Fenerbahçe Ailesi Destek Kolilerimiz, 65 yaş üzeri üyelerimize ve 65 yaş üzeri kombine sahibi taraftarlarımıza Getir aracılığıyla ulaştırılmaya başlandı

20 Nisan 2020 Pazartesi 00:00

Tüm dünyada etkisini göstermeye devam eden Koronavirüs tedbirleri kapsamında salgının önlenmesi amacıyla İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre 65 yaş üstü kişilerin sokağa çıkmaları yasaklanmıştı.

Kararın açıklanmasının ardından harekete geçen Kulübümüz, 65 yaş üzeri kulüp üyelerimize ve 65 yaş üzeri kombine kart sahiplerimize nasıl destek olunabileceği konusunda Başkanımız Ali Koç'un önderliğinde bir çalışma gerçekleştirmiş ve çalışmanın sonucunda "Fenerbahçe Ailesi Destek Kolisi" adı altında gıda ve temizlik ürünlerinin yer aldığı kolilerin gönderilmesine karar verilmişti.

Kulübümüzün, Koronavirüs salgını nedeniyle hayata geçirdiği 65 yaş üzeri kulüp üyeleri ve 65 yaş üzeri kombine kart sahipleri için hazırlanan Fenerbahçe Ailesi Destek Kolilerinin dağıtımına bugün başlandı. Bu süreçte kulübümüz, iletişim kanallarımızla, kulüp üyelerimizin yanı sıra futbol, basketbol ve voleybolda kombine kart sahibi olan tüm 65 yaş üzeri taraftarlarımıza ulaştı ve adres bilgilerini güncelledi. Kulübümüz kolilerin dağıtımı konusunda sponsorlarımızdan Getir firmasıyla iş birliğine giderken, koliler, Getir firmasının İstanbul Sancaktepe'deki merkezinde hazırlandı. Kolilerin içinde gıda ve temizlik malzemelerinin yanı sıra taraftarlara özel bir mektup ve hediye yer aldı.

Paketlenen koliler daha sonra dağıtıma hazır hale getirildi. Koliler sarı lacivert renklerle süslenen ve üzerlerinde kulübümüzün logosunun bulunduğu 5 farklı araca yüklendi.

Getir firmasının deposundaki bu süreci Yönetim Kurulu Üyemiz Mustafa Kemal Danabaş, Getir firmasının kurucu ortaklarından Tuncay Tütek ile birlikte takip etti. Koliler daha sonra dağıtıma çıktı. 65 yaş üzeri kulüp üyelerimiz ve 65 yaş üzeri kombine kart sahibi taraftarlarımızın evlerine kadar getirilen koliler, sosyal mesafe kuralına uyularak kapılarının önlerine bırakıldı. Kolilerini teslim alan taraftarlarımız pencere ya da balkonlarından atkılarını sallayarak Fenerbahçe Ailesi Destek Kolisi için teşekkür etti.

Yönetim Kurulu Üyemiz Mustafa Kemal Danabaş, Getir firmasının kurucu ortaklarından Tuncay Tütek, konu ile ilgili görüşlerini Fenerbahçe Televizyonu’yla paylaştı.

Yönetim Kurulu Üyemiz Mustafa Kemal Danabaş:

Dünyayı saran Koronavirüs salgınından sonra Başkanımız Ali Koç’un önderliğinde 65 yaş üstü kulüp üyelerimize ne yapabileceğimizle ilgili bir beyin fırtınası yaptık. Biliyorsunuz ki devletimizin aldığı kararla 65 yaş üstü vatandaşlarımız sokağa çıkamıyor. 65 yaş üstü Fenerbahçe Spor Kulübü kongre üyeleri ile futbol, voleybol ve basketbol branşlarımızdaki kombine kart sahiplerimize bir destek kampanyası olarak ‘Fenerbahçe Ailesi Destek Kolisi’ göndermeye karar verdik. Bu konuda Getir firmasıyla bir iş birliğine gittik. İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Kocaeli’nde Getir firması kanalıyla kolilerimizi dağıtıyoruz. Bunun dışında Türkiye’nin dört bir yanındaki 65 yaş üstü kongre üyelerimize ve kombine kart sahiplerimize kargo kanalıyla bugünden itibaren bu koliler gönderilmeye başlandı. Getir firmasıyla yaptığımız iş birliği sonucunda arabalarımıza Fenerbahçe amblemini ve sarı lacivert renklerimizi giydirdik. Bugün kolileri dağıtmaya başladık. Getir firmasıyla da yakın iş birliği içerisindeyiz. Bizim sponsorumuz ve gelecekte daha da yakın iş birliği içerisine girerek daha güzel işlere de beraber imza atacağız. Salgında hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere, hizmet sektöründe bu salgına rağmen çalışmaya devam eden tüm paydaşlara da Allah kolaylık versin. Kendilerine teşekkür ediyoruz.

Getir firmasının kurucu ortaklarından Tuncay Tütek:

Getir firması dünyada bir ilki gerçekleştiriyor. Getir’in hizmeti 10 dakikada insanların ihtiyacı olan ürünleri olduğu yere götürmektir. Bu dünyada yapılmayan bir iş. Getir bir Türk firması olarak bunu dünyada yapabilmiş olan ilk firma. Getir, öncelikli olarak bir teknoloji firması. Daha sonra tedarik yani bir perakende firması. Son olarak da lojistik firması. Biz bu yazılımımızı ve teknolojimizi Türkiye’de Türk mühendisler tarafından yapıyoruz. Bu anlamda ilkiz. Fenerbahçe Spor Kulübü, Sayın Ali Koç’un önderliğinde Koronavirüs salgınında Türkiye’de bir ilke imza atıyor. Fenerbahçe Spor Kulübü futbolcuları ve Fenerbahçe Spor Kulübü, ilk önce yine Getir’in dağıtımını yaptığı İstanbul Valiliği tarafından düzenlenen Vefa kolisi kampanyasına katıldı. Bu kapsamda ihtiyacı olan vatandaşımıza Fenerbahçe’nin bağışladığı 33 bin koliyi götürüyoruz. Biz Getir olarak Fenerbahçe’nin sponsorlarından bir tanesiyiz. İlişkimiz de her geçen gün daha derinleşiyor. Birbirimizi tanıdıkça ve iki taraf da birbirine ısındıkça bu iş birliği daha da anlamlı hale geliyor. Şu anda da 65 yaş üzeri kongre üyelerine ve kombine kart sahiplerine ihtiyaç kolilerini götürüyoruz. Yeter ki onlar evden çıkmasınlar. Biz Getir olarak 5 şehirde operasyon gösteriyoruz. Yaşlılarımız evde kalsın ve kendilerine dikkat etsinler istiyoruz. Ben de başta doktorlar ve sağlık çalışanları olmak üzere, güvenlik güçlerine, basın mensuplarına minnettarlıklarımızı iletiyorum. Çok fazla sahada çalışan insan var. Getir’in personeli de yaklaşık 5 bin kişiyle sahada. Onlara da teşekkürlerimi iletiyorum. Getir’in ilklerini Fenerbahçe ile birlikte daha nice ilklere götüreceğiz. Getir firması teknolojide lider. Fenerbahçe Spor Kulübü de alanında çok güzide bir spor kulübü. Buradan hep beraber dünyaya güzide işler çıkartacağız.”

Fotoğraflar: Ahmet Hopyar

Basın Fotoğrafları