KULÜP

WinWin’e katılan 20 talihli otomobillerini teslim aldı

06 Ağustos 2019 Salı 18:43

Fener Ol kampanyası kapsamında hayata geçirilen WinWin projesinde otomobil kazanan 20 talihli, ödüllerine kavuştu. İstinye’de bulunan Otokoç ve Birmot tesislerinde düzenlenen teslim töreninde Başkanımız Ali Koç ve Acun Ilıcalı, 20 talihliye araçlarını teslim etti.

Fenerbahçemizin mali bağımsızlığına kavuşmak için atılan en önemli adımlardan biri olan ve Nisan ayında başlayarak Fenerbahçeli taraftarların desteği ile her gün daha da büyüyen Fener Ol kampanyası dâhilinde hayata geçirilen WinWin projesinde, büyük ödüller sahiplerini buldu.

Acun Ilıcalı tarafından Fener Ol’a destek olmak amacıyla hayata geçirilen WinWin projesinde, bağış yapanlar arasından noter huzurunda yapılan çekilişle belirlenen binlerce kişi, birbirinden özel hediyelerle buluştu. Bugün düzenlenen etkinlikte WinWin’e katılarak otomobil kazanan talihliler araçlarına kavuştu.

İstinye Otokoç ve Birmot tesislerinde düzenlenen organizasyonda Fiat ve Ford marka 20 araç, Başkanımız Ali Koç ve Acun Ilıcalı tarafından sahiplerine teslim edildi.

Etkinlikte Başkanımız Ali Koç şöyle konuştu:

“Sevgili Fenerbahçelilere, Otokoç ve Birmot’un değerli çalışanlarına, Genel Müdürümüz İnan Ekici’nin huzurunda değerli basın mensupları, çocuklarımıza, Sevgili Acun Ilıcalı’ya, Burhan Karaçam’a, herkese hoş geldiniz diyorum. Sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Bugün aynı zamanda efsanelerimizden Selçuk Yula’nın vefatının yıldönümü. Selçuk Yula’yı burada bir kez daha saygıyla anıyorum.

Güzel bir iş için, keyifli bir tören için buradayız. En azından kazananlar için keyifli bir tören. Kulübümüzün mali açıdan bir nebze rahatlaması, orta ve uzun vadede mali açıdan daha özgür olabilmesi için yapabileceklerimizden bir tanesi de “Fener Ol” kampanyasıydı. 4 ay önce, 4 Nisan günü “Fener Ol” kampanyasını hayata geçirdik.

Geçen 4 ay çerisinde Fenerbahçe’nin büyük bir camia olduğunu gördük. İçinde bulunduğumuz tüm ekonomik sıkıntılara, geçmişte denenip de başarısız olan tüm kampanyalara rağmen biz yola çıktık. Karşılığını göreceğimizi düşündük. Beklediğimiz gibi de bu fedakar camia, maddi ve manevi fedakarlık söz konusuysa herkesten cömert olan Fenerbahçeliler bizim çağrımızda bizi yalnız bırakmadılar.

Geldiğimiz noktada bugüne kadar 1.6 Milyon’un üzerinde katılım sağlandı. Bunu tekil kişi olarak söylüyorum. Bu kampanyada bugüne kadar 150 Milyon TL kaynak yaratıldı. Bu rakam büyük gelebilir. Geçmişte yapılan tüm kampanyalara baktığımız zaman kendi içinde rekordur. Ama kulübümüzün harcamalarına baktığımız zaman geldiği gibi kasamızdan çıkıp günlük ihtiyaçlarımızı, yükümlüklerimizi karşılamamız için harcanmış bir bedeldir. Bize ciddi nefes aldırmıştır. “Fener Ol” kampanyasının ilk dört ayı dedim, Şubat ayının sonuna kadar devam edecek. Temmuz-Ağustos ayında biraz frene bastık. Eylül ayında “Fener Ol” kampanyasında tekrar gaza basacağız. Biliyorum ki sizler de bugüne kadar olduğu gibi desteklemeye devam edeceksiniz. “Fener Ol” kampanyası camiamızın büyüklüğüne, kudretine ve potansiyel taraftar sayımıza baktığımız zaman ise rakamların ve katılımın büyük olmasına rağmen potansiyelimizin daha başında olduğumuzu düşünüyorum. Bu camiayla hedeflediğimiz 350-400 hatta 450 milyonları yakalamayı umut ediyoruz. Söylemesi kolay ama yapması zor. Olmasa da bu sene bütçemize bu kampanya için Burhan Bey ve ekibi 200 Milyon TL yazmıştı. Onu tutturacağımızdan emin olduğumuzu söyleyebilirim. Bunun için de emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız, iyi ki Fenerbahçeliyiz ve iyi ki Fenerbahçe var.

Bu kampanyamızın başarısındaki tılsımlardan bir tanesi de hepinizin çok iyi bildiği gibi Sayın Acun Ilıcalı. Acun Ilıcalı için Fenerbahçe söz konusuysa anlatmama gerek yok, her türlü riski, sosyal medya saldırısını da göze alarak Fenerbahçe için geçmişte de olduğu gibi bugün de her türlü fedakarlığı yaptı. Tüm imkanlarını kullandı. Sadece maddi açıdan ya da teşkilat açısından düşünmeyin. Bir de beynindeki yaratıcılığı kullandı. Bizim için önemli olan ve fark yaratan konu da bu. “Fener Ol” kampanyasının bir alt kampanyası olarak WinWin projesini dizayn etti, geliştirdi. Üç dört ay konuştuk. Arada Dominik’e gitti geldi. Her geldiğinde yeni fikirleri vardı. Fikirlerin üstüne yeni fikirler koydu. Ekibi canla başla çalıştı. Bizim muhatabımız Oktay Bey’di. O da sağ olsun Acun Medya’nın bütün imkanlarını bizlere sundu. Geldiğimiz nokta da büyük bir yaratıcılık örneği de ödüllerdi. 5000 ödül, bir kampanya için az buz bir rakam değil. Oransal olarak baktığımızda belki de Türkiye’de bugüne kadar yapılmış kampanyalara arasında en bonkörüydü. Bu kampanyada çok şey vardı. Parayla elde edemeyeceğiniz, ulaşamayacağınız, manevi değeri ölçülmesi güç tecrübeler vardı. Bunların hepsi Fenerbahçe camiasının içinden çıkan ve normal şartlarda günlük hayatta kimsenin erişemeyeceği, ulaşamayacağı fikirler, ödüller vardı.
Obradovic ile yemek yemek, sevdiğiniz bir sporcuyu özel gününüze çağırma, basketbol salonumuzda bir maç yapma, Futbol A Takımımızla karma maç yapma, yeni sezon formaları vs. Hepiniz biliyorsunuz. Bunun yanında bir de maddi değeri olan ödüller vardı. 5 adet ev, 20 adet araç ve Amerika’ya tur vardı.

Bugün arabalar sahiplerini buluyor. İnşallah önümüzdeki sene şampiyon olduğumuzda araçları kazananlar şampiyonluk kutlamasına bu otomobillerle çıkar. En büyük hayalim ve arzum da bu. İnşallah Rabbim bize o günleri de gösterecek. O zamana kadar da güvenli bir şekilde kullanmanızı rica ederim.

Bu kampanyada beni sevindiren hususlardan bir tanesi de gerçekten ödüllerin ihtiyacı olan insanlar tarafından kazanılmasıydı. Çok hayırlı bir iş oldu. Üç dört tane arabası olan değil de gerçekten arabaya ihtiyacı olan Fenerbahçeliler kazandı. İyi günlerde kullanmanızı diliyorum.

WinWin’de 1.1 milyon SMS atıldı. Bununla birlikte efsane formamıza 20 tane efsane oyuncumuzun imzaları atıldı. 120 bin adet forma talep edildi. 120 bin formalık kaynak da buradan yaratıldı. Formaların neredeyse hepsi dağıtıldı diye biliyorum. Bu formaların özelliği de bir daha üretilemeyecek olmasıdır. Bu formalar tarihe geçen formalar.

Ben Otokoç ve Birmot şirketlerine kampanyamıza verdikleri cömert destekten dolayı çok teşekkür etmek istiyorum. Sadece araçları temin etmekle kalmadılar, her anlamda kampanyayı desteklediler. İletişiminden marka pozisyonlanmasına kadar size de, İnan Bey’in huzurunda çok teşekkür ediyorum. İnşallah ileriye dönük olarak sizler de yeni müşteriler kazanmış olursunuz.

Kampanyamıza Eylül ayında tekrar gaza basacağız. İyi saha sonuçları geldikçe de kampanyamızı kamçılayacağını, hızlandıracağını düşünüyorum, inanıyorum ve arzu ediyorum. Kampanyamıza katıldığınız ve Fenerbahçemize destek olduğunuz için de her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Çocuklarınızın da kalan yaz tatilinin keyifli geçmesini diliyorum. Çocuklar için Ağustos’un bu ayları stres aylarıdır. Ödevler yapılmamıştır ve yaz bitmek üzeredir. Güneşin ışığı biraz kırılır, havalar soğumaya başlar. Ödev stresi başlar. Kalan günlerin keyfine varmanızı diliyorum. Sağ olun, var olun."


Başkanımız Ali Koç’un ardından söz alan Acun Ilıcalı ise, herkesin elini taşın altına koyduğunu belirtti ve sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Benim için de güzel bir organizasyon oldu. Taraftarımızın zor günlerde takımımızın yanında olacağını biliyorduk. Takımımız tarihinin en kötü sezonlarından birini geçirirken taraftarımızın tribündeki coşkusu ve desteği hep aklımda kaldı. Beni ciddi derecede etkiledi. Bu kampanyayı oluştururken de bu taraftarın takımının yanında olacağını bu görüntüde hissetmiştim. Açıkçası olağanüstü bir ilgi oldu. Türkiye’nin ekonomik şartlarının zor olduğu ve zor geçtiği bu günlerde taraftarımız gerçekten bana göre elinden gelen her şeyi ortaya koydu. Bugün kazanan arkadaşlarımız da bir ödül kazanma duygusuyla değil de takımına destek olma duygusuyla bu SMSleri gönderdiler. Onların bu iyi niyetli çabasını da Allah takdir etti ve bugün onlar araba sahibi olacaklar. Bu açıdan kampanya da çok güzel ve maneviyatı yüksek oldu. Başkanımıza ve Yönetimimize çok teşekkür ediyorum. Çünkü kampanya süresince biz de onlardan ‘şu olur mu, bu olur mu’ şeklinde çok talepte bulunduk. Hepsine ‘olur’ dediler. ‘Takımla maç yapılır mı’ diye sorduk. Ona da ‘olur’ dediler. Bu da herkesin elini taşın altına koyduğunu gösteriyor. Camia olarak kenetlendik. Ben çok mutluyum. Böyle bir takımı tuttuğum için, bugünleri gördüğüm için çok mutluyum. Küçüklüğümden beri Fenerbahçe’nin gittiğim maç sayısını bilmem ama ayrıcalığını hep hissetmiştim. Bu kampanya da benim için yeni bir kilometre taşı oldu. İyi ki Fenerbahçeliyim!”

WinWin’e benzer birtakım farklı projelerin de taraftarlarımızı beklediğini ifade eden Başkan Yardımcımız Burhan Karaçam, “Sevgili Başkanımız Ali Koç, çok zor bir görevi devraldı. Zor olacağını tahmin ederek devraldı ama bu denli zor olacağını gerçekten o da bizler de öngörmemiştik. Çok zor bir dönemden geçiyoruz. Geldiğimiz günden beri geçiyoruz. Fenerbahçe camiasının desteğinin sürekliliğine inanıyoruz. Bunları sizlerden bekliyoruz. WinWin, “Fener Ol” projesinin alt projesiydi. Buna benzer birtakım projelerle Fenerbahçelilerin önüne geleceğiz. Bizi yalnız bırakmayın. Zorlu mücadelemizde yanımızda olun. Buna inanıyoruz. Bunu da fiili olarak görmek istiyoruz. Sağ olun, var olun.” dedi.

WinWin kapsamında 10 Ford, 10 Fiat araç talihlilerle buluştu. Anahtar tesliminin ardından Başkanımız Ali Koç, 20 talihli ve aileleri ile toplu fotoğraf çektirdi. WinWin dahilindeki diğer ödüller de ilerleyen günlerde talihlilere teslim edilecek.          

Fotoğraflar: Burak Saltık

Haberin diğer fotoğrafları

/

Basın Fotoğrafları