KULÜP

Başkan Yardımcımız Burhan Karaçam: Biz hala büyük bir umutla, inançla faillerin bulunmasını bekliyoruz

04 Nisan 2020 Cumartesi 17:26

Başkan Yardımcımız Burhan Karaçam, Fenerbahçe Televizyonu'na yaptığı açıklamada 4 Nisan 2015’te futbol takımımızın otobüsüne yapılan saldırıyla ilgili konuştu. Karaçam, bir yıl önce başlayan ‘Fener Ol’ kampanyamıza ilişkin görüşlerini de paylaştı.
 
Türk spor tarihinin en kara günlerinden biri olan 4 Nisan 2015’te takım otobüsümüze yapılan saldırının faillerinin bulunmasını inançla beklediklerini ifade eden Karaçam, “Olayın acı tarafı bir yana esas üzücü tarafı; bu kadar süre içinde faillerinin bulunamamış olması. Fenerbahçe; kasıtlı bir girişimin, hareketin, kampanyanın çok çirkin, çok acı ve Türk sporuna yakışmayan bir örneğiyle karşı karşıya kaldı. Allah’ın izniyle ufak tefek zararlarla o gece atlatıldı. Bu olayın üzerine gidilmemesi ve faillerinin bugüne kadar bulunamaması ve gizlilik içinde bu konuların gerçekleşmiş olması sadece Fenerbahçe taraftarını, Fenerbahçe’yi sevenleri değil; aynı zamanda tüm Türkiye’de bu gibi olayların karşısında olan geniş bir kitleyi de etkilemiş durumda. Biz hala büyük bir umutla, inançla faillerin bulunmasını bekliyoruz ve bir daha ne Fenerbahçe için ne de başka kulüpler için bu tür olayların tekrarlanmamasını temenni ediyoruz.” dedi.

TÜRKİYE’NİN EN VARLIKLI KESİMİNDEN EN DAR GELİRLİ KESİMİNE KADAR FENERBAHÇE RENKLERİNE GÖNÜL VERMİŞ HERKES BU KAMPANYAYA KATILDI
 
Fener Ol kampanyasına ilişkin de açıklamalarda bulunan Başkan Yardımcımız Burhan Karaçam, “Başkanımız Ali Koç, Fenerbahçe’nin tarihi içinde olabilecek en zor dönemde çok büyük mali yükleri üstlenerek göreve geldi. Büyük bir destekle göreve geldi. Göreve gelmeden önce, ‘öncelikle biz elimizi taşın altına koyacağız ve sonra da sizlerin, taraftarlarımızın, Fenerbahçe’yi sevenlerin desteğini isteyeceğiz’ demişti. Maalesef daha erken başlamayı hedeflediğimiz bu kampanya, çeşitli olumsuz gelişmeler nedeniyle biraz geç kaldı. Fenerbahçe’nin mali durumu çok daha ağırlaşmış bir noktada bu kampanyayı başlattık. Sadece Türkiye’de değil; dünya çapında da eşi benzeri görülmemiş bir organizasyonla bu kampanyayı yürüttük. Çok zor bir dönemde çok riskli bir projeydi. Tüm Fenerbahçelilerin, Fenerbahçe’nin her kesimini, her grubunu, dünyanın her köşesini hedefleyen ve onların desteğini almayı düşünen bir projeydi. Çok geniş bir organizasyonla bu konuya girdik. 3-4 ay süren bir hazırlık dönemi sonrası girdik. Türkiye’nin ekonomik açısından da zor bir döneminde başlatıldı. Fenerbahçe’nin içinde bulunduğu zorlu mali şartlar ki bugün halen artarak devam etmektedir, ama Fenerbahçe taraftarının desteğine olan güven ve inançtan bu risk üstlenildi. Yüzlerce kişinin katılımıyla, uzun süren bir hazırlık döneminden sonra girildi. Sonuçları itibarıyla da sadece Türkiye için değil; dünya için de çok önemli bir gelir kaynağı yaratıldı. Elbette ki Acun Ilıcalı’nın üstlenmiş olduğu WinWin kampanyasının da çok önemli bir rolü var. Ama Türkiye’nin en varlıklı kesiminden en dar gelirli kesimine kadar Fenerbahçe renklerine gönül vermiş herkes bu kampanyaya bir şekilde katıldı. Bu konuda emek veren herkese, benim de sorumlu olduğum kesime, birlikte hareket ettiğimiz gönüllü bölge denetçilerimize gösterdikleri özverili çalışma ve emekleri için teşekkür ediyorum. Herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.