KÜREK

Kürek Şubemiz Kadınlar ve Erkeklerde Türkiye Şampiyonu oldu

28 Nisan 2019 Pazar 12:33

Mart ayında Büyükler Türkiye Kupası Yarışları’nda erkekler ve kadınlarda şampiyonluğa ulaşan kürek şubemiz büyük bir başarıya daha imza attı. Sporcularımız Sapanca’da düzenlenen Büyükler Türkiye Şampiyonası’nda Erkekler ve Kadınlarda şampiyon oldu.

Sarı Lacivertliler organizasyonun ikinci gününde erkeklerde 4 kategoride 1.’lik elde etti. Tek çiftede Onat Kazaklı, iki tekte Besim Tolga Şahinoğlu ve Selehattin Gürsoy, hafif kilo iki çiftede Enes Kuşku Ve Mert Kaan Kartal kürsünün ilk basamağına çıkan sporcularımız oldu.

Hasan Selehattin Tayfun, Besim Tolga Şahinoğlu, Eren Can Aslan, Gökhan Güven, Onat Kazaklı, Ömer Sefa Polat, Selahattin Gürsoy, Fatih Ünsal Ve Mert Kaan Kartal’dan oluşan Sekiz Tek Dümencili Takımımız da yarışı ilk sırada tamamladı.

Kadınlarda Didem Sürer Ve Elis Özbay’dan oluşan iki tek takımımız 1. oldu. Hafif Kilo Tek Çiftede Nigar Hatun Demiroğlu ve Tek Çiftede Petek Hepsağ da ikincilik elde etti.

Bu sonuçların ardından erkek ve kadın takımlarımız şampiyonluğunu ilan etti.

Erkeklerde Fenerbahçe 858 puanla şampiyon olurken, Galatasaray 748 puanla ikinci sırada yer aldı. Kadınlarda ise sporcularımız 480 puanla zirveye çıkarken, 410 puanlı Galatasaray’ı geride bıraktı.

Yarışlardan sonra düzenlenen törende sporcularımıza madalyalarını Genel Sekreterimiz Sevil Zeynep Becan ve Yönetim Kurulu Üyemiz Mustafa Kemal Danabaş takdim etti. Ardından kupalarını alan sporcularımız şampiyonluğu tezahüratlarla doyasıya kutladı.

Kupa töreninin ardından Genel Sekreterimiz Sevil Zeynep Becan, Yönetim Kurulu Üyemiz Mustafa Kemal Danabaş ve Fenerbahçe Kürek Şubesi Sorumlusu Ozan Bayülken Fenerbahçe Televizyonu’na şampiyonluğu değerlendirdi.

Genel Sekreterimiz Sevil Zeynep Becan, “Bu büyük başarıdan ötürü kürek takımımızı tebrik ediyorum. Geçen ay da buradaydık ve geçen aydan bugüne nasıl yoğun çalışarak kendilerini daha da geliştirdiklerini gördük. Çok mutluyum. Şubeyle ilgili ve şubelerin bağlı olduğu yönetim kurulu arkadaşımıza sözü vermek isterim. O daha yakından takip ediyor. Çok mutlu ve gururluyuz.” ifadelerini kullandı.

Yönetim Kurulu Üyemiz Mustafa Kemal Danabaş, “Geçen ay Türkiye Kupası, bu ay da Türkiye Şampiyonası. Hem kadınlarda hem de erkeklerde şampiyonluğu aldık. Kupayı Başkanımıza götürüyoruz. Mutluyuz. Bu başarıda emeği geçen teknik ve idari kadro ile sporcuları tebrik ediyorum. Bu şubeyle yapacak daha çok işimiz var. Daha çok kupalar kazanacağız. Son bir ay içerisinde özellikle erkeklerde kıl payı aldığımız şampiyonluğu bu sefer eze eze aldık. Kadınlarımız yeni kurulan bir takım. Onlar da çok rahat iki kupa aldılar. Herkese teşekkür ediyorum. Bu kupa Başkanımıza ve Yönetim Kurulumuza armağan olsun.” dedi.

Fenerbahçe Kürek Şubesi Sorumlusu Ozan Bayülken, “1 Ağustos’ta büyük takımla çalışmaya başladık. Uzun ve yorucu bir yolculuktu. Başkanımıza, Yönetim Kurulumuza, tüm teknik ekibime ve sporcularıma tek tek teşekkür ediyorum. Türkiye Kupası’nı alırken söz vermiştik. Bu işi sekiz tek yarışına bırakmadan bitireceğimizi söylemiştik. Sekiz teke bırakmadan da bitirdik. Üstüne sekiz teki de aldık. Mustafa Kemal’in kürekçileriyiz.” şeklinde konuştu.

Şampiyonanın ilk gününde de sporcularımızdan başarılı sonuçlar gelmişti

Büyükler Türkiye Şampiyonası’nın ilk gününde ise sporcularımız; 23 Yaş Altı Erkeklerde 4 tek ve dört çifte yarışlarını kazandı. Sarı Lacivertliler tek çifte ve hafif kilo 2 çiftede ikincilik elde ederken, iki tek yarışını üçüncü tamamladı. Fenerbahçemiz, Büyük Kadınlarda da iki çifte, hafif kilo iki çifte ve hafif kilo dört çiftede birinci oldu.

Haberin diğer fotoğrafları

/

Basın Fotoğrafları