FUTBOL

Antrenörümüz Zeki Murat Göle, İttifak Holding Konyaspor maçını değerlendirdi

14 Mart 2020 Cumartesi 22:54

İttifak Holding Konyaspor maçının ardından yayıncı kuruluşa değerlendirmelerde bulunan Futbol A Takımımızın Antrenörü Zeki Murat Göle, “Bu akşam Fenerbahçe ruhunu sahaya yansıtamadığımız için ben kendi adıma utanıyorum. Benim için çok zor bir durum. Konuşabilmek, buraya aktarabilmek zor. Planladığımız, arzuladığımız, istediğimiz, çalıştığımız oyunu bugün hiçbir şekilde uygulayamadık. Zor bir maç oldu. Konyaspor’u da tebrik ediyorum. Sahada psikolojik olarak da enerjimiz o kadar düşüktü ki hiçbir şekilde yukarı taşıyamadık. Oyunun bölümlerinde rakip 10 kişi kaldı, 9 kişi kaldı, ona rağmen bu arzu ve isteği sahaya yansıtamadık. Teknik-taktik olarak baktığınızda da ilk yarı yüzde 68, ikinci yarı 72 top bizde görünüyor ama bunun bir şey ifade etmediğini bugün çok net gördük çünkü üçüncü bölge oyununu hiçbir şekilde oynayamadık. Ne kaliteli orta yapabildik ne hareketlilik vardı, ne savunma arkası koşu yapabildik ne de topun yönünü hızlı bir şekilde değiştirip rakibin dengesini bozabildik.  Bunlar bir araya gelince de böyle bir sonuç ortaya çıktı.
 
Değişimler oldu. O değişimden önceki süreçte takımın ritmi bayağı bozuldu. Üst üste gelen mağlubiyetler var. Bugün sekizinci kez kazanamadık. Fenerbahçe tarihine baktığınız zaman çok aykırı bir şey. Her zaman olan bir durum değil. Sonuçta Fenerbahçe bunun üstesinden gelebilecek büyüklükte bir kulüp, her zaman da gelmiştir. En kısa zamanda inşallah eski günlerimize döneceğiz.”
dedi.

BASIN TOPLANTISI
 
Antrenörümüz Zeki Murat Göle, İttifak Holding Konyaspor maçının ardından düzenlenen basın toplantısında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
 
“Daha çok üretmemiz gerekiyor. Biz bugün hiçbir şekilde üretmedik.  Ofansif ve defansif anlamda da hiçbir şey yapamadık. Hiçbir şeyi doğru şekilde sahaya yansıtamadık. Psikolojik anlamda da enerjimiz çok düşüktü. Mücadele gücümüz zayıftı. Karşımızda buna zır olarak da mücadele gücü yüksek olan bir takım vardı. Konyaspor’u da bu açıdan tebrik ediyorum. Zor bir süreç. Fenerbahçe’nin alışık olmadığı, tarihinde çok nadir rastlanan bir süreci yaşıyoruz. 8 maçtır kazanamıyoruz. Tarihte her zaman Fenerbahçe bu zorlukları aşmıştır. Bunları olumlu yöne çevirmiştir. İnşallah bu da en kısa zamanda gerçekleşecektir.”
 
“Maçtan önce ekip olarak analizler yapılıyor. Bütün hafta maç üzerinde çalışılıyor. Bu analizler sonucunda da Jailson’u uygun gördük. Ayrıca Falette’in bir sakatlığı vardı. Sakatlıktan geri dönmüştü. Ritim bulamamıştı. Üç antrenmana çıkmıştı ama ritim bulamamıştı. Bunun da etkisiyle beraber her şeyi masaya yatırdık ve böyle bir karar aldık. Böyle devam etmeyecek tabii ki. Jailson bir orta saha oyuncusu. Merkez orta saha oyuncusu. En verim alınan yer orasıdır ama sezon başından beri biliyorsunuz eksikliklerden kaynaklanan durumlardan dolayı böyle tercihler oldu. Bu da onlardan bir tanesiydi. Tabii ki böyle devam etmeyecek.”
 
“Reaksiyonu saha içinde veremiyoruz. Organize olamıyoruz. Konyaspor’un içinde bulunduğu durum var. Düşme potasındalar ve reaksiyon vermek durumundalar. Çok ekstra güç harcayarak bu maçı tamamladılar. Yapmış oldukları ekstra savunmanın da etkileri olabilir.”
 
“Yönetimimiz gerekeni yapacak. Çalışmalar devam ediyor. Ben lisansımdan dolayı sadece iki maça çıkabiliyorum. Bu benim son maçımdı. Onun dışında gelişen süreci takip edeceğiz.”