HEFORSHE

Kulübümüz "Giveback Gala" etkinliğinde HeForShe "Birlikte Eşitiz" standı açtı

06 Şubat 2019 Çarşamba 14:53

Türkiye'deki girişimcilik sistemine başarılı gençleri dâhil etmeyi amaçlayan Girişimcilik Vakfı'nın, ekosistemden aldığını geri verme mantığıyla yola çıktığı “Giveback Gala” etkinliğinde “HeForShe” standı açıldı.

Raffles Istanbul’da, girişimcilerin, sanat ve iş dünyasından önemli isimlerinin katılımıyla gerçekleştirilen Gala gecesinde, Kulübümüz, Birleşmiş Milletler Kadın Birimi’nin toplumsal cinsiyet eşitliği için yürüttüğü HeForShe hareketi için stant açtı. 

Bu proje kapsamında Kadın-Erkek “Birlikte Eşitiz” diyerek sporda toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamaya yönelik harekete geçen Kulübümüz gecede yer alan gençler ve katılımcılara bu harekete dair bilgi verdi. 

Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği Fenerbahçe Spor Kulübü HeForShe – Birlikte Eşitiz standında Fenerbahçe’nin Birlikte Eşitiz manifestosunu alarak bu harekete elektronik imza ile destek verdiler. 

Siz de Fenerbahçe ile birlikte HeForShe hareketini desteklemek istiyorsanız bu linkten birkaç saniyede bunu gerçekleştirebilirsiniz:  https://www.heforshe.org/tr

Fenerbahçe Spor Kulübü HeForShe ‘Birlikte Eşitiz’ Projesi Hakkında

“Fenerbahçe Spor Kulübü, Tüpraş’ın desteğiyle Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) tarafından, başta erkekler olmak üzere tüm bireyleri Toplumsal Cinsiyet Eşitliği için dayanışmaya ve harekete geçmeye çağıran HeForShe hareketine dâhil olarak, ‘Kapsayıcı Spor Kulübü' olmak adına dünyaya örnek olacak bir adım attı.

Tarihinde ilk kez bir sosyal sorumluluk anlaşması için iş birliği yapan Fenerbahçe; HeForShe hareketinin logosunu, futbolda formasının sağ kolunda taşıyor.

Daha iyi bir toplum, daha iyi bir gelecek ve aydınlık yarınlar için 'Birlikte Eşitiz’ diyerek HeForShe hareketini destekleyen Fenerbahçe Spor Kulübü; toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda yaşayacağı dönüşüm ile kitleleri harekete geçirip farkındalık yaratarak ulusal ve uluslararası arenada örnek kulüp olacak adımlar atmayı amaçlıyor.

Dünya çapında 25 milyonu aşkın taraftarı ile büyük bir sivil toplum gücüne sahip olan Fenerbahçe Spor Kulübü, bu küresel iş birliğinde “Eşitlik için enerjimiz bitmez” mottosuyla hareket eden Tüpraş’ın da desteğini aldı.

Basın Fotoğrafları