SÖZDE ŞİKE DAVASI

Fenerbahçemize kumpas davasında 8. duruşma haftası başladı

14 Ocak 2019 Pazartesi 11:28

Fenerbahçemize kumpas kuranların yargılandığı Fenerbahçe Kumpası Davası’nın 8. duruşma haftası, bugün Silivri Ceza ve İnfaz Kurumu’nda başladı.

Fetullah Gülen Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) ‘Futbolda sözde şike’ soruşturmasında kumpas kurduğu iddiasıyla açılan ve sanıkların İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yargılandığı davada 8. duruşma haftası bugün başladı.

Hafta boyunca devam edecek duruşmalarda Fenerbahçemizi temsil edecek kulüp avukatlarından Naim Karakaya 8. duruşma haftasıyla ilgili, “Sanık sorguları devam ediyor. Bu dosyada 25’i tutuklu 108 sanık var. Sanıkların sorguları devam ediyor ancak mahkeme son duruşmada sanık sorguları yönünden sanıklara bir uyarı yapılmasına karar verdi. O kararın etkilerini bugün göreceğiz. Bu ara kararda mahkeme sanıklara sorgulara katılmaları, savunmalarını yapmaları ve savunma yapmadıkları takdirde bunları susma hakkı kapsamında değerlendirileceği ve yargılamaya devam edileceği konusunda bir uyarıda bulundu. Bu uyarı kapsamında sanıklar daha hızlı ve etkin bir şekilde savunmalarını tamamlayıp yargılamanın daha sonra şikayetçilerin dinlenmesi ve delillerin toplanması aşamasına gelmesini bekliyoruz. Bizim için önemli bir aşama. Yargılamanın bir an önce adil bir şekilde yapılarak, etkin bir şekilde bir yargılama yürütülüp mağdur Fenerbahçemizin ve o süreçte mağdur olan insanların hakların teminini sağlamaya çalışıyoruz. Bundan sonraki süreçte daha hızlı ilerleyeceğiz diyebiliriz.” dedi.

Yargıtay’dan beklenen onama kararıyla ilgili de konuşan Av. Naim Karakaya, “O süreç henüz sonuçlanmadı. Hızlı bir şekilde sonuçlanıp adalet yerini bulur diye bekliyoruz. O süreç hala yargıtayda devam ediyor. Dosya Yargıtay daire arşivindedir. Daire arşivinden çıkarılıp kararın kısa sürede kesinleşmesini bekliyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.

8. duruşma haftası, 18 Ocak Cuma günü tamamlanacak.