. İnşallah bunun karşılığında Fenerbahçe de tüm branşlarda iyi olacak. Bir sponsor olarak taraftarlığın dışında voleybolda da kupaları bekliyoruz. Şanslıyız, şampiyona sponsor olduk. Erkek Voleybol Takımımız geçen sene Efeler Ligi’nde ve Kupa Voley’de şampiyon oldu. Hatta 24 Ekim’de güzide rakibimizle bir kupa maçına daha çıkacak. İnşallah başarılı oluruz. Biz de elimizden geleni yapacağız. Seyircimizi biraz salona çekmemiz gerekiyor. Bu konuda bize sponsor olarak etkinlikler anlamında elimizden ne geliyorsa yaparız. Dışarıdan izlediğim kadarıyla kaptanımız çok önemli bir figür. Ağabeyliği ve tecrübesiyle ailenin reisi kıvamında. Çok derleyici ve toparlayıcı bir figür olarak gözüküyor dışarıdan. Geçen sene şampiyonluğa çok büyük katkı yapan Hidalgo da çok önemli bir oyuncu. Tüm oyuncularımız çok değerli. İyi bir ekip olduklarını görüyorum. Bizim HDI Sigorta’nın hikayesi de böyle. Çok iyi bir ekibiz. Aile havamız var. Yöneticilerimize çok teşekkür ediyorum. Bir sponsor olarak elimizden ne gelirse yapacağımızın sözünü veriyorum. Bize bu fırsatı verdiğiniz için ayrıca teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
 
Fenerbahçe HDI Sigorta kaptanı Ulaş Kıyak: HDI Sigorta’ya Türk sporuna, voleybola yaptığı desteklerden dolay çok teşekkür ediyorum
 
Fenerbahçe HDI Sigorta kaptanı Ulaş Kıyak ise, “Fenerbahçe’de ikinci yılımı dolduracağım. Fenerbahçe için ‘Geldiğinde anlarsın’ diyen arkadaşlarım olmuştu. İnsan bildiğini sanıyor ama gerçekten bu formayı giydiğinde buranın büyüklüğünü, o ağırlığı hissediyorsunuz. Geldiğimde bunu gerçekten yaşadım. Biraz strese girdim çünkü çok ağır, şerefli bir forma. Büyük bir camia ve ayrı bir dünya. Başka bir dünyada yaşıyor hissini veriyor. Geçen seneden başlamak istiyorum. Sezona çok güzel başlayamadık. İstemediğimiz, beklemediğimiz mağlubiyetler aldık. Camianın büyüklüğünü buradan anlamak gerekiyor. Başkanımız, yöneticilerimiz, taraftarlarımız, teknik ekip kriz yönetimini çok iyi başardı. O krizi çok iyi çözdüler. Ne zaman sendelesek arkamızda bir destek hissettik. Sonunda herkes karşılığını aldı, sezonu 2 kupayla bitirdik. Bu harika bir şeydi. Taraftarlarımıza, başkanımıza, bize destek olan herkese çok teşekkür ediyorum. Bu tamamıyla bir ailenin göstergesi. Bir buz dağı gibi biz sadece en üstteki görünen kısmıyız ama aşağıda o kadar büyük bir şey var ki. Herkese teşekkür ediyorum. Önümüzdeki sene için Fenerbahçe’nin hedefleri her zaman çok yüksek. Hedefin ne olursa olsun buraya geldiğinde çıta hep çok yüksek. Kendi hedefinin dışına çıkıyorsun çünkü burası Fenerbahçe. Önümüzdeki sene Şampiyonlar Ligi var. Sezon başında Süper Kupa var. Tüm kupalara talibiz. Özellikle Şampiyonlar Ligi’nde ülkemizi ve Fenerbahçe’yi en iyi şekilde temsil edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Önümüzdeki senenin çalışmaları başladı, 3. haftadayız, her şey yolunda. HDI Sigorta’ya Türk sporuna, voleybola yaptığı desteklerden dolay çok teşekkür ediyorum. Siz de bir ailesiniz, biz de bir aileyiz. Bu iki ailenin birleşimi çok güzel bir sonuç doğuracak. Mutlu bir yola girdik ve sonu güzel bitecek. Emeğinize, desteğinize, inancınıza sağlık. İnşallah her şey hayırlı, uğurlu olur.” diye konuştu.

Salvador Hidalgo Oliva: HDI Sigorta’nın bize verdiği bu destekle beraber önümüzdeki sezon bütün kupaları alacağımıza inanıyorum

Bu sponsorlukla birlikte daha da güçlendiklerini ifade eden Hidalgo, “Fenerbahçe’de olmaktan çok mutluyum. Takımımızı çok seviyorum. Bu sezon Fenerbahçe isminin yanına HDI Sigorta geldi. Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımı olarak sezona başlayacağız. 3 aydır buradayım. Kendimi çok mutlu hissediyorum. Başkanımız Sayın Ali Koç, takım arkadaşlarım ve daha önceden tanıdığım diğer isimler buraya adapte olmamı çok rahat sağladılar. Üzerimizde taşıdığımız bu forma ve sponsorluk anlaşması ile beraber bütün maçları kazanacağımıza inanıyorum. Son olarak tekrarlıyorum, gerçekten çok mutluyum. Şunu da eklemek istiyorum. HDI Sigorta’nın bize verdiği bu destekle beraber önümüzdeki bütün kupaları alacağımıza inanıyorum. Şampiyonlar Ligi, Süper Kupa, Türkiye Kupası ve lig de geçen seneki yaptıklarımızdan daha iyisini yapacağımıza inanıyorum. Bu sponsorluk anlaşması ile beraber bize verdiğiniz destekle mutlu sona ulaşacağımıza inanıyorum.” Dedi.

Ardından tekrar söz alan Başkan Yardımcımız, bu başarılarda önemli pay sahibi olan Voleybol takımlarımızın İdari Menajeri Abdullah Paşaoğlu’na teşekkür etti. Aynı zamanda Abdullah Paşaoğlu’nun belirli yatırımlar için kendilerini ikna ettiğini ifade eden Burhan Karaçam, “Bu başarıların devam etmesini gönülde diliyorum” diye konuştu.

Ardından sorulara geçildi. 

-Bu tür sponsorluklara rağmen amatör branşlar kulüpler için halen yük mü? 

Başkan Yardımcımız Burhan Karaçam: “Kulüplerin branşlarla ilgili finansman açıkları kulüpten kulübe farklılık gösteriyor. Fenerbahçe Türkiye’de diğer kulüplerle karşılaştırdığımızda branşlar itibariyle en geniş yelpazeye sahip ve bu branşlara da en büyük yatırımı yapan kulüp. Fenerbahçe’nin gelirleri bu branşların giderlerini karşılayabilir durumda değil. Yıllardır böyle. Bu çok büyük yapısal sorun. Bazı kulüpler zorunlu olarak bu branşları kapatıyor. Biz burada gücümüzü sonuna kadar kullanmaya çalışıyoruz. Bu konuda Başkanımızın kişisel ve çevresinin kendi imkanları ile yaptığı destek çok büyük. Bunun bilinmesi lazım. Bunun altını devamlı çizmek lazım. Onun desteği olmasa Fenerbahçe devam edemezdi. Bu kadar açık. Tartışması yok. Fakat bu bir yere kadar. O noktada da HDI gibi, Fenerbahçe sevdalısı Ceyhan beyin ki bunu sadece Fenerbahçe’ye yapmıyor; diğer kulüplere de yapıyor. Spor olarak bu desteği veriyorlar. Arkasında olmasa bu konunun lokomotifliğini yapmasa bu sonuçlar alınabilir mi? Bilemiyorum. Amatör branşların Ceyhan bey şahsında teşekkür etmesi lazım. Bu desteğe sürekli ihtiyaç var. HDI çok önemli örnek. Diğer kurumlarında gençlerimiz için bu desteği kulüplerimize vermeleri lazım. Aks takdirde bu amatör şubeler zayıflayacak. Tüm kulüpler bu sıkıntıların içerisinde. Arkadaşlarımızın çalışmaları var. Sanıyorum 5-6 hafta içinde açıklanacak. Biz bunları yaşatmaya çalışıyoruz. Bıçak kemiğe dayanmadıkça bundan vazgeçmeyeceğiz” yanıtını verdi.

-Kulüplerin bankalarla yaptığı anlaşmanın detaylar nelerdir? Faiz oranları nedir? 

Başkan Yardımcımız Burhan Karaçam, “Bazı kulüpler anlaşmayı yaptılar. Biz henüz o noktada değiliz. İlk aşamalardayız. Bunlarla ilgili size bilgi verilemez. Bilgi verilememesinin nedeni; sizin özelinizde bir konu değil. Bankalarla kulüpler arasında imzalanmış bir gizlilik sözleşmesi var. Bu sözleşme bu gibi bilgileri kulüpler tarafından verilmesini engelleyen bir sözleşme. Ancak resmi kanallardan herkesle ilgili toplu bir takım bilgiler verilirse, verilebilir. Açıklarlarsa bankalar açıklayabilir. Piyasa koşullarında faizleri makul olarak duyuyoruz. Kesin bir rakam söyleyemiyoruz. Çünkü bize de söylenmiyor” ifadelerini kullandı.

-Sponsorluklardan geri dönüşünü alabildiniz mi?  Faydası oldu mu?

HDI Sigorta Genel Müdürü Ceyhan Hancıoğlu:" Mutlu olmasak burada olmayız. Karşılığını alıyoruz, yeni yönetimle almaya da başladık. Kulübümüzde hakikaten bir vizyon değişikliği var. Bu çok memnuniyet verici. Sponsora bakışta değişti. Olması gerektiği gibi oldu. Daha önce bu konuda ben eleştiri yapıyordum. Artık eleştirecek durum yok. İnşallah ileride imkanlar çerçevesinde daha da çok destek veririz. HDI Sigorta olarak spora ve sporcuya destek veren bir kurumuz. Ana 3 branşta 10 spor kulübüne destek oluyoruz. Sadece HDI Sigorta ile olacak iş değil bu daha çok sponsor lazım. Herkese yetişme şansımız yok. Bütün herkese sponsorluk konusunda çağrı yapıyorum. Başkanımızın yaptıkları inanılmaz. Maneviyatın yanında mali olarak ortaya koyduğu destek müthiş. Bizim ancak çorbada tuzumuz var. Birçok HDI Sigorta’ya ihtiyaç var. Kendime rakip olacağını bile bile davet ediyorum. Çok memnunum. Sponsorlukların markaya katkısı var mı dediğiniz zaman kesinlikle var. Bu projeyle daha fazla katkı alacağız. Hele ki büyük markalarla bir arada iseniz, kesinlikle size dönüşünü kıza zamanda alıyorsunuz” diye konuştu. 

Konuşmaların ardından imzalar atıldı. Başkan Yardımcımız Burhan Karaçam, üzerinde HDI Sigorta logosunun olduğu Fenerbahçe formasını HDI Sigorta Genel Müdürü Ceyhan Hancıoğlu’na takdim etti. Ardından Başkanımız Ali Koç, Başkan Yardımcımız Burhan Karaçam, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Simla Türker Bayazıt, İlker Dinçay, Mustafa Kemal Danabaş, Esra Nazlı Ercan, HDI Sigorta Genel Müdürü Ceyhan Hancıoğlu, Voleybol Şubemizin İdari Menajeri Abdullah  Paşaoğlu ile  voleybolcularımın da katılımıyla toplu fotoğraf çektirildi.

Fotoğraflar: Tolga Ovalı

Basın Fotoğrafları