HEFORSHE

YURTİÇİ DERNEKLER TOPLANTISINDA “BİRLİKTE EŞİTİZ” PROJESİ SUNUMU YAPILDI

19 Kasım 2019 Salı 12:23

15 Kasım 2019 Cuma günü Faruk Ilgaz Tesislerimizde gerçekleşen Yurtiçi Dernekler Toplantısı’nda dernek yöneticileri ve üyelerine Birlikte Eşitiz Projesi hakkında sunum yapıldı. 

92 derneğin katılımıyla gerçekleşen toplantıda Fenerbahçe Spor Kulübü ve Bağlı Şirketler İnsan Kaynakları Direktörümüz Önder Birgül, Kasım 2018 tarihinden bu yana Kulübümüz tarafından Birleşmiş Milletler Kadın Birimi ile Toplumsal Cinsiyet Eşitliği adına sürdürülen HeforShe  “Birlikte Eşitiz” projesi ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu. 

Başkanımız Sn. Ali Koç’un liderliğinde ve Sosyal Sorumluluk Projelerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Simla Türker Bayazıt’ın desteğiyle atılan bu küresel işbirliğine dair 1 yıl boyunca Kulübümüz çatısı altında gerçekleştirilen analiz çalışmalarından, eğitimlerden ve topluma yönelik iletişim çalışmalarından bahsedilirken, Fenerbahçemizin dünyaya örnek ve kapsayıcı kulüp olma hedefleri ele alındı. 

Proje kapsamında verilen Toplumsal Cinsiyet Eşitliği eğitim ve seminerlerinden bahseden İnsan Kaynakları Direktörümüz Önder Birgül, Yönetim Kurulu Üyelerimiz başta olmak üzere, Fenerbahçe Spor Kulübü ve Bağlı Şirketleri kapsamında 600’e yakın çalışanımıza eğitim ve seminer verildiğini aktardı. 

Derneklerimizin konuyla ilgili desteklerine ve ilgilerine de değinilen toplantıda, Fenerbahçe’nin Türkiye’nin dört bir yanındaki temsilcileri olarak kulübümüzün attığı adımları desteklemelerinin çok önemli olduğu vurgulandı. Toplumsal Cinsiyet Eşitliği semineri vermek üzere özel eğitim programına katılarak gönüllü iç eğitmen olan 24 çalışanımızın, derneklerimize de eğitim vermeye hazır oldukları paylaşıldı. 

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği konusunda üyelerimizin destek ve olumlu mesajlarının da paylaşıldığı toplantıda, derneklerimiz bünyesinde kadın üye ve yönetici sayılarının arttırılması yönünde adımlar atılmasına dair görüşler dile getirildi.

 

Basın Fotoğrafları