SÖZDE ŞİKE DAVASI

Fenerbahçemize kurulan Kumpas Davası sürüyor

12 Eylül 2019 Perşembe 19:41

Fenerbahçemize kurulan Kumpas Davası’nda 13. duruşma haftası Silivri’de devam ediyor. Günün sonunda FBTV’ye açıklamalardan bulunan Kulüp avukatımız Naim Karakaya, şunları söyledi:

“13. celseye 2 Eylül’de başladık. 28 Eylül tarihine kadar 13. celse görülecek. Sanık sorguları devam ediyor. Geçen hafta pazartesi başlayan Teknik şubeden sorumlu bir amirin sorgusu bu pazartesi bitmişti. Şuan da dönemin organize şube müdürünün sorgusu pazartesi öğle saatlerinde başladı, devam ediyor. Önümüzdeki hafta ortasına kadar da devam edebileceği yönünde,  kendi tahminleri var. Bize göre bunlar uzun savunmalar. Bize göre savunma hakkının önemli ölçüde aşılması olarak değerlendirebileceğimiz noktalar ama bu konudaki eleştirilerimiz konusunda mahkemede ilk savunmalar için süreyi daha uzun tutacağını ama savcının görüşünden sonra, mütalaasından sonraki son savunmaları kısa tutabileceği konusunda görüş iradesi gösterdi. 

Bildiğiniz üzere bu dava 3 Temmuz sürecini yürüten insanların, kişilerin, kolluk görevlisi ve diğer kişilerin, aslında hukuk devleti adına hareket etmedikleri ve gerçek amirleri dışında hukukun tanımadığı amirlerden emirler aldıkları yönündeki deliller üzerine bu dava açıldı ve devam ediyor. Hukukun tesisi açısından son derece önemli bir dava. Bir taraftan 3 Temmuz dosyası Yargıtay’da. Bir taraftan da Kumpas Davası burada devam ediyor. Bu davanın hızlı bir şekilde sonuçlanmasını istiyoruz. Bu davadaki sanıkların önemli bir kısmı, aynı zamanda terör örgütü üyeliğinden de sanık durumundalar. O nedenle bu yönüyle de önemli bir dava. Bu soruşturmayı yürüten kişilerin ağırlıklı olarak örgüt üyesi oldukları şüphesiyle yürüyen bir dava. Bu sanıkların önemli bir kısmında bu örgütün kullandığı program çıktı. Ve yine bu sanıkların bir kısmı başka dosyalardan mahkûmiyet kararları da aldılar. “