FUTBOL

Teknik Sorumlumuz Tahir Karapınar, Gençlerbirliği maçını değerlendirdi

07 Temmuz 2020 Salı 21:35

Teknik Sorumlumuz Tahir Karapınar, Gençlerbirliği beraberliğini yayıncı kuruluşa değerlendirdi.
 
Kendileri için iyi bir sonuç olmadığının altını çizen Tahir Karapınar, “Bizim için iyi bir sonuç değil. Galip gelerek yukarılara tutunmak istiyorduk. Oyuncu rotasyonumuzda sıkıntı olduğu için ilk devre stoper konusunda sıkıntılar yaşadık. Bireysel hatalardan gol pozisyonları yedik ve oyunu oturtamadık. Sonra oyun içinde yaptığımız değişikliklerle oyunu oturttuk. Ondan sonra iyi oynadık. İkinci devre farklıydı. Top yüzde 70 bizdeydi. Kazanmak için her şeyi yaptık. Kazanabilirdik de çünkü gol attık. Golden sonra kaçırdığımız pozisyonlar var. Kazanamadık. Sivas maçına çok iyi hazırlanıp Sivas’ı yenmek istiyoruz.” dedi.
 
Maç içerisinde stoper bölgesinde yaptığı değişiklikleri de değerlendiren Tahir Hoca, “Bizim takımımızda rotasyonda sıkıntılar olduğu için denemek zorundayız. Serdar’ın kırmızı kart görmesi bizim dengelerimizi bozdu. Bizim iki tane stoperimiz var ve biri oynamadığı zaman Luiz’i çekiyoruz, Jailson’u çekiyoruz. En son Ozan’ı denedik. Ozan’ın orada iyi oynadığını düşünüyorum. Oyun kurdu. Bizim oyun sistemimizde stoperler önemli. Onların oyuna girmesi, ters topları önemli. Ozan bunları yaptı. İkinci devrede de bunun meyvelerini aldık. Pozisyonlar yakaladık. Fenerbahçe seviyesindeki bir takımın kaçırmayacağı goller. İkinci devrede Gençlerbirliği’nin bir tane atağı var. O da bireysel hatadan kaynaklı. Gol yedik. Ondan sonra toparlamak kolay olmuyor. Baya toparladık. Golü attık. Garry’nin bir pozisyonu var. Orada penaltı da denilebilir. İzlemek lazım ama kaçırmaması gereken bir pozisyondu. Çok üst seviye oyuncuların bu tür pozisyonları kaçırmaması gerekiyor ama futbol böyle bir oyun. Kaçırabiliyorlar.” ifadelerini kullandı.

BASIN TOPLANTISI
 
“İyi başlamadık. Stoper konusunda sıkıntılarımız vardı. Jailson denedik. Bireysel hatalardan gol pozisyonları verdik. Bu sefer oyuncu toparlayamadık. Halbuki iki haftadır oyun sistemimiz baya oturmuştu. Oyuncu eksiklikleri bu sistemi bozuyor. İkinci devre bunu toparladığımızı düşünüyorum. Yüzde 70 top bizdeydi. 110 km koşmuşuz. 110 km koşan takım normalde top yüzde 70 sizdeyse onları da düşünmek lazım. Normalde bu kadar koşmamamız gerekirdi. Çok sıcak bir havaydı. İkinci devre Gençlerbirliği’nin 1 tane bireysel hatadan attığı gol var. Onun dışında pozisyonu yok. Bizim kaçırdığımız goller var. Beraberliği sağladık ama galibiyet golünü bir türlü atamadık. Çok kolay pozisyonlar da  oldu. Penaltı pozisyonu diye bir pozisyon izledim ama tam net göremedim. O da değerlendirilebilirdi. Ama Garry’nin o golü atması lazımdı. Atsaydı buradan mutlu olarak dönecektik. İstanbul’a dönüp Sivas maçına çok iyi hazırlanarak üste tutunmak istiyoruz.”
 
“Genele baktığımızda pandemi dolayısıyla motive olmak çok zor. Oyuncular sakatlıklar yaşıyor. Bizim takımımız da çok motiveydi ama başlangıçta dediğim gibi stoper sıkıntımız vardı. Jailson’u denedik. Bireysel hatalar yapınca takımın dengesi düştü ve toparlayamadık. Ancak ikinci devre toparladığımızı düşünüyorum. İyi oynadığımızı düşünüyorum. Bunu genele, 90 dakikaya yaymalıyız. Bizim eksikliğimiz bu. İnşallah son 3 maçta bunu yayacağız. İnşallah en iyi sonuçları alacağız.”
 
“Lig üçüncülüğü ihtimalini tabii ki takım içinde konuşuyoruz. Bunu takım da istiyor. Onları çok strese sokmamak için maç maç diyoruz ama rakiplerimizin maçları da önemli. Geçen hafta takıldılar. Buradan galip gelseydik bizim için çok avantajlı olacaktı. Ama dönemedik. Futbol böyle. Dediğim gibi golü atsan bunlar belki de konuşulmayacak.”