KULÜP

Yönetim Kurulu Üyemiz Sevil Zeynep Becan “11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü Konferansı”na katıldı

11 Ekim 2019 Cuma 17:12

11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü Konferansı bu yıl beşinci kez düzenlendi. Yönetim Kurulu Üyemiz Sevil Zeynep Becan da konferansın konukları arasında yer aldı.

Dünya Kız Çocukları Günü Konferansı, "Kız Çocuklarının Güçlenmesinde Başarı Hikayeleri: Görünmeyen Zorlukların Üstesinden Gelmek" temasıyla İstanbul'da gerçekleştirildi. Yönetim Kurulu Üyemiz Sevil Zeynep Becan, Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Grubu'nun danışmanlığında düzenlenen konferansta konuşmacı olarak yer aldı.

Sevil Zeynep Becan; oyuncu-senarist Gupse Özay ve Avrupa'da yapay kalp nakli ameliyatı gerçekleştiren ilk kadın cerrah Dilek Gürsoy ile birlikte kendi başarı hikayesini katılımcılara anlattı.

Yönetim Kurulu Üyemiz Sevil Zeynep Becan, Fenerbahçe'nin kadınların toplumsal sorunların aşılmasında öncü rolü üstlendiğini ve kulübümüzün cinsiyet eşitliği başta olmak üzere sosyal projelerde dünyada ilklere imza attığını örneklerle dile getirdi.

Konferansı izleyenlerle yakından ilgilenen, Yönetim Kurulu Üyemiz Sevil Zeynep Becan, Dünya Kız Çocukları Günü ve organizasyonla ilgili görüşlerini Fenerbahçe Televizyonu’yla paylaştı.

Kız çocuklarının önündeki engellerin kaldırılarak desteklenmesi gerektiğine vurgu yapan Yönetim Kurulu Üyemiz Sevil Zeynep Becan, “Bugünün anlamı büyük. Kız çocuklarının önlerindeki engellerin kaldırılması, onların sadece eğitime değil, kaliteli eğitime ulaşması ve ilerideki hayatlarında engelsiz, her türlü içlerinden gelen kabiliyetli olduğu alanlarda iş yapmaları, başarılı olmaları ve bu konuda desteklenmeleri son derece önemli. O yüzden bugünü çok önemsiyorum. Çok keyifli bir panel oldu, çok etkileyiciydi. Dilek hanım, bilindiği üzere uluslararası bir cerrah, aynı zamanda Almanya’da ödül alan bir cerrah. Onun samimiyeti, içtenliği ve yapılabilirlik noktasında anlattıkları bence çok etkileyiciydi ve herkesi etkilediğini düşünüyorum. Ben de öncelikle Fenerbahçe Spor Kulübü’nün aslında bir ‘spor’ kulübü olduğunu, futbol kulübü olmadığını vurguladım. Fenerbahçeliliğin ne demek olduğunu, Fenerbahçe’nin ilk ve öncü kulüp olduğunu anlatmaya çalıştım. Biz, bildiğiniz üzere HeForShe hareketiyle birlikte yoğun bir çalışma yapıyoruz. Ve bunu Dünyadaki ilk spor kulübü olarak yapıyoruz. Bunları anlatmaya çalıştım. Çok ilgi gördü, mutluyum. Bunları ifade etmekten dolayı da çok mutluyum. Ama öncelikle kız çocuklarının önündeki bütün engeller kalksın! Hayalimi de söyledim; kadın-erkek toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda hiçbir şekilde artık konu dahi olması, bireyler konuşulsun, başarılar konuşulsun.” dedi.

Fotoğraflar: Tolga Ovalı

Basın Fotoğrafları