KÜREK

Çifte şampiyonluğun ardından açıklamalar

12 Şubat 2021 Cuma 14:30

Kürekçilerimiz, Köyceğiz'de düzenlenen Büyükler Türkiye Şampiyonası’nda 15 yarışın 14'ünü kazanarak; erkeklerde üst üste beşinci, kadınlarda ise üst üste üçüncü şampiyonluğuna ulaşırken, yarışları yerinde takip eden Yönetim Kurulu Üyemiz Sevil Zeynep Becan, Amatör Şubeler Koordinatörümüz Fikret Çetinkaya ve Şube Sorumlumuz Ozan Bayülken Fenerbahçe Televizyonu’na açıklamalarda bulundu. 

Yönetim Kurulu Üyemiz Sevil Zeynep Becan: 15 yarışın 14’ünü kazandık

Yarışların ardından sporcularımızı ve antrenörlerimizi tebrik eden Yönetim Kurulu Üyemiz Sevil Zeynep Becan,  desteklerinden ötürü Başkanımız Ali Koç ve Yönetim Kurulumuzu da teşekkür etti.  Bugün tarihe geçecek bir başarı elde edildiğine vurgu yapan Becan, “Büyük bir mutluluk yaşıyoruz. 15 senedir yarışları izliyorum, en başarılı yarışları yaşadık. Çok çok gururluyuz. Kızlarımız ilk defa tüm yarışların tamamını kazandı. Onlara çok güveniyoruz, çok mutluyuz.  Erkek takımımız ise bir yarış hariç hepsini kazandı ve toplamda 15 yarışın 14’ünü aldık. Bu herhalde kulübümüz tarihindeki en büyük başarılarından biri.  Bu başarının arkasında uzun ve çok meşakkatli bir kamp süreci var. Bu süreçte sporcularımızın ile antrenörlerimizin de büyük özverisi var. Şube yöneticilerimiz Ozan bey ve Erhan bey de, bu kadar başarıyı ilk defa gördüklerini söylediler. Hepimiz çok çok mutluyuz. Onlara yürekten teşekkür ediyorum. Tabi en önemlisi Sayın Başkanımıza verdiği bütün destekler için çok teşekkür ediyorum. Kulübümüzün bu durumunda Yönetim Kurulumuzun da desteklerini çok çok iyi biliyoruz. Ayrıca Fikret Çetinkaya’ya teşekkür ediyorum.  Onunda koordinasyonunda güzel bir işbirliği ile kendisi de bugün buraya geldi. Başarılarımızın inşallah önümüzdeki zamanlarda, uluslararası şampiyonalarda ve Olimpiyat kotalarında da devam etmesini arzu ediyorum. “ dedi.

Amatör Şubeler Koordinatörümüz Fikret Çetinkaya: Tarihi başarı

Amatör Şubeler Koordinatörümüz Fikret Çetinkaya, “Fenerbahçe müsabakalarının olduğu her yerde olmaya çalışıyoruz. Hem sevdamız hem görevimiz bu. Kürek şubesi son yıllarda elde edemediği kadar en büyük başarıyı elde etti. 15 müsabakanın 14’ünü kazandı. Bu yarışmalara çok ciddi hazırlandılar. Başta Kürek Şubesi’nden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Sevil Zeynep Becan’a, şube sorumlularımız ile antrenörlerimize ve tabiki olmazsa olmazımız Amatör Şubelerimizin destekçisi Sayın Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Burada tarihi başarı gördük. Şimdiki hedefimiz milli takıma katılacak sporcularımızın Olimpiyat kotası alması. İnşallah bunu da göreceğiz. “ diye konuştu.

Şube Sorumlumuz Ozan Bayülken: 1984 yılından beri küreğin içindeyim. Bu kadar üstün bir performans hatırlamıyorum

Şube Sorumlumuz Ozan Bayülken de, “Ekim ayının sonundan beri çocuklar evlerini unuttular. Çok çalıştık. Kızlar 6’da 6 yaptı, erkekler 9'da 8 yaptı. 1984 yılından beri küreğin içindeyim. Bu kadar üstün bir performans hatırlamıyorum. Tüm antrenörlerime ve tüm sporcularıma teşekkür ediyorum. Destekleri için Sayın Başkanıma, Sevil hanıma, Fikret Çetinkaya’ya çok teşekkür ediyorum. Fenerbahçe camiasına hayırlı olsun. İnşallah böyle devam edeceğiz. 

Antrenör ve sporcularımız da açıklamalarında duyduklarını mutluluğu dile getirdi.