HEFORSHE

Kulüp çalışanlarımıza toplumsal cinsiyet eşitliği seminerleri verildi

28 Haziran 2019 Cuma 18:15

Kulübümüzün ve bağlı şirketlerin pek çok farklı departmanından 30 çalışanımızın ‘toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimcileri’ olarak yetiştirildiği eğitimler tamamlandı. Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda gerçekleştirilen eğitimlerin ikinci gününde; Sosyal Sorumluluk Projelerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Simla Türker Bayazıt da yer aldı.

Çalışanlarımız, sporcularımız ve teknik ekiplerimiz arasında yaygınlaştıracağımız toplumsal cinsiyet eşitliği eğitim ve seminerleri yetişkin eğitimi ve toplumsal cinsiyet eşitliği alanında çok tecrübeli olan AÇEV tarafından yapıldı.

Fenerbahçe Spor Kulübü olarak; ‘öncü ve örnek’ kulüp olma misyonuyla kadınlar ve kız çocukları için çok önemli bir rol üstlendiklerini belirten Yönetim Kurulu Üyemiz Simla Türker Bayazıt, “Fenerbahçe Spor Kulübü olarak; geçtiğimiz sezon başından bu yana ‘öncü ve örnek’ kulüp olma misyonumuzla kadınlar ve kız çocukları için çok önemli bir rol üstlendik.

Tüpraş’ın desteğiyle Birleşmiş Milletler Kadın Birimi ile beraber çalışarak Toplumsal Cinsiyet Eşitliği için  Kadınlar ve Erkekler olarak “Birlikte Eşitiz” dedik ve HeForShe hareketine destek vermeye başladık.

Bugün burada gerçekleşen eğitimlerle Toplumsal Cinsiyet Eşitliği konusunda yaptığımız farkındalık çalışmalarına bir yenisini ekledik. Bu eğitimlerle kulübümüzün ve bağlı şirketlerin pek çok farklı departmanından 30 çalışanımız ‘toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimcileri’ olarak yetiştiriliyor.

Gönüllü eğitmenlerimiz alacakları sertifikaların ardından kulübümüzün kendi bünyesindeki eğitmenler olarak tüm birimlerimize, sporcularımıza, antrenörlerimize verecekleri eğitimlerle kulübümüzün toplumsal cinsiyet eşitliği konusundaki dönüşüm ve gelişiminde rol alacaklar.

Bu adımımızla eşitlikçi kurum kültürüne katkıda bulunmak ve erkek egemen görünen ve algılanan spor dünyasında zihniyet dönüşümünü tetiklemek, kulübümüzün bu projedeki en önemli amaçları birisidir.
Kadın-erkek binlerce sporcusu, çalışanı olan Fenerbahçe Spor Kulübü olarak biz biliyoruz ve inanıyoruz ki kadın ve erkekler hayatın her alanında tüm işleri birlikte yaptığımız takdirde her şey daha anlamlı hale geliyor. İşte bu nedenle birlikte daha güçlüyüz ve eşitiz.

Bu anlamlı organizasyonun arka planında görev alan herkese, Birleşmiş Milletler Kadın Birimi’ne, AÇEV eğitmenlerine, eğitimlere katılan değerli kulüp çalışanlarımıza hepinize çok teşekkür ediyorum.
” ifadelerini kullandı. 

Basın Fotoğrafları