FUTBOL

Kaptan Emre Belözoğlu’ndan açıklamalar

26 Temmuz 2020 Pazar 00:55

Kaptan Emre Belözoğlu, Çaykur Rizespor maçının ardından yayıncı kuruluşa şu açıklamalarda bulundu:

“Ben böyle duygusal konuşmaları yapmamayı tercih edeceğimi söylemiştim. 1-2 güne kadar bu konuyla ilgili gerekli bir açıklama yapacağım. Maç bitince içeri gittim, annemi aradım. İlk önce onunla helalleşmem gerekiyordu. Çocukluğumda ne hayal ettiysem Allah'a hamd ediyorum ki bana kat kat fazlasıyla nasip etti. Herkese nasip olmayan bir sürü duyguyu iç içe yaşadım. Düşüncelerimi, duygularımı futbolseverlere daha samimi bir şekilde aktarmak için 1-2 gün hazırlanmak istiyorum.

Söylemek istediğim şu; hatalarımla, sevabımla, doğrularımla yanlışlarımla 24 seneye yakın profesyonel futbol oynadım. Çocukluğumda hayalini kurduğum, Yedikule’nin küçük sokaklarında İmrahor'da futbolcu ağabeylerimi isimlerini sayıkladığım zamanlarım hala aklımda. Hiçbir zaman aklımdan çıkmadı. Bugün son maçım olabilir ama ne olursa olsun ben futbolu gerçekten çok sevdim. Çocukluğumda Fenerbahçeliydim. Ailem Fenerbahçeliydi. Galatasaray altyapısında oynadım. Galatasaray’da çok büyük başarılar imza attık. Orada da çok güzel günlerim geçti. Daha sonra Avrupa. Avrupa’da güzel günlerim geçti. Geldim. Göksel ağabeyin takımı Başakşehir evim gibi karşıladı beni. Onlara da teşekkür ediyorum, şampiyonluklarını bir kez daha kutluyorum. Analarının ak sütü gibi helal bir şampiyonluk kazandılar. Şu anki duygularımı biraz perçinlemek için söylediğim cümleler. Benim için kolay olmayacak. Hayatımda en mutlu olduğu dönemlerim Fenerbahçe’de geçti. Ailemden sonra en mutlu olduğum yer bu sahanın içiydi.

Her zaman şuna inandım. Maçtan önce bir kardeşimle telefonda konuştum. Aslında her bir veda bir kavuşmaya vesiledir. Futboldan kopmayacağım. Sadece belki profesyonel futbolculuktan kopacağım. Herkes hakkını helal etsin. Bizi seven sevmeyen herkesin canı sağolsun. Elimden geldiğince futbola hizmet ettim. Bunun karşılığını fazlasıyla aldım. Sevgi olarak da, nefret olarak da.  Allah'a hamd ediyorum, her dakikası her anı için. Allah herkese gönlünden geçirdiğinin fazlasını nasip etsin, güzel olarak. Futbolcuların hepsine başarılar diliyorum. Arkadaşlarıma kardeşlerime. 2-3 gün içinde ciddi bir açıklama, daha güzel bir açıklama daha yapacağım.

Hayalim, Allah nasip eder Fenerbahçe menfaatleri doğrultusunda, ortak hedef doğrultusunda inandıklarım tabi ki olmak kaydıyla Sayın Başkanımızla oturup konuşacağız. En büyük hayalim hedefim, Fenerbahçe altyapısından birçok oyuncunun bu sahada tarafla buluşması. Ömer Faruk çok değerli bir futbolcu. Gençler arasında çok özel bir oyuncu. Onun da çok başarılı olmasını istiyorum. Onunda profesyonel kariyerine böyle bir başlangıç yapmasında benimde ufakta bir katkım olduysa çok mutlu olurum. Onun dışında Emre Nasuh gibi, Cenk gibi, Gürkan gibi, Muhammed gibi, Emir gibi, Batuhan gibi diğer genç kardeşlerimizi de içeriye katmaya çalıştık bu dönemde. Onlardan çok şey bekliyorum. Biz kendi evlatlarımıza bu ülkede sahip çıktığımız zaman hiç kimsenin şüphesi olmasın onlarda en az diğer ülkelerin gençleri gibi kendi kulüplerine ülkelerine hizmet edeceklerdir. Ülkemizdeki gençlere çok güveniyorum. Onlarında Allah yolunu açık etsin.  Onların profesyonel hayata girmelerine vesile olduysak benim de ufacık bir katkım olduysa bunda sadece mutlu olurum. Onlardan beklentim çok büyük.

Annem biraz ağladı zaten duygusalım. Keşke dediğim çok şey yaşadım. İnsanım hata yaptım çok ama Allah şahit, kalbimi benden iyi bilen Allah’tır. Herkesin kalbini herkesten daha iyi bilen Allah’tır. Hayatım boyunca hiç kimseye bilerek kötülük yapmadım. İnşallah ölene kadar yapmayacağım da. Hatalar mutlaka sahanın içerisinde olmuştur. Kusurlarım mutlaka olmuştur. Ama ne olursa olsun samimice en azından beni tanıyan benle vakit geçirmiş sokakta beni gördüğünde bazen boynuma sarılan bazen de bana hiç hak etmediğim şekilde hakaret eden insanlar dahil hepsiyle konuştuğumda bir noktaya vardım onlarla. Beni anladılar. Ama ne olursa olsun benim keşkelerim çok fazla. Hayatta insan hiçbir zaman yaşı ne kadar ilerlerse ilerlesin tam ham olmuyor. Mutlaka hatalarım olmaya devam edecektir. Hayatımda hiç kimseye kötülük yapmadım. Bunu benden daha iyi bilen Allah’tır.  

Maçtan önce sahanın içinde bir toplantı yaptık. Kaybetmekten nefret ettiğimi söyledim ve kariyerimin belki son maçı olacak bu dedim. O yüzden kaybetmeden bu maçı bitirelim istedim. Sahada gençler dahi elimizden geldiğince mücadele ettik. Kariyerimdeki görüntüme son maç itibariyle iyi bir son oldu diye düşünüyorum. Sezonun geneline baktığımızda ise iyi bir sezon geçirmedik. Bireysel performanslar oturulur, konuşulur, eleştirilir. Ben taraftarlarımızdan bir kez daha kaptan olarak özür diliyorum. Rahmetli İslam ağabeyin söylediği gibi Fenerbahçe büyüklüğü kupa ve şampiyonluk büyüklüğü değildir. Sözcüklere cümlelere sığınmadan samimi bir şekilde eleştirimizi yapmamız gereken camianın birleşmesi gerektiği, dedikodulardan uzak, samimi bir şekilde birbirine inanan, güvenen; oyuncusu teknik adamı yönetimi, böyle bir yapı oluşursa bu camia Türk futbol tarihinin en zorlu dönemlerini yaşadı, ayakta kaldı. Performans ve sportif anlamda ne kadar sıkıntı yaşarsa yaşasın yine bu birleşmeyi sağlar isek inşallah sağlarız. Yine başarı yakalayacaktır. Kişilerden bağımsız Emre Belözoğlu ya da diğer futbolculardan bağımsız söyleyebileceğim, Fenerbahçe taraftarından bu sezon için bir kez daha özür diliyorum. İyi, kötü, sevap, günah ne varsa benden yana hakkım helal olsun. Onlarda bana haklarını helal ederseler Allah razı olsun.

Başakşehir’in çorbasında tuzum olduysa ne mutlu. Sayın Başkanımızın Göksel ağabey benim yakın dostumdur. Oturup konuştuğumuzda bir hedef belirlemiştik. Allaha çok şükür bugün hedefe ulaştılar. Şampiyonluk hedefinde ben olamadım ama Göksel ağabey ve Okan ağabeyin içinde olduğu her başarıya kendim yer almış gibi seviniyorum, sevineceğim. Birçok zorluğa rağmen çok doğru yönetim anlayışıyla çok büyük bir başarıya imza attılar. Analarının ak sütü gibi helal bir şampiyonluk kazandılar. Bir kez daha tebrik ediyorum. Bu takımım İBB'den gelişmesinde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın, Abdullah Avcı'nın çok büyük katkıları oldu. Emeği geçen herkesin örnek alınması gerekiyor. Bir kez daha kendilerini tebrik ediyorum.
Benden yana kırdığım üzdüğüm kim varsa özür dilerim. Benim de yaşamış olduklarım var. Yaşantım gereği vermiş olduğum bazı reaksiyonlarda Türkiye’nin gerçekleriyle bence orantılı gitti. Benden yana herkese hakkım helali hoş  olsun. Allah’a emanet olun."